Günah çekme değilde ahını çekme desek daha doğru olur, herkes kendi günahının bedelini kendi öder o tamam. ama anne veya babanın aldığı ah, yediği kul hakkı mutlaka ya kendilerinden ya çocuklarından ve hatta torunlarından çıkar. Allah bir şekilde ilahi adaleti bu dünyada da tecelli ettirir. çok olay var şahit olduğum bu şekilde, alınan ah, edilen bir beddua geç de olsa yerini buluyor. çocukların ne suçu var diyeceksiniz ama oda çocukların imtihanı oluyor işte, engelli doğarak anne babadan o genleri almak gibi düşünün, çocuk suçlu olduğu için mi engelli doğdu, hayır. anne babadan aldı o genleri ki Allah imtihan olsun diye öyle yarattı. bu ah olayıda öyle işte, anne babadan geçiyor maalesef
o öyle değil bu dünyada bazı davranışlar vardır örneğin haram yemiştir iftira atmıştır bunu o çekmezse evladında ya da torununda görmeden ölmez derler ama annenin günahı onlara senin günahın sana yalnız onların yaptığını sen biliyor ve onaylıyorsan sende ortaksındır
Bunu okuyuncaya kadar, ben de; "dedenin yediği koruk, torununun dişini kamaştırır zannederdim. Ama kocaman bir yanılgı/göz yanılması/serap imiş, zihnimdeki perde...
Anne. baba evladin, evlatta kismi durumlarda babanin annenin gunahini ceker. Soyle ki bir baba annr vakti zamaninda beddua almissa kendi evladinda cikar. en basitinden kendimden biliyorum
Dinide'de ve genel hayat bakiş acısıda'da istedini istedin yere ceke bilirsin yani istersen iyi düşünürsün mutlu umutlu olursun ya da istersen kötü düşünüp hüzün dolu kalırsın.
Mesela bir olay yaşiyorsun istersen bu benim Sınavim dersen ve o olayı cözmeye cabba sarf edersin istersen isyan edip olduğun yerde nedenler ararsın.
bir söz okumuştum cok beğendim, bardağin az tarafını görüyorsan bardaği değiştirip dolu oldunu gör.
Ne gibi. Söylemek istediğiniz veled-i zina gibi bir şey ise Yasak ilişkiden doğan bebeğin hiç bir suçu yoktur. diğer bebekler nasıl masum nasıl günahsız ise O bebekte aynen o yledir
En İyi Cevaplar