"İnsan vücudu en fazla 45 del (acı birimi) acıya dayanabilir. Fakat doğum yaparken, kadınlar 57 del kadar acı çekerler. Bu, aynı anda 20 kemiğin kırılmasına eşdeğerdir. Annenizi sevin, çünkü o Dünya'daki en güçlü insan ve bizim en güçlü destekçimiz!" BU BİR VAR SAYIM ELBETTE. DOĞUM YAPANLAR ANLATİRSA DAHA İYİ OLUR.
Doğum yaparken çekilen acıyı anlatabilecek olan var mı?
Normal doğumda vajinada yırtık oluşmasini engellemek için çocuğun çıkışı sırasında vajinada ufak kesi yapılır o sırada bölgeye lokal anestezi uygulanır sütur atımı sırasında da aynı şekilde bir lokal anestezi durumu var bundan ziyade bide epidural var bu yöntem tam zamaninda Uygunlandiginda yani zamanlamasi iyi ayarlandiginda iyidir sonrasinda epiduralde agri hissedilmedigi icin ikinma hisside olmuyor bu da dogum suresini bazen uzamasina sebep oluyor demem o ki bazilari anestezi kavramini normal dogumda yanlis anlaya bilinir saglik bu alanlarda fazlasiyla ilerledi eskisi gibi harala gürele olmuyor dogumlar agrı seviyesini minimuma dusurmek icin hersey yapilıyor o yuzden ben cokda korkulucak bisey oldugunu dusunmuyorum acikcasi sdc bu konuda bilgili olmak gerekiyor biraz
2
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Normal dogumla bir bebegim oldu, bunun öncesinde surekli spor yaptim ve saglikli beslendim. Dogumdan bir gun öncesi bile ben spor yapiordum. Boy ve kg olarak iri bir bebegim oldu, ilk ve tekim o benim. Tam 12 saat sadece agri kesicilerle (epidural olmadan) o aciyi cektim. Acidan bilincinizi kaybediyorsunuz. Cevreniz önemsiz insanlar önemsiz ne dediginiz önemsiz saatler önemsiz... Dunya duruyor, sadece o sanci bitmeyen ama sonunda o kadar rahatliyorsunuz ki, tum o yorgunluga kucucuk mutluluk yetiyor :)
Annelik bu sekilde basliyor, saglikli beslenme + normal bir dogum dilerim.
Ben o acıyı çeksem dayanamazdım kesin.. Sezeryan doğum yaptım o yüzden. Ama sezeryanında çilesi yok değil sonuçta karnını kesiyorlar anestesi ektisi gittikten sonra acılı sancısını çekmek kalıyor. Bir süre belini doğrultamıyorsun kambur ve ağır ağır yürüyorsun :/ Anne olmak her halükarda zor..
En İyi Cevaplar