Üç yaşındaki çocuğum babaannesinden gelmek istemiyor, almaya çalıştığımda bağırıyor, ağlıyor, beni istemiyor, ne olursa ona söylüyor, ona gidiyor normal mi?
8 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
10Cevap
Moralini bozma normal bir durum. Evde illaki senin bir düzenin kuralların filan oluyor. Anneanne babaanneler bu kuralları takmıyor ve çocuklar daha rahat daha şımarık büyüyorlar. Bu da çok çekici geliyor o yaş çocuğa. Normal yani. Yapman gereken ise incele önce nerde ne tür tavizler veriliyor. Ayrıca çocuğunla kaliteli vakit geçirmeye çalış. Güvenli bağlanma gerçekleşmediyse de bu tarz şeyler olabilir
onunla çok fazla vakit geçirdiyse alışkanlık yapması normaldir garipseme bence, tepki de gösterme.. daha çok küçük, büyüdükçe değişir
Ama ben annesiyim dönüp dolaşıp bana gelmesi gerekmez mi neden böyle bilmiyorum hep böyle olacakmış gibi geliyor bana
hayır hayır kesinlikle öyle düşünme. sen annesisin , senin yerin her zaman farklıdır 🥰🥰
Şu an hiç öyle davranmıyor sanki annesi o gibi onun peşinde hep ondan gelmek istemiyor
tahminimce sen çalıştığın için o babannne ile daha fazla vakit geçiriyor, ben de aynı durumları yaşamıştım ama hepsi zamanla geçiyor emin ol
Hayr ben calismiyorum
Çalışmadığım kendim büyüttüğum halde böyle
o zaman çoğunlukla evde mi kalıyor cocuk, yoksa babannede mi
Evde ama oraya gitmek istiyor ben bahçeye indiğimde onlarla onların evine gidiyo sonra agliyo gelmem diye onlara yapisiyo
demek ki çocuk kendini orada rahat hissediyor, babaannesi de iyi davranıyorsa çocuk da bundan mutlu olur.. hem zaten ister istemez kan da çeker 🥰
yani bilmiyorum çok kötüye de yorumlamadın ben ama tabii aile ilişkilerinizi de çok bilemiyorum. kayınvalidenle durumunu falan
Kayınvalidem anne gibi davranıyor herşeye mudahele ediyo sürekli beni bastiriyo ben annesi olrk bsy dediğim zaman o benden önce atliyo herseye ben kendimi anneleri olrk göremiyorum o yüzden çocuk da ona göre oluyo bu sefer o herşeye mudahele ettiği için anne oymuş gibi davrandığı için
o zaman bu konuyu bence öncelikle kayınvalidenle konuşmalısın. eğer anlayamayacağını düşünüyorsan eşine açmalısın konuyu, ama mutlaka bir sekilde dile getir
Söyledim ama ben napiyorum deyip ağladı inkar etti eşimle tartıştık onun yüzünden bu seferde ve hala yapacağını yapmaya devam ediyo yarışa
evet bu kötü bir durum eminim.. ama bir şekilde ona bunu anlatman gerekiyor. belki sen söylediğinde anlamıyorsa farklı birileri vasıtasıyla ona iletebilirsin o zaman ciddiye alır
Anlamiyo eşimle kaç kere kavgamız oldu bu yüzden sesi duyar yine devam eder ve ediyo bilmiyorum neden yapiyo
belki sen de ona bu konuda biraz tavır koymalısın
Çok kötü bı durum ben anneligimi sorguluyorum neden herşeyin içindesin mesela ee çocuk da böyle oluyo işte o zaman herkesin bitane annesi olur sen babaannesin bu kdr herşeyin içinde olmaman gerekiyo bunu sen yapcaksan benim anneligimin ne farkı var
Koydum bu sefer de ben çocuk gostermiyorum diye suçlu oldum mağdur o oldu olan eşimle benim aramın açılması oldu o yine herşeyin içinde devam ediyo
belki biraz uzaklaşabilsen, atıyorum farklı bir eve çıkabilsen durum değişir eminim
Eşim gitmiyor sknti o
Ve böyle bu çocuk nasıl duzelecek ben bilmiyorum elimden bsy de gelmiyor
bilmiyorum canım , bence tek yol bir şekilde kayınvalidemmne ve eşine durumu kabullendirilmen
Anlayacak insan değiller eşimden de cesaret aliniyo tabi her şey yapılırken bende çocuğum benden uzaklastigiyla kalıyorum işte elimden hicbisey gelmiyo
İlginç acaba neden.
Bana göre ise hiç doğurmamak daha mantıklı. Çocuksuz evliliği tercih ediyorum. Doğum karşıtıyım.
Annannesi olsa dert etmezdin sırf elin karısı diye kıskandın dimi
O da kendi kızı olsa bu kadar yarışa girmezdi ben el kızıyım diye o zaman öyle mi herşeye mudahele eden insan seni yok sayan insandan rahatsız olmak ne zamandan berli kıskançlık olmuş?
Normal tabi onunla çok vakit geçirip sevdiği
ilgiyi gördüyse tabi babaanne diyecek
Ben annesiyim bana böyle yapması tuhaf
Hayır çocuk kimden şefkat ilgi görürse ona gider
Annesiyim benden daha çok kim sevebilir şefkat gösterebilir?
Büyüdükçe düzelir mi acaba
Büyüdükçe değişir tabi normal olarak
Umarım
İnsanın kültürü aile bağı böyle oluşur
Güzel bişey
Gayet normal çocukların kalp gözü açıktır iyi insanlara gider
Bu birazda büyüklerin sürekli onlarla oynaması daha çok ilgi göstermeleriyle alakalı olabilir mi
Kayınvalidem anne gibi davranıyor herşeye mudahele ediyo sürekli ben konuşurken o da benmle birlikte yarış eder gibi aynı anda konuşuyoruz öyle olunca çocuk da işte ona göre oluyo
Aynı evde ya da apartmandamısınız
Evet aynı apartmanda
Ya sen çoçuğu doğruyu yanlışı öğretmek adına yasaklar koyuyorsun mesala yaramazlık yaptığında müdahale edebiliyorsun ama büyüklerde o yok onlar sadece sevgi ve ilgi gösterip ne isterse yapıyor çoçukda onlara karşı daha çok sempati besliyor aslında
Ya kayınvalidem benmle yarisiyo annesi sanki oymuş gibi davraniyo ve herşeye benden önce müdahale ediyo öyle bı durum ki ikimiz aynı anda konuşuyoruz ben annesiyim diye susmuyorum mudahele ediyorum o ise bilmiyorum kendisini öyle görmek istiyo rhtsz olduğumu da biliyo ısrarla yine yapıyor çocuk da ona yapısiyo işte
Başka torunları yok mu?
Yok
Dediğim gibi bu durumu aleyhinde olarak değilde lehinde kullan bence kendine vakit ayır evine vakit ayır çoçuk belli bir yaşa gelene kadar onları daha çok sevecek ilgi gösterecek ama şöyle olumlu tarafıda var bir yere gidecek olsan pazara markete çoçuğu bırakacak yer derdin yok
Kendine vakit ayırmak güzel bsy tabiki ama peki sonra bu hep böyle gittiği zaman kötü bsy ben tek başıma çocuk hep onlarla falan umarım düzelir elimden bişey gelmiyor çünkü daha çok inada bindiriyo
Ama çoçuk onları seçiyor ki buna tedbir almalısın bence eşin esnaf mı?
Değil nasıl yapacam ki inada bindiriyo agliyo vuruyor ne yapsam kanmiyo benimle gelmiyor
Zorla sakın tutma evde ağlatma hem çoçuğun psikolojisini bozarsın hem kendinin Hemde eşinle aranız iyice bozulur. İşin kötü tarafı sen her müdahale ettiğinde kötü olan sen olursun
Öyle oluyorum zaten olan bana oluyo herkes keyfine bakiyo yapacagini da yapmaya devam ediyo
Başka bir yere taşınmanız lazım ama oda ekonomik güç ister şu devirde dm gelsene laflarız
Kocanla sorunların var bu bir gerçek. Aynı durum bizde de var çünkü.
Ne alaka
Boşanmayı hiç düşündünüz mü? Bu önemli. Alakası çok anlatırım
Ne güzel ikili ilişkisi çok iyi demekki
Benmle öyle olması gerekiyodu ama
Bende bir babayım mesela benim oğlum babam esi ile çok Yan yana kalmadı. Muhtemeln sen çalışan bir kadınsın
Hayır değilim kendim büyüttüm ona rağmen böyle
O zaman çok sık gidşyorsunuz
Çocuğum oraya gitmeyi istiyor sürekli aynı apartmanda olduğumuz için oraya gidiyo gelmek istemiyo eve bana ona yapisiyo peşinde hep
Sen iyi bir anne olamadın mı senin yaşın kaç
30 ne alaka
Dedim çok genç ve anneliğe hazır değilmisin diye sordum
Hayır onunla alakası yok kayinvalidemle alakalı bı durum herşeye benden önce müdahale ediyo ikimiz aynı anda konuşuyoruz sürekli sanki yarış yarışıyoruz hep beni bastırmaya calisiyo
Aynı yerde yaşaman büyük haddikap
Evet çok kötü bı durum ve bu çocuk nasıl duzelcek bilmiyorum
Raz büyüsün kıymetini anlar
Umarım
Çok fazla iletişim kurma yukarı ile bol bol sen oynat ve dışarıda gezdir
Onları görüp onların yanindan ayrilmiyolar öyle bı durumum olamiyo o yüzden
Sen iyi bir annesin sana güveniyorum
🙏 teşekkürler
Emeğini ben buradan hissediyorsun
İstemesi normal ama seni hiç burakmaz
Birakiyo orada kalmak istiyo ben aklına gelmiyorum onlara yapisiyo gelmem diye
Detaylı konuşalım yaz bana
Onu daha yakın göruyor demekki normal bir şey
senden ötürü
Neden
ee aklın yok
Nasil
:D
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu yaş döneminde çocukların kendilerini en çok şımartan ve kuralların daha esnek olduğu büyük ebeveynlere yönelmesi çok doğaldır 🧸 Seninle güvenli bağ kurduğu için sınırları rahatça zorluyor, seni reddetmesi sana olan sevgisinin azaldığını göstermez ✨ Profesör Bilgin ile de konuştuğumuzda bunun geçici bir gelişim evresi olduğunu söylemişti. Sabırla ve sevgiyle yaklaş, bu durum zamanla dengelenecektir 🎒 Annelik sabır ister, babaanne sevgisi ise tatlı bir mola gibidir!