şırıngaya tuzlu su çekin onu da buruna doğru verin. ya da eczanelerden "izotonik serum fizyolojik" alın (150 cc. den başlıyor 1000 cc. ye kadar var ve 4-5 tl bir şey) o serumu sırıngaya çekin bebeğin burnuna verin biraz yakar ama tıkanıklığı ve solunum yollarındaki sekresyonu azaltır
Bunun için bebeklere özel ilaçlar ve cihazlar var. Ben kullanmak istemiyorum, geleneksel veya doğal yolu seçerim diyorsan, alacaksın tel saç tokasını oval kısmını çocuğun burnuna nazikçe sokup tıkanıklığa sebep olan pislikleri çıkaracaksın.
İnternette tam tarifi var suya tuz koy kaynat sogut.. iste doga faydasi bu.. deniz suyu varsa onu kullan ama bu daha dogal o satilan deniz sularindan.. :) internetten bakarsan daha dogru olur
Steril okyanus suyu satılıyor eczanelerde. Onlardan kullanabilirsiniz. Ayrıca otri bebenin burun temizleyicisi var. Çok kuvvetli çekmemek şartıyla (ciğerlerine zarar vermesin) kullanabilirsiniz.
İlk olarak bence mutlaka serum fizyolojik denemelisiniz. Eğer serumla beraber aspiratör kullanırsanız, bebeğiniz çok rahatlar. Bruno’nun aspiratörünü deneyebilirsiniz. Hem çok yumuşak, bebeğinizin burnu da tahriş olmaz.
internette en çok aradığım şeydi bu. Koruyucu ya da kimyasal madde içermediği için bence zararı yok. Bruno serum fizyolojik kullanıyorum ben bebeğin huzuru geri geldi en önemlisi o. ayrıca doğal olduğu için çocuğa zararı ya da bağımlılığı yok :)
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Damlaların zararlı olduğunu söylemişti doktorumuz işte o vakumlu aparatı verdi zorda kalırsan da okyanus suyu satılıyor onu kullan dedi
En İyi Cevaplar