Yurtdışında yasaklandığını duydum, bizde var mı böyle bir şey? Kızıma aşı yaptırmam gerekiyor ama ateş düşürücü olarak ne verilir?çocuklarda ateş calpol
Kızınız kaç aylık ve kaç kg? Kaç derece ateşi var? Yüksek ateş olmadan vermemeniz tavsiye edilir. Her ölçümden 4 saat sonra hala ateş düşmemişse ateş düşürücü verebilirsiniz. Alternatif olarak doktorunuza danışarak -Dolven, Ibuprofen, - fitil kullanabilirsiniz. Birlikte kullanmayın. Bebek ağladıkça ateşi yükselir. Üstü kalın olmamasına ancak çok üşümemesine dikkat edin. Ateş düşmeden derin uykuya dalmaması için de süreklikontrol edin. Fitil hem rahatlatır hem uyutur. Ancak bazı bebeklerin alerjisi olabiliyor. Calpol Türkiyede hala kullanılıyor.
Calpol 8 saatte bir verilir. Ateş düşmezse calpol den 4 saat sonra ibuprofen içerikli ateş düşürücü verilir. Yani 4saatte bir dönüşümlü ateş düşürücü verilir. Yine doktora danışın.
Şu şekilde de risksiz olarak ateşini düşürebilirsiniz. Yüksek ateşle boğuşuyor ve ateşinizi düşüremiyorsanız yine imdadınıza soğan yetişiyor. Ayak tabanlarına (Altlarına) soğan dilimlerini koyun ve çorabı giydirin. Kısa bir süre sonra ateşi düşecektir. Herkes için geçerlidir.
ateşin durumuna göre 3.5 saatte bir verilebilir ama sana nacizane tavsiyem calpol gibi parasetamol etken maddeli ilaç dışında bir başka etken maddeli bir ateş düşürücü daha al örneği profenid veya benzeri bir ateş düşürücüyle dönüşlü ver
Aşıdan sonra ateşi olmaya da bilir. Yine de tedbir için aşıdan önce bir doz verileceğini söyler doktorlar. Ayrıca çocuk doktorlarının tavsiyesine göre Calpol 6 saatte bir verilmeli. İnatçı bir ateş var ise 4 saatte bir de verilebilir. Ama 2-3 kez Calpol verdikten sonra düşmeyen ateş için mutlaka doktora gitmeniz gerekir.
atesi varsa dr. muayenesi ile aşıyo yaptırabilirsin atesini düşürüp iyiymiş gibi yapma hastanede bekleyin bir kac saat de bizde parol veriliyor ama çocuklarda calpol.
Eczane teknisyeniyim. Gunde 3x1 dir tok karnina bir olcek verebilirisiniz sabah ogle aksam. onin disinda evde dolven var ikisini bir arada kullandirmayin.
ogluma soguk aldi bende ibufenle peditusvardi vaerdim 4 saat arayla atesi var basi agriyo die bisi olurmu cok kullaninca acaba mide kanamasi kara ciger yetmezligine yol acardio ama uyuyamiyorum
En İyi Cevaplar