Bir senelik olacak evleneli, annem, kayınvalidem, herkes yaşımız geçiyor nasıl bakacaksınız o çocuğa acele edin diyor.

Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bir senelik olacak evleneli, annem, kayınvalidem, herkes yaşımız geçiyor nasıl bakacaksınız o çocuğa acele edin diyor.

Cevap
11Cevap
Hiç düşünmüyorsanız sorun değil de ilerde yaparız diye düşünüyorsanız pek bi ilerisi yok gibi yanlış anlamayın çocuk yapmak sorun değil 35-40 yaşında çocuk doğuran anneler var ama çocuğunuzun ilerleyen yaşlarında bu büyük bir soruna dönüşüyor bende ailenin en küçüğüyüm hiç unutmam orta okuldayken babam gelmişti okula arkadaşlarım beni sorduğunda bana gelip deden gelmiş okula seni arıyor demişti mesela çok zoruma gitmişti. Aradaki yaş farkı açıldıkça kuşak çatışması da katlanarak artıyor. Çocuğunuza erişemez oluyorsunuz.
Annem de aynı bu şekilde diyor. Evet hak veriyorum fakat şu an bir senelik evliyim ve riskli gebelik durumlarım var insan ne kadar istese de diğer durumlar aklında daha ağır basıyor.
Aklın yolu bir 🙂 Evliliğinizde mutlu ve huzurluysanız evleneli ne kadar olduğunun bir önemi yok bence. Risk durumuna gelecek olursakta onun için elinizden zaten bişey gelmez siz niyetine girdikten sonra gerisi tevekkül. Gün geçtikçe bu riskler azalmayacak aksine yaşınız gereği daha da artıcak.
Bence burada en önemli şey çevrenin ne dediğinden çok sizin gerçekten hazır olup olmadığınız çünkü çocuk sahibi olmak sadece yaş geçti diye acele edilecek bir konu değil sonuçta o çocuğun sorumluluğunu siz taşıyacaksınız bir yıllık evlilikte birbirinizi daha iyi tanımak ve birlikte nasıl bir hayat istediğinize karar vermek de gayet normal 30 yaşında olman da hemen çocuk sahibi olman gerektiği anlamına gelmiyor eşinle oturup ikinizin de gerçekten çocuk isteyip istemediğini ve istiyorsanız ne zaman hazır hissedeceğinizi konuşmanız daha doğru olur annelerin ve kayınvalidenin iyi niyetli olsa bile sürekli baskı yapması sizin üzerinizde gereksiz bir stres oluşturabilir bence onlara da bu kararın size ait olduğunu sakin bir şekilde anlatmanız yeterli olur.
Çocuk yapmamakta seçenek.
İlla çocuk olmalı mı ki.
Ben evlensem bile çocuk sahibi olmazdım.
Özellikle bu ülkede, görmüyor musunuz gittiğimiz yeri gerçekten.
Sonra ki Suriye biziz. İç karışıklıklar başladığın da, çocuklarınız telef olsun ister misiniz.
Ben de bazen böyle düşünüyorum şu an çocuğum olsa 7 8 sene sonra okula başlasa şimdi böyleyse 7-8 sene sonra toplum ne olacak diyorum.
Bu insan müsveddelerinin o koltuklar için yapmayacağı hiç bir şey yok. Buna milyonlarca insanın canı da dahil. Bunu aklınızın bir köşesine not edin. Mutlaka bir haltlar yiyecekler.
Hiç olmasın çocuk. Çocuksuz evlilik en huzurlu evlilik ne olursa olsun hiç dünyaya getirmemek en mantıklı olanı sonuna kadar doğum karşıtlığı
Erkek 50 dede cocuk yapar ama kadın zor bence hemen yap
İmkanlarınız el veriyorsa yapın tabiki. Ben bazı sebeplerden ötürü aile kurma işini kapadım maalesef. En az benim kadar sorunlarınız yok ise tabiki de daha fazla beklemeyin
Hayır yaşınız geç değil ama erken yaşta anne baba olmak bence daha iyi olur durumlar müsaitse
Resşm gerçek mi diye hala düşünüyorum 🤔🤔
Hangi resim?
Hayır bu soruda ki fotoğraf alıntı
Yok gebe değilim gebe olsam bu tarz düşünmem çok şükür gelen güzellikle gelir.
Sanki kocan için bir tık geç olmuş gibi
Sizin hayatiniz kimse karisamaz
Bence tam zamani
30 yasında olsam düşünürdüm. Bence yapın 😄
Evet geç kalıyorsunuz. eşinizle yaş farkı da fazla
Yoo çocuk demek sorumluluk
Niye kötü olsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Evliliğin henüz çok yeni ve eşinle birbirinize zaman ayırmanız son derece doğal. Büyüklere saygımız sonsuz ama ebeveynlik kararı sadece senin ve eşinin kalbinde bitmeli. Toplum baskısıyla değil, ikiniz ruhen ve bedenen hazır hissettiğinizde bu sorumluluğu almalısınız. 2026 yılındayız, kadınlar artık hayatlarını kendi önceliklerine göre şekillendiriyor. Profesör Bilgin ile de konuşmuştuk, hazır olmadan atılan adımlar evliliği yorar. Kendinize zaman verin. Anne aklı der ki, pişmemiş aşa soğuk su katılmaz! ✨👶🧸