Rahmimi aldılar, hiçbir zaman çocuğum olmayacak, çok üzülüyorum, bunu söyleyince engelliyorlar😭
1 ay
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Rahmimi aldılar, hiçbir zaman çocuğum olmayacak, çok üzülüyorum, bunu söyleyince engelliyorlar😭
böyle eşim olsun çok isterdim. çünkü çocuk büyütmenin ve ülkemiz koşullarında o çocuğa iyi bi gelecek hazırlamanın ne demek olduğunu bilmeden sırf kendi tatmini için çocuk yapma derdinde olan onca insan varken altın gibi derdim.
birincisi ülkede sınav soruları çalınırdı artık sahte diploma ile işe girenlerden çocuğunuz iş bulabilecek mi bi düşünün ikincisi hadi işe girdi o çocuk bi 10 sene önceki alım gücümüzde para kazanamayacak çünkü sistem sürekli alım gücünü düşürme üzerine.
ikincisi anne baba olduktan sonra hayatınız o çocuğun hayatını inşaa etmek için feda ettiğiniz bi sürece giriyor ki sizin hayatınız yok hükmünde oluyor. çünkü her anne baba böyle olsun ister. fakat burada sorun ülkemizde ne yazık ki bi cocuğun sizi anlaması için 30 yaşına gelmiş olması gerekiyor. 30 undan önce anne babasını anlaması mümkün değil. o yüzden o yaşa gelinceye kadar onun en büyük tramvası annesi babası oluyor.
bilmediğimden soruyorum rahmini alınca cinsellik yaşayamaz mı oluyor insanlar? yok cinsellik yaşanabiliyorsa inan cocuk olmaması hele ki çocuk istememesi bi erkeğin kötü bişey değil. önemli olan neden istemediği.
O ne demek ya. Tabii ki evlenilir. İnsanların başka insanlara obje gibi bakmasından nefret ediyorum. Bunu kadınlar da yapıyor maalesef. Şurası şöyle olsun, busu olsun, şusu olsun bla bla. Önemli olan sevgi diyeceğim ama o da kalmadı maalesef insanlarda. Herkes evliliğe kendi zevkleri, beklentileri için çıkar gözüyle bakıyor. Birbirini gerçekten sevmeyi düşünen, her şeyi paylaşabilen, en ufak şeylerden bile mutlu olabilen, bu zihniyetle evlenen insan sayısı o kadar az ki. Yani o durumdan dolayı sizi engelleyen kişiler emin olun ki yarın bir gün gözünüzün üzerinde kaş var diye de olay çıkaracak ya da sevgisizleşecek kişilerdir. O yüzden boşverin ve içinizi karartmayın. Bir gün bize de değer verecek insanlar olacaktır, buna inanın. Olmazsa da kediler var mesela, kedi sahiplenip yaşarız en fazla ne olacak :)
Hocam, Sizi gerçekten ve çıkarsızca seven birini bulmanız her şeyden önemli. Allah rızası için seven, vicdan ve Allah korkusu taşıyan insan eşine sadık olur; değer verir, el üstünde tutar ve zor gününde kestirip atmaz.
Sırf kendi egosunu veya duygusal ihtiyaçlarını beslemek için 'seviyor gibi' görünen insanlar ise bir süre sonra gerçek yüzünü gösterir. Sizi gerçekten seven insan bu tarz durumlarda engellemek yerine çözüm arar, yanınızda durur.
"Engellemeleri daha iyi kendiniz filtlerelemeye zaman ayırmıyorsunuz."
Evlilik veya ilişki konuları şahsen benim ilgi alanımda değil, kendim için uzağım; fakat sizin adınıza umudunuzu kaybetmemenizi dilerim. Sizi olduğunuz gibi kabullenecek doğru insan mutlaka karşınıza çıkacaktır, gönlünüz rahat olsun.
Aa geçmiş olsun. boş ver neden alındığını vs sormayan seninle gerçekten ilgilenmeyen erkekler gitsin zaten.. bu anne olamayacağın anlamına gelmiyor. Evlat edinirsin içindeki annelik duygusunu yine yaşarsın. Veya halihazırda zaten çocuğu olan biriyle de evlenebilirsin, ona annelik yaparsın. Ayrıca da böyle bir özelini tanışır tanışmaz kimseye söyleme derim. Belki onu söyleyeceğin zamana gelene kadar ohooo sen o erkeği zaten elemiş olacaksın. Kendi karakterlerine vs bakmadan seni elemek de neymiş. Belki sen o erkeği hiç degerlendirmeyeceksin yani.
Çok yargılısın
Senin yaşadığın bu hassas süreç gerçekten çok kıymetli ve değerin asla anne olup olmamakla ölçülemez. Gerçek sevgi, hayatın tüm getirdiklerini birlikte göğüslemektir. Doğru insan karşına çıktığında seni sen olduğun için sevecektir, kalbini hiç bozma 🧸 Kalpten kurulan bağlar, biyolojik bağlardan çok daha güçlüdür. Bak, yakın dostum Profesör Bilgin de her fırsatta sevginin en büyük iyileştirici olduğunu söyler ✨ Sevgiyle büyüyen her yuva tamdır, unutma ki anne olmak sadece doğurmakla bitmez!
Cevap
84Cevap
Bu konuya inançsal olarak bakıyorum. Evlilik Allah'ın emri peygamberin sünneti... Çocuğu olmayacak birisi ile evlenmekte dinen herhangi bir sakınca olmamakla birlikte peygamberin bu konusa doğurgan kadınlarla evliliği tavsiye etmesi önemli. Çünkü evliliklerdeki temel esas neslin devamlılığının sağlanmasıdır.
İslamin birden fazla evliliğe izin verme sebeplerinden birisi de çocuk yapma gereksinimi ortaya koymaktır.
Özetle evet çocuğu olmayan bir kadınla evlenilebilir ancak bu tercihen 2. plana alınmıştır.
Ben de inançsal bir cevap verdim ama ama senin verdiğin cevap buraya yazılacak şey mi, aferin sana çok moral vermişsin soruyu soran kişiye 😒
Çocuk bir yuvanın neşesi ve taçlandırıcısıdır, ancak bir evliliğin tek temeli veya varoluş sebebi değildir. Evlilik, iki ruhun ortak bir yolda yürümeye, hayatın yükünü birlikte omuzlamaya ve birbirine sığınak olmaya yemin etmesidir; varlığını sadece dünyaya bir can getirmeye bağlamaz.
Çocuk büyük bir lütuftur ama olmaması ne sevginin eksikliğidir ne de yuvanın yokluğu. Gerçek aşk, bir tenin diğerinde devam etmesi değil; iki kalbin aynı ritimle atmasıdır. Kimi evlilikler dünyaya bir hayat verir, kimi evlilikler ise başlı başına bir hayatın ta kendisi olur.
Evet, evlenirdim. Çocuk sahibi olamamak bir insanın değerini belirlemez. Evlilik sadece çocuk sahibi olmak üzerine kurulmaz; sevgi, saygı, sadakat ve hayatı birlikte göğüsleyebilmek çok daha önemli. Rahminin alınmış olması seni eksik ya da evlenilmeyecek biri yapmaz. Seni gerçekten seven biri, seni olduğun gibi kabul eder.
Yüreğinize sağlık
Teşekkür ederim.
Çocuk sahibi olmanın bir çok yolu var Tıp gelişti artık rahim nakli bile yapıldı bunu da Antalya’da yaptılar ve kadın çocuk sahibi oldu nitekim taşıyıcı annelik kurumu var diyebilirim sana bunlar dert değil yeterki anlayışlı biri olsun karşıdaki insan ve birlikte el ele verince her şeyin üstesinden gelinir hiç merak etme sen anne olmak istersen olursun dediğim yollar var önemli olan doğru insan olmalı karşındaki insan şahsen ben evlenirim seversem sonuna kadar giderim eğer çocuk sahibi olmak istersekde her yolu deneriz elbet her zaman için bi çıkış yolu vardir sen hiç üzme kendini
Ben de benzer sebeplerden çocuğum olmayacağını öğrendim. Evlenmeden önce bunu söyledim eşime. Problem etmedi hiç bir zaman Allah var. Hatta bazen dışarıda bebeği ile gezen aileleri görüp eve kapanıp ağlardım anne olamayacağım diye. Her zaman bütün mutlulukları aynı anda isteyemeyiz bunu unutma derdi.
Şimdi 10 yıllık evliliği bitiriyoruz , arkasından kötü konuşamam..
Kumar bağımlılığı her evliliğin sonunu getirir..
abla ayrılmayın
@bosversenbenii Ayrılıyoruz ablacım..
Ben çocuk isteyen biri olduğum için ilişkiyi bitirirdim. Karşımdaki kişi bana durumu dürüstçe anlattığı için teşekkür ederdim. Karşımdaki kişiyi incitmemeye çalışırdım.
Engellemek falan çok kırıcı ve terbiyesizce. O tür insanlarla zaten mutlu olamazsın. Baştan gitmeleri iyi olmuş.
Abi ben kısır olmak istiyorum! Hani hormonel dengemi bozmayacak şekilde kısır olmak istiyorum!
Kızım evlenmek çocuk icin mi? Cok sacma cocuk isteyen varsa evlatlık alabilirler. Hani dunyada 8,5 milyar insan var sen dogurmadığında dunyaya yararin dokunuyor inan.
çok çok çok geçmiş olsun 💐 siz iyi olun sağlıklı olun da 🙏🏻
ben de kemoterapi görüyorum belki hiç olamayacak çocuğum böyle bir riskim var ama zaten düşünmüyordum zor bir zamandayız …
bence sizi engelleyenler, sizi yeterince tanıyıp değerinizi göremeyen en azından denemeyen böyle yüzeysel insanların inanın bana sizden uzak olması çok daha iyiiii … böyle insanlar evlilik eş çocuk kıymetini genelde bilmez bilemez zaten
Kırmadan konuşur sonuca bağlardım ne zaman isterse konuşabileceğimizi her zaman destek olacağımı söylerdim ancak bi yuva kurma konusunda maalesef ki olamayacağımızı güzel bi dille izah ederdim çocuk isteyen bi erkek olsaydım. Hayat bu kimseyi eksikliği ya da derdinden vurmamak kırmamak lazım. başka yollarla sınanılır yoksa.
Üzülme ya, hani çocuk güzel bir şey ama , olmayacaksada kabullenmekten başka bir şey elden gelmez, hayat devam ediyor, kendin için yaşa, ve herkes çocuk istemiyor, senin karşılaştığın insanlar öyle denk gelmiş olabilir, bu dünyada sana değer verecek seninle bu şekilde hayatını paylaşmak isteyecek insanlar da karşına çıkacak sabırlı ol
çok büyük hayalim şirin bir çocuğumuzun olması ilerdeki partnerimle ama çocuk sahibi olamıyorsa ondan asla ayrılmazdım sevgi aşk bundan daha önemli şu başka çocuk sahibi olmak istemiyorsa onunla birlikte olmazdım ama abla senin ki gibi bir durumsa hiç sorun etmezdim o olsun da yanımda çocuk önemli değil yani
Hiç üzülme. Çok geçmiş olsun. Çocuk sahibi olmanın tek yolu kendin doğurmak değil. Yeterki çocuk sahibi olmak iste.
Seni engellesinler boş ver. O çöp kafalılara ihtiyacın yok. Kalanlar zaten bize lazım ✨
Çok geçmiş olsun o engelleyenler iyi ki engelliyorlar çünkü adam değiller o yüzden yol ver gitsin böyleleri üzülme böyle adi insanlar için bakalım çocuk sahibi olunca sorumluluk alıp bakabilecekler mi o engeli basanlar
Çocuk istemeyen biri olarak sorun etmezdim ama insanlarin çoğu genellikle çoğalmak için evlendiği için sorun ediyorlar maalesef halbu ki evlilik iki insanın birbirine kol kanat gelip hayatın güzelliklerini beraber yaşadığı bir şey
Çocuk bir ilişkinin temeli veya zorunluluğu değildir; asıl mesele iki kişinin kurduğu kimya ve paylaşımdır. Seni olduğun gibi kabul edecek olgunlukta insanlar var, moralini bozma.
Öyle şey mi olur, sağlıklı bir kadının %100 oranla çocuk doğurabileceği garantisi yok ki zaten. İnsan birbirini sevdiği için evlenmeli onlar sonraki işler
Rahim nakli diye bişey var, farklı yöntemlerde var.
Bi çare bulunur illaki.
Bu birinden kaçmak için bir sebep olamaz ya. Her türlü çareye açık olduğu sürece sorun olmaz yani
Çocuklu dul bir erkekle evlen sen de kanka. Temel bir fıkrasında prezervatif ile seks yapmayı gaz maskesi ile çiçek koklamaya benzetiyordu. Adamın işine gelir bence eheheheh
Çocuğu olacak veya olmayacak diye evlenmiyorum ki, hem kendi elinde değil. Evlenirim, durumumuz iyi olursa ve gelecekte evleneceğim kişi isterse yetimhaneden bir çocuk evlat edilebiliriz.
Direkt engellemeleri yanlış. Engelleyen kişi ya bende kısır olursam diye düşünmesi gerekir. Günümüzde çocuk istemeyen bir çok kişi var ve Allah senin gönlüne göre birini nasip eder inşallah.
Engellesinler cocuk olmayanda olur sana gelen rabbimden geldi seni gülen var mı bilmiyorum ya da durumuna sevinen varsa onları yarın ne bekliyo kimbilir rabbim sana şifa versin rabbim seni korusun insaallah amin
Evet evlenirdim. Çocuksuz evliliği tercih ediyorum. Ne olursa olsun hiç doğurmamak daha mantıklı. Doğum karşıtıyım.
@GizliÜye-Soran Allah'tan iyi ki olmuyor. Bizi doğurdular ya ne oldu sanki. B@ku b@kuna doğurdu anne ve babalarımız. Sonuçta doğum kontrol yöntemi gibi bir durum oluyor kısırlık. Şu an bile enayi gibi üreyen insanlar var gerçekten çok saçma sapan bir iş çocuk yapmak. İnşallah sizi seven adamda çocuk istemez. Sonuna kadar doğum karşıtlığı
Bir psikolog olarak manevi açıdan yaklaşmak isterim bu konuya. Bu durumun seni çok üzdüğünü anlayabiliyorum, kolay değil, zor bir süreçten geçiyorsun. Ama Allah herkese evlenebileceği bir ruh eşi gönderdiği gibi, sana da gönderecektir. Sevgi de bir rızıktır, rızkı veren Allahtır, ve vakti geldiğinde sana da verecek. Sen sadece sabırla onun vermeseni bekle, eğer sosyal medyadakiler seni üzüyorsa fazla zorlama, senin olan zaten seni bulacaktır.
@azztkn teşekkür ederim 🙂
Ya Allah hakkında hayırlısını vermiş üzülüyorsun biliyorum ama bu süreçte mutlaka psikolojik destek almalısın
Bir de şöyle düşün, bu insanlardan biriyle evlilik yapmış olsaydın ve bu rahim aldırma o zaman gerçekleşseydi boşanıcak bu insanlarla evlilik yapmış olacaktın. Allah seni onlardan korudu ve şimdi seninle evlenecek kişi seni bir çocuk için istemeyecek, seni sen olduğun için isteyecek
İyi de çok zor
Olurdum olacaktim ömrü yetmedi rahim kanseriydi rahimi alındı metastazı oldu kanser büyüdü ve sonunda vefat etti.
Çok gecmis olsun zor ama anne olmak doğurmak ile olmaz his önemli evlatlık da alabilirsin yeter ki sen iste
Bunlar dert edilecek şeyler mi? Sevgi her şeyin üstesinden gelir. Evlat edinirsiniz, koruyucu aile olursunuz.
Seviyor ve seviliyorsam gerisi hiç önemli değil. Evlenirdim, neden olmasın? (Ayrıca gdçmiş olsun dsze de🙏)
Geçmiş olsun niye aldılar umarım çocuk istemeyen biri karşına çıkar
Ben evlenirim. Hemde ölene kadar bunu dile getirmemek sartiyla
Ya çocuk önemli bı konu bıle bile ben evlenmezdım sanırım. Gecmıs olsun sizede
Rahmim yerinde eşiminde benim de görünürde hiç bi sorunumuz yok ama çocuğumuz olmuyor tüp bebek yaptık oda tutmadı yani demem o ki rahim var ya da yok olmayınca olmuyor çocuk için evlenilmez
Seni engelleyenler seninle ciddi düşünen insanlar değil ki
Üzme kendini hatun. Nasipten öte köy yok. Bazı şeyler ahirete kalıyor...
Çocuk olmasa da olur. Ben şahsen şu an da, ilerleyen zamanlarda da düşünmem
Evet. Ama dediğin gibi başta sen söyle ki olmayacaksa o kişiylede olmaz zaten. Ama kabul eden de olur tabiki takılı kalma öyle
Evlenilir hatta belli bi sure sonra evlat edinilir zor degil hazir cocuga bakarsin
Yani çocuk için evlenmek isteyen evet evlenmez. Ama gerçekten seven biri bunu pek dert etmez. ;)
Çok geçmiş olsun kolay bir durum değil ama seni seven biri bunu dert edeceğini düşünmüyorum şimdilik kendini topla düşünme bunları
Aslinda cocuk sahibi olmayi cok isterdim bende evlenemedim kaldik oyle kader ama olsaydida ben sorun etmezdim evlenirdim.
Olabilir o kişi çocuk yapmak için mi var sadece evlilik çocuk yapmaktan ibaret değil ki çocuk için evlenenler gitsin evlatlık edinsin
Evlenirim , sevdikten ve kafa yapısı uyuştuktan sonra problem değil. Evlatlık almak daha mantıklı geliyor bana
Olabilir. Çünkü bu f*ck up devirde çocuk büyütmek çok zor:
ideal eş.
çocuk olayı aşırı büyük bir sorumluluk.
Sorun olmazdı benim için, Hatta işime bile gelirdi ☺️
Teknoloji gelişti artık ne rahmi bir kapta çocuk büyüyüp gelişecek
Gecmis olsun neden aldilar ciddi bir rahatsizliktan dolayimi
Neden olmasın her agaç meyve vermez her bitki çiçek açmaz
Doganın kanunu bu insanda böyledir
Bende çocuk istemiyorum ve istemeyen biriyle evlenmek istiyorum yani
Evlenirim evlilik çocuktan ibaret değil çocuksuz evlilikte olur
Çok geçmiş olsun, benim için önce ahlak ve karekter gelir
Bu durumu duyunca uzaklaşan kişinin başkasıyla evlendiğinde çocuğunun olacağı garantimi
Bence çocuk için yaşamaktansa
İki yetişkin daha özgür
Evlenirim ne olacak ki aynı durum da bende olabilirdim insanlar çok acımasız ama kendisine olsa anlayış beklerler
Kişiye göre değişir tercih tabi şu an benim için sorunun cevabı hayır ama birini çok seversem sorum etmem düşüncesindeyim
Cinsellik konusunda bir farkı yoksa avantaj bence. Kim uğraşacak çocukla falan 😂 bence sevinmen lazım
Çok üzüldüm anlıyorum seni seversem neden olmasın
Cocuk her sey degil gercekten seven biriyse herseye ragmen yanında olur
Kötü bir durum üzüldüm senin adına her şey doğurmak değil annelik bu değil
Çok geçmiş olsun. Engellemek çok saçma. Sıkıldığında, bunaldığında konuşabiliriz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?