Çoğu anne babanın hayalidir aslında da dile getirmeye çekiniriz genellikle. Anne-baba olduktan sonra çocuksuz adım atmak veya çocuksuz zaman geçirmeyi istemek kötü bir şeymiş gibi algılanır. Oysa çocuğu güvendiğin birine bırakıp biraz kendine ve evliliğine zaman ayırmanın nesi kötü olabilir ki?
Yaşlara ve tatil sürelerine göre değişir bebeklik dönemi anne ve babaya ihtiyacı var ve anne sütüne ihtiyacı var 5-7 yaş arası bir cok seyi ögrenmis ve ögrenme asamasında ailesine ihtiyacı var ama 7den sonra neden olmasın artık büyümüs ve anne babanın da yalnız kalmaya tatile ihtiyacı var ve evde çocuk varken anne baba da sınırlanıyo çocuk varken yapılması dogru olmaz o yüzden gayet normal
Ben olsam bırakmazdım çocuklara bakım ve oyun parkı gibi hizmet veren ki bir çoğunda mevcut böyle tatil yerlerini tercih ederdim onu da mahrum bırakmaz hem aklım kalmaz aile bağı açısından iyi gelir güzel anısı olarak kalırdı. Alternatifler çok yeter ki arayın. Çocuğu yük olarak gören doğurmasın..
Bence çocuğun yaşı önemli bu olayda ve tabii ki hal ve hareketli bazı çocuklar ebeveynlerinden ayrı beş dakika dahi duramaz ve sorun çıkarır. Çocuk herhangi bir sorun teşkil etmeyecekse, tavır olarak yaş olarak elbette birkaç gün kaçmakta fayda var.
Ben akşam herkes masada olmazsa yemek yemem.. Bir kaç gün birakip gitmem gidemem.. İş icabi gidiyoruz falan ama anne hep yaninda.. ya da anne birkaç gün olmasa ki 2 kere oldu ikiside cenaze sebebi ile bu sefer ben evden hic cikmam hatta uyumam bile sabaha kadar.. Kaldı ki benimkilerin biri 20 biri 24 yaşinda..
cocuk sahibi olan bir kadin ve erkek sadece anne değildir ya da baba. onlarda bir bireydir ve kendi hayatları vardı çocuksuz bir yerlere gitmeleri gayet normaldir ve olmalıdır. çünkü onlar çocuksuz da bir bütün. hayatını çocuğuna göre yönlendirmek ancak cahillerin işidir.
Oui, selon moi c'est plus logique monsieur :) 30 yaşına kadar anne/baba evinde kalmak da nedir? Ayrıca evde kovmuyorlar, kendileri evden gidiyor... Şu çocuk konusunda detayda da belirtim. Annene, kardeşine, teyzene emanet edersen çocuğu bunda bir sorun yok.
selon moi c'est vraiment stupide. valla ben 35 e kadar annemin burnundan getirmeye hazirim :D :D ma revenge :D :D neyse fistik, insallah hersey gönlünce olur :)
Yanlış olan birşey yok. Sen oraya tatil yapmaya gidiyorsun ve çocukla gittiğin zaman tatil yapamıcaksın onunla ilgilenmekten, hiçbir anlamı olmıcak yani. En doğrusu bu ailelere felan güvenilir biri bıraktıktan sonra için rahat bir şekilde yapabilirsin tatilini..
Tatile çıkmayı bırak ailemin yanına memleketime göndermiyorum tek başına kalmak istiyor oğlum orda hatta ona kalsa hiç gelmek istemiyor ordan ama benim aklım çıkar benden iyi bakıyor olsada annem imkanı yok bırakamam içim el vermiyor bırakmaya...
Bence evliliğin zedelenmemesi için doğru olan bu Eşler bazen baş başa da zaman geçirebilmeli Her şey çocukla beraber yapılırsa bir süre sonra çocuktan başka ortak nokta kalmaz bence
En İyi Cevaplar