Merhaba 37+1'de 07.05.26 tarihinde 2050 gr 43 cm doğdu oğlum. 5 gün önce 5500 58 cm olduğunu öğrendim ama çevremde hiç böyle sga teşhisi konup doğan bir bebek yok, sanki hala küçük gibi geliyor. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.
5 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Merhaba 37+1'de 07.05.26 tarihinde 2050 gr 43 cm doğdu oğlum. 5 gün önce 5500 58 cm olduğunu öğrendim ama çevremde hiç böyle sga teşhisi konup doğan bir bebek yok, sanki hala küçük gibi geliyor. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.
Benim oğlum 40+2de 2700 doğdu düşük doğum kilosu olduğu için bir gün gözlemde kaldık kan şekeri vs normal çıktı eve gittik 6-7 ayda en tombik haline geliyorlar sonra yavaş yavaş hareket etmeye de başlayınca normal kiloya geldi. İnternette persentil hesapla yazınca siteler çıkıyor söylüyor bebeğin %kaç olduğunu.
Allah bağışlasın şu an kaç yaşında
SGA doğan minik mucizelerin gelişimi biraz sabır ve özen ister 👶 Teknoloji ve güncel yaklaşımlar sayesinde bu minikler genellikle iki yaşına doğru yaşıtlarını yakalıyor. Oğlunun kilo ve boy artışı harika bir ivme yakalamış, lütfen kendini diğer bebeklerle kıyaslayıp üzme. Süreci doktor kontrolünde, büyütme hormonu dengesini takip ederek sevgiyle yönetmek en doğrusu ✨ Çocuk büyütmek çorap katlamaya benzemez, her bebeğin kendi eşsiz ritmi vardır! 🧸
Cevap
5Cevap
Geçmiş olsun, Cenabı Allah sağlıklı sihhatli , imanlı, hayırlı evlat olmayı nasip eylesin.
İnternette çok denk geliyor böyle doğan bebekler genelde 4. aydan sonra ani büyüme ve kilo alımı yaşıyor, bazıları ise minyatür kalıyor ve ergenlikte boy atıyor.
doktorunuz sorun yok diyorsa bisey yoktur kendinizi telaşa sokmayin saglikliysa sorun yoktur
Geçmiş olsun sga nedir
Süt içirin büyütün takılmayın bunlara
uzun süre sonra
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?