Merhaba anneler, benim bir derdim var bebeğimle ilgili. 1 ay oldu doğum yapalı, bebeğimin dünden beri burnu tıkalı, ağzından nefes alıyor, emzirmek imkansız hale geldi, sütümü kaşıkla veriyorum mecburen, ne yapabilirim? Doktor randevumuzu aldık ama size de danışayım istedim, deneyimli anneler varsa bebeklerde burun tıkanıklığı nasıl geçer söyleyebilir mi? Burun tıkanıklığına çözüm olarak evde ne yapabilirim 1 aylık bebeğim için?bebeklerde burun tıkanıklığı
Bebeklerde burun tıkanıklığı nasıl geçer? Burun tıkanıklığına ne iyi gelir?
Yenidoğan bebekler zaten burunları tıkalı olarak dünyaya gelirler. Anne karnındaki sıvı nedeniyle burunları tıkandığı için doğar doğmaz ebeler tarafından burunları açılır, bebekler burun tıkanıklığını ilk burada yaşarlar.
yenidoğan bebeklerde burun tıkanıklığı
Fakat bebekler ilk 1 ay içerisinde aynı doğum zamanındaki kadar bir burun tıkanıklığı yaşayabilir. Onların dünyamıza alışma süreci her bebeğe göre değişiklik göstereceği için ilk 1 ay kesinlikle burnu tıkanır diyemiyorum. Yine de bebeklerde burun tıkanıklığı neden olur bunlardan bahsetmek istiyorum.
1- Kuru hava
nemlendirici buhar makinesi
Bebeklerin de bizlerin de burun tıkanıklığına neden olan en bilinir faktör; kuru havadır. Gerek yaşadığımız evde, gerek gün içinde en çok zaman geçirdiğimiz odada, gerekse kışın dışarıda kuru havaya maruz kalabiliyoruz. Kuru hava da bizde burun tıkanıklığına neden oluyor. Bebeklerde burun tıkanıklığına çözüm olarak ilk önerim; bebeğin en çok bulunduğu odaya nemlendirici buhar makinesi yerleştirmektir. Bu sayede bebeğin nemli bir havada kalacak ve burun tıkanıklığı oluşmayacaktır.
2- Burnu tahriş edebilecek kokular
kokular
Ev içerisindeki yemek, çöp, sigara, parfüm gibi burnu tahriş edebilecek kötü kokular da burun tıkanıklığına neden olur. Bu yüzden bebeğin bulunduğu ortam, mümkün olduğunda bu tür kokulardan arındırılmalı. Böylece bebeklerde burun tıkanıklığı da önlenmiş olur.
3- Viral hastalıklar
hasta olan bebek
Bebekler de tıpkı bizler gibi viral hastalıklara yakalandığı zaman burun tıkanıklığı yaşarlar. Soğuk algınlığı, nezle veya grip gibi kolayca bulaşan hastalıklar nedeniyle bebeklerde burun tıkanıklığı sıkça görülmektedir. Gerek burun damarlarının genişlemesi, gerekse mukustan dolayı burnu tıkanan bebekler için ilk çözüm; doktora gitmektir. Doktor bu konuda teşhisini koyacak ve bebeğinize iyi gelecek tedaviyi size sunacaktır.
Evde burun tıkanıklığına çözüm nasıl olur?
bebeklerde burun tıkanıklığına çözüm
Doğumdan sonra doktorunuz size bebeklerde burun tıkanıklığı oluşmasın diye her zamanki rutini olan tuzlu suyu tavsiye edecektir. Eczaneden alabileceğiniz serum fizyolojik suyu uygularken;
- Bebeğinizi sırt üstü yatırın. Omuzlarının altına bir havluyu veya küçük bir örtüyü rulo yapıp koyun ve damlaların içeri girmesini kolaylaştırmak için burun ucuna hafifçe bastırın.
- Her bir burun deliğine iki veya üç damla damlatın. Bebeğinizin burnunu boşaltmadan önce 30-60 saniye kadar bekleyin.
- Bir burun pompası yardımı ile içerideki mukuslu sıvıyı çekerek boşaltın. Burun pompası yoksa kulak pamuğu ile de bu işlemi tamamlayabilirsiniz.
Merhaba benim kardeşim nefes darlığı burun tıkanıklığı çok yaşıyordu kendimizce bi tarif ürettik gayette etkili oldu bu durumu başka anneler yaşamayıp endişeye düşmemesi için tarifini vermek istiyorum umarım işe yarar.
2-3 Kaşık Nane Elma, Armut hangi meyveler varsa bi cezveye koyunuz biz elma armutla yaptık. Üzerine göz kararı 8-9 tane karanfil Limon sıkınız biraz üzerine Biz birazda tarçın ekledik ama tarçını çok koymamaya dikkat edin meyvelerin kokusunu bastırabilir. Umarım bebekleriniz şifa bulur / Meyveler elinizde yoksa artık ne varsa koyabilirsiniz. Bizimde burnumuzu genzinizi açtı bebegimizinde
Özellikle yeni doğan bebeklerin burunları sık sık tıkanır. Günlük olarak burun aspiratörüyle burnu temizlemek gerekir. Eğer hastaysa bu biraz daha sık tekrarlanmalıdır. Eczaneden flakon ve burun aspiratörü alabilirsiniz. Flakon bir zaman sonra başa çıkılmaz hale geliyor bunun yerine aslında enjeksiyon ve serum öneririm. Ben kendim evde yapıyorum suyu. Şırınga ile burna tazyikli bir şekilde sıkıp çekiyorum. Bu arada deniz suyunu yani flakon dediğimiz şeyi tazyikli bir şekilde sıkmanız gerekiyor bebeğinizin burnuna bir sonuç alabilmeniz için. Ağlayacaktır, korkacaktır ama sağlık konusunda acımasız olmanızı öneririm. Bebeğinizin sağlığı için. Çok geçmiş olsun.
Çocuğu dik tut şırınga ile burun deliğin birinden bir şırınga serum fizyolojik puskurt içeri. Çocuk doğal olarak kendini geri atar Eğer dik ve düzgün tutabilirsen diğer. taraftan puskurur ne varsa Ondan sonrada yüz ustu yapıp sırtına hafif tık tık virüsün burnundan ne aktı bakarsın İki kişi yapmak daha doğru olur bunu Çenesinin altında beyaz havlu kağıt tutarsan ne çıkacağını da görürsünAma bunu bir Danış çocuk hemşiresine aşağıda var bir pembeli @NursecikBunu çocuk acilde çocuk hemşireleri öğretirler ama bir aylik çocuğa yapılıyormuş bilmiyorumEğer çok tikaliysa ve ateş gibi başka faktörler varsa çocuk acilde gotur önemli bir konuda olabilirİlla randevuyu bekleme çocuk bu randevuyu beklemez
odaya havayı temizleyen çiçekler ve hava temizleme cihazı koyun bebeğin burnu tıkanmaz bu yetişkinler içinde geçerli. örneğin saksıda çam ağacı saksıda yeşil yapraklı bitkiler alın ve hava temizleme cihazı asla burnu tıkanmaz.
örneğin böyle bir ürün alıp odaya koyup gece moduna ayarlarsanız gece gündüz hep çalışır ve çocuğun odası hem ter temiz olur hem tozlanması çok çok az olur hemde filtresini 1 2 senede 1 değiştirmeniz gerekir. www.dyson.com.tr/.../all-features
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bebeklerde burun tıkanıklığı nasıl geçer hemen söyleyeyim; tuzlu su ile! Suyu iyice kaynatın, daha sonra kaynamış suyun içine doğal kaya tuzu ekleyin ve hem tuz erisin hem de su soğusun diye üstü kapalı şekilde bekletin. Burun tıkanıklığına çözüm olarak en iyi şey tuzlu sudur, ben de kendime bunu yaparım, annem de bize yaparmış, böyle öğrendik, tavsiye ederim.
Petekliyse eviniz oncelikle bir havluyu islatip 4 kat yapip petegin uzerine koyabilirsiniz... bebekler icin fizyolojik serumlar var ondan bir iki damla damlatıp ponpoyla temizleyebilirsiniz.. Pompayi kullanirken dikkat edin cok fazlada cekmemeye calisin kilcan damarlarina zarar verebilirsiniz.. Gecmis olsun ins cabucak duzelir bebeginiz⁉️🤲
Merhaba benim kardeşim nefes darlığı burun tıkanıklığı çok yaşıyordu kendimizce bi tarif ürettik gayette etkili oldu bu durumu başka anneler yaşamayıp endişeye düşmemesi için tarifini vermek istiyorum umarım işe yarar.
2-3 Kaşık Nane Elma, Armut hangi meyveler varsa bi cezveye koyunuz biz elma armutla yaptık. Üzerine göz kararı 8-9 tane karanfil Limon sıkınız biraz üzerine Biz birazda tarçın ekledik ama tarçını çok koymamaya dikkat edin meyvelerin kokusunu bastırabilir. Umarım bebekleriniz şifa bulur / Meyveler elinizde yoksa artık ne varsa koyabilirsiniz. Bizimde burnumuzu genzinizi açtı bebegimizinde
Yattığı odaya wick koy. Ben su kaynatırdım içine bir çay kaşığı wick atardım. Sonra resimdeki şeyle burnunu temizlerdim iyice ama ağlasada devam etmelisin. Odaya wickin kokusu yayılınca burnu kolay kolay tıkanmıyor ve cam açık kalması gerek.
Tuzlu su bebeklerde burun tıkanıklığını gideren en basit yöntemdir bebeğiniz altı aylıktan küçükse bir bardak suya bir kaşık tuz karıştırarak her burun deliğine birkaç damla damlatabilirsiniz bu sayede tıkanıklığı önlemiş olursunuz.
En İyi Cevaplar