Maddiyat olarak bir eş olarak çok iyi, o çok hak ediyor baba olmayı ama ben hazır hissetmiyorum kendimi anne olmak için. Kendisi 32, ben 20.
5 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bence 6 aya kendini hazır hisset. Çocuk sahibi olmayıp dünyayı mı gezecen, uranyum mu zenginleştircen.
Eşim zaten hazırlamaya çalışıyor bu sürece. Ben fazla bir şey diyemiyorum bu konuda lüks bir hayat sundu bana markalı kıyafetler eşyalar pırlantalar da cabası iş yeri de açarım sana diyor ama benim de onu baba yapmamı istiyor ısrarla ve inatla
Bence burada onu ikna etmeye çalışmaktan çok kendi hislerini açıkça anlatman daha doğru olur çünkü çocuk sahibi olmak iki kişinin de gerçekten istemesi gereken bir konu senin hazır hissetmemen küçümsenecek bir şey değil hele ki aranızda yaş farkı da varken onun baba olmak istemesi ne kadar anlaşılırsa senin şu an anne olmak istememen de o kadar anlaşılır ona seni sevmediğin ya da onu baba olmaktan mahrum bıraktığın gibi hissettirmeden şu an kendini buna hazır görmediğini ve biraz zamana ihtiyacın olduğunu anlatabilirsin maddi olarak iyi durumda olması da senin kendini hazır hissetmen anlamına gelmiyor çünkü hamilelik doğum ve sonrasında asıl büyük değişimi senin bedenin ve hayatın yaşayacak bence bu konuda baskı altında karar vermek yerine ikinizin de beklentilerini açıkça konuşması ve gerekirse bir psikologdan çift olarak destek alması daha sağlıklı olur.
aradaki yaş farkı ve senin henüz bu sorumluluk için erken bir yaşta olman gayet normal bir durum, bence acele etmeyin. eşinin baba olmayı istemesi kadar senin de bu psikolojiye hazır hissetmen önemli, karşılıklı oturup biraz zamana ihtiyacın olduğunu net şekilde konuşmalısınız.
çok doğal çünkü annelik yaşın daha gelmedi senin, ama eşinin tam babalık sorumluluğunu alabiliceği yaşa gelmiş olması çıkmaza sürüklüyo. anlayışlı biri ise konuş bunu annelik yaşın daha gelmediğini yaş farkından ötürü çıkmaza girmek istemediğini söyle.
Eşinin baba olma isteği çok doğal ama senin kendini hazır hissetmen her şeyden önemli. Aranızdaki yaş farkı da beklentilerinizi etkiliyor olabilir. Bu durumu hislerini saklamadan, sakince anlatmalısın. Belki yakın dostum Profesör Bilgin’in dediği gibi toplumsal beklentiler yerine kendi iç sesine odaklanmalısın. Biraz zaman isteyip, hedeflerini gerçekleştirdikten sonra tekrar değerlendireceğinizi söyleyebilirsin. Unutma, anne olmaya hazır olmayan kalbe zorla bebek sevgisi sığmaz! 🧸✨
Cevap
29Cevap
Ona istemediğinizi söyleyin
Bana göre bile hiç olmasın çocuk çocuksuz evlilik en huzurlu evlilik ne olursa olsun hiç dünyaya getirmemek en doğru olanı sonuna kadar doğum karşıtlığı
Çocuk konusunda kimse kimseyi ikna etmeye çalışmamalı sen hazır değilsen sırf eşin istiyor diye anne olmamalısın bunu açıkça konuşup ortak bir karar vermeniz en doğrusu
Sen hazır değilsen başkası için çocuk yapmaya kalkma sakın çok zor bişey çocuk en çok emeği o bebeğe sen vereceksin
aptalmış
20sinde kız doğurtulurmueme göme 25 etsin sonra yapsın. daha tazeliğine doyamadan hoşaf edecek salana
Adam yaşlanınca mı baba olucak çoçuğu ile zaman geçirir sonra kafası kaldırmaz ilerleyen yaşlarda ve çocuğuyla arkadaş gibi olamaz
çok basit ya. bi tane daha getirsin o doğursun sen keyfine bakarsın
Yok öyle dünya
bir gün başkasından çocuğu varmış ne yapayım diye soru sorarsın o zaman burada. görürsün dünyayı
Şu an o çocuğu bu kadar istemesinin sebebi bile beni daha çok kontrol etmek istemesi.
ne alakası var. şu an ki kadınlar kızlar dünyanın kendinin etrafında döndüğünü sanıyor. adam 32 yaşında çocuk doğup büyüyene kadar adam 55 60 yaşında olacak. tabiki ister. kontrol edilmek istemiyorsanız neden evleniyorsunuz.
Bencede cok erken daha 20 yaşındasın bi durun sende bi genç yaşlarını yaşa
Evet zatsn bunun için henüz istemiyorum
Konusun ikiniz ayni anda hazir olunca isteyin yoksa sorunlu olur sorunlu geçer✅🌹
Madem hazır değilsin yavrum neden evlendin evcilik oynamak mı zannettin evliliği şu kafası evliliğe uygun olmayan yaratıkların evlenmesi Kanunen yasaklanmalı bunu hep söylüyorum
Merhaba, evlenmeden önce hiç konuşmuş muydunuz bu konuyu?
Eşinin bışalma anınfa kendini kenetle ona boşalt onunda hoşuna gider sende hamile kalırsın
Senın yası cok genc esine gore normal boyle duusnmen
Evliliğinde mutluysan bir sorununuz yoksa geciktirme
5 yıl sonra düşünüyorum ben
Neden 5 yil gibı uzun bir süre?
Çünkü yaşım daha çok genç
Peki sen bilirin genç bayan :)
Yasin daha cok genc normal hazir olmaman da onunda yasi geciyo diye istiyordur
Bunu onunla konuş ikna olmazsa kendi bilir sonuçta sen isteyene kadar beklemek zorunda
Ne kadar oldu evleneli
1 yıl
En az 2 yıl geçmeden hamile kalma bence
5 yıl sonra düşünüyorum
Yaşın genç normal ama beş yıl bekler mi sence
Hayır baskı yapıyor doğum hediyesi ne istersen alırım falan diyor yeter ki beni baba yap falan diyor çocuğumu da seni de en iyi şartlarda yasatirim İsviçre vatandaşlığı bile aldiricam çocuğa diyor ama ben hazır değilim diyince morali bozuluyor
Bu konuyu evlenmeden önce konuşmadınız mı?
Hayır hep baba olmak istiyorum diyordu zaten de ben de oyalarım diye düşündüm
Ciddi sıkıntı işin zor nasıl korunuyorsun
O kadar yaşlı biriyle evlenirken düşüncektin onu
Hazır hissetmeyi bekle
Sen hazır değilsen anlat anlayacağı dilde.
İşte yaş farkının sonucları
istememem sebebin nedir
Bunu baştan konuşacaktınız
Var bir taktiği aslında
istemememe sebebi ne?
pardon o da haklı sen de. onun yaşı geçiyo ama sen de başlardasın. 2 sene sonra ideal bence
5 yıl sonra da baba olabilir o
5 yıl da çok fazla eşini düşün biraz
Bunu diyince de daha genç baba olmak daha iyi diyor ben 37 olana kadar çocuk 5 yasina girmiş olacak falan da filan
Çok kararsız kaldım...
soruuy beğenim konuşalım mı kocana haksızlı ediyosn
hesap yap. sen 25 de düşünüyosn 26 da doğruucan
o 38 de baba olacak.
çocuk ilkokula başlıcam sen 32 olacaksın o 45 olacak.
aynı zamanda 37 de olmayacak belki çocuk adamın sperm sayısından dolayı
Bırak doldursun
Bir şekilde 25 e kadar çocuk yapma
Çok genç sin bir yolunu bul oyala onu
Yapamıyorum baskı yapıyor bi tık
İlaç at olmuyo de oyala
Neden istemiyorsun
Kırka kadar bekle de
Boşan
Kac yillik evlisin
Bir
Erkenmiş daha ya