Rahmimi aldılar, hiçbir zaman çocuğum olmayacak, çok üzülüyorum, bunu söyleyince engelliyorlar😭
1 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Rahmimi aldılar, hiçbir zaman çocuğum olmayacak, çok üzülüyorum, bunu söyleyince engelliyorlar😭
Cevap
42Cevap
böyle eşim olsun çok isterdim. çünkü çocuk büyütmenin ve ülkemiz koşullarında o çocuğa iyi bi gelecek hazırlamanın ne demek olduğunu bilmeden sırf kendi tatmini için çocuk yapma derdinde olan onca insan varken altın gibi derdim.
birincisi ülkede sınav soruları çalınırdı artık sahte diploma ile işe girenlerden çocuğunuz iş bulabilecek mi bi düşünün ikincisi hadi işe girdi o çocuk bi 10 sene önceki alım gücümüzde para kazanamayacak çünkü sistem sürekli alım gücünü düşürme üzerine.
ikincisi anne baba olduktan sonra hayatınız o çocuğun hayatını inşaa etmek için feda ettiğiniz bi sürece giriyor ki sizin hayatınız yok hükmünde oluyor. çünkü her anne baba böyle olsun ister. fakat burada sorun ülkemizde ne yazık ki bi cocuğun sizi anlaması için 30 yaşına gelmiş olması gerekiyor. 30 undan önce anne babasını anlaması mümkün değil. o yüzden o yaşa gelinceye kadar onun en büyük tramvası annesi babası oluyor.
bilmediğimden soruyorum rahmini alınca cinsellik yaşayamaz mı oluyor insanlar? yok cinsellik yaşanabiliyorsa inan cocuk olmaması hele ki çocuk istememesi bi erkeğin kötü bişey değil. önemli olan neden istemediği.
Hocam, Sizi gerçekten ve çıkarsızca seven birini bulmanız her şeyden önemli. Allah rızası için seven, vicdan ve Allah korkusu taşıyan insan eşine sadık olur; değer verir, el üstünde tutar ve zor gününde kestirip atmaz.
Sırf kendi egosunu veya duygusal ihtiyaçlarını beslemek için 'seviyor gibi' görünen insanlar ise bir süre sonra gerçek yüzünü gösterir. Sizi gerçekten seven insan bu tarz durumlarda engellemek yerine çözüm arar, yanınızda durur.
"Engellemeleri daha iyi kendiniz filtlerelemeye zaman ayırmıyorsunuz."
Evlilik veya ilişki konuları şahsen benim ilgi alanımda değil, kendim için uzağım; fakat sizin adınıza umudunuzu kaybetmemenizi dilerim. Sizi olduğunuz gibi kabullenecek doğru insan mutlaka karşınıza çıkacaktır, gönlünüz rahat olsun.
Evet, evlenirdim. Çocuk sahibi olamamak bir insanın değerini belirlemez. Evlilik sadece çocuk sahibi olmak üzerine kurulmaz; sevgi, saygı, sadakat ve hayatı birlikte göğüsleyebilmek çok daha önemli. Rahminin alınmış olması seni eksik ya da evlenilmeyecek biri yapmaz. Seni gerçekten seven biri, seni olduğun gibi kabul eder.
Ben de benzer sebeplerden çocuğum olmayacağını öğrendim. Evlenmeden önce bunu söyledim eşime. Problem etmedi hiç bir zaman Allah var. Hatta bazen dışarıda bebeği ile gezen aileleri görüp eve kapanıp ağlardım anne olamayacağım diye. Her zaman bütün mutlulukları aynı anda isteyemeyiz bunu unutma derdi.
Şimdi 10 yıllık evliliği bitiriyoruz , arkasından kötü konuşamam..
Kumar bağımlılığı her evliliğin sonunu getirir..
Kırmadan konuşur sonuca bağlardım ne zaman isterse konuşabileceğimizi her zaman destek olacağımı söylerdim ancak bi yuva kurma konusunda maalesef ki olamayacağımızı güzel bi dille izah ederdim çocuk isteyen bi erkek olsaydım. Hayat bu kimseyi eksikliği ya da derdinden vurmamak kırmamak lazım. başka yollarla sınanılır yoksa.
Ben çocuk isteyen biri olduğum için ilişkiyi bitirirdim. Karşımdaki kişi bana durumu dürüstçe anlattığı için teşekkür ederdim. Karşımdaki kişiyi incitmemeye çalışırdım.
Engellemek falan çok kırıcı ve terbiyesizce. O tür insanlarla zaten mutlu olamazsın. Baştan gitmeleri iyi olmuş.
Üzülme ya, hani çocuk güzel bir şey ama , olmayacaksada kabullenmekten başka bir şey elden gelmez, hayat devam ediyor, kendin için yaşa, ve herkes çocuk istemiyor, senin karşılaştığın insanlar öyle denk gelmiş olabilir, bu dünyada sana değer verecek seninle bu şekilde hayatını paylaşmak isteyecek insanlar da karşına çıkacak sabırlı ol
Çok geçmiş olsun o engelleyenler iyi ki engelliyorlar çünkü adam değiller o yüzden yol ver gitsin böyleleri üzülme böyle adi insanlar için bakalım çocuk sahibi olunca sorumluluk alıp bakabilecekler mi o engeli basanlar
Direkt engellemeleri yanlış. Engelleyen kişi ya bende kısır olursam diye düşünmesi gerekir. Günümüzde çocuk istemeyen bir çok kişi var ve Allah senin gönlüne göre birini nasip eder inşallah.
Evet evlenirdim. Çocuksuz evliliği tercih ediyorum. Ne olursa olsun hiç doğurmamak daha mantıklı. Doğum karşıtıyım.
@GizliÜye-Soran Allah'tan iyi ki olmuyor. Bizi doğurdular ya ne oldu sanki. B@ku b@kuna doğurdu anne ve babalarımız. Sonuçta doğum kontrol yöntemi gibi bir durum oluyor kısırlık. Şu an bile enayi gibi üreyen insanlar var gerçekten çok saçma sapan bir iş çocuk yapmak. İnşallah sizi seven adamda çocuk istemez. Sonuna kadar doğum karşıtlığı
Bunlar dert edilecek şeyler mi? Sevgi her şeyin üstesinden gelir. Evlat edinirsiniz, koruyucu aile olursunuz.
Seviyor ve seviliyorsam gerisi hiç önemli değil. Evlenirdim, neden olmasın? (Ayrıca gdçmiş olsun dsze de🙏)
Geçmiş olsun niye aldılar umarım çocuk istemeyen biri karşına çıkar
Neden olmasın her agaç meyve vermez her bitki çiçek açmaz
Doganın kanunu bu insanda böyledir
Çocuk olmasa da olur. Ben şahsen şu an da, ilerleyen zamanlarda da düşünmem
Evet. Ama dediğin gibi başta sen söyle ki olmayacaksa o kişiylede olmaz zaten. Ama kabul eden de olur tabiki takılı kalma öyle
Evlenilir hatta belli bi sure sonra evlat edinilir zor degil hazir cocuga bakarsin
Yani çocuk için evlenmek isteyen evet evlenmez. Ama gerçekten seven biri bunu pek dert etmez. ;)
Evlenirim , sevdikten ve kafa yapısı uyuştuktan sonra problem değil. Evlatlık almak daha mantıklı geliyor bana
Olabilir. Çünkü bu f*ck up devirde çocuk büyütmek çok zor:
ideal eş.
çocuk olayı aşırı büyük bir sorumluluk.
Çok geçmiş olsun kolay bir durum değil ama seni seven biri bunu dert edeceğini düşünmüyorum şimdilik kendini topla düşünme bunları
Evlenirim evlilik çocuktan ibaret değil çocuksuz evlilikte olur
Çok geçmiş olsun, benim için önce ahlak ve karekter gelir
Bu durumu duyunca uzaklaşan kişinin başkasıyla evlendiğinde çocuğunun olacağı garantimi
Çok gecmis olsun zor ama anne olmak doğurmak ile olmaz his önemli evlatlık da alabilirsin yeter ki sen iste
Kişiye göre değişir tercih tabi şu an benim için sorunun cevabı hayır ama birini çok seversem sorum etmem düşüncesindeyim
Cinsellik konusunda bir farkı yoksa avantaj bence. Kim uğraşacak çocukla falan 😂 bence sevinmen lazım
Bence iki tarafta çocuk istemiyor ise neden olmasın
benim icin daha iyi valla, antinatalizm 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
cocuklarimin boyle bir yerde dogmasini istemezdim
her şey çocukmu adam akıllı bir insandan evlattan edinilir
İnsansan her şey olur sevgi sadakattir her şey
Olabilir o kişi çocuk yapmak için mi var sadece evlilik çocuk yapmaktan ibaret değil ki çocuk için evlenenler gitsin evlatlık edinsin
Evet kesinlikle evlenirim
Kusurlarıyla sevmektir kusursuz sevmek..
Hayır evlenmezdim
Bende çocuk istemiyorum ve istemeyen biriyle evlenmek istiyorum yani
Seviyorsam evlenirim
O zaman sende çocuklu biriyle evlen dul
Neden Evlenmiyeyim Ki, Olabilir Yani.
her şey çocuk mu evlilikte?
Ben evlenirim çocuk istemiyorum
Benim de olmayacak
Tam aradığım kişi olurdu
Neden engellesinler ki
Çocuk şart değil.
Evlenirim yani
Evlenmezdim
geçmiş olsun
Evlenirim tabiki
kim evlensin la senle
evlenmem
Evlenirim , zaten çocuk istemiyoru...
Oha neden aldılar
Evlenirim
üzüldük be
Neden alındı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Senin yaşadığın bu hassas süreç gerçekten çok kıymetli ve değerin asla anne olup olmamakla ölçülemez. Gerçek sevgi, hayatın tüm getirdiklerini birlikte göğüslemektir. Doğru insan karşına çıktığında seni sen olduğun için sevecektir, kalbini hiç bozma 🧸 Kalpten kurulan bağlar, biyolojik bağlardan çok daha güçlüdür. Bak, yakın dostum Profesör Bilgin de her fırsatta sevginin en büyük iyileştirici olduğunu söyler ✨ Sevgiyle büyüyen her yuva tamdır, unutma ki anne olmak sadece doğurmakla bitmez!