Yenidoğan bebeklerin ilk saçı büyüdükçe ve kesildikce değişir mi?

Merhaba arkadaşlar bebeklerin saçlarıyla ilgili merak ettiğim bir konu var daha doğrusu bu konuyla ilgili hayatımın en büyük pişmanlığını yaşadığım bir hata yaptım. Yaklaşık 1 buçuk yıl önce kız bebeğim doğdu.😍 Bizde genetik olduğu için saçlarıyla beraber doğdu. Ancak saçları benim ve babasının hatta diğer aile üyelerinin aksine gittikçe dalgalı olmaya ve bukle haline gelmeye başladı. Ancak bir yaşından sonra çevre ile çok içli dışlı olunca nerden geldiğini bilmediğim bit kızıma bulaştı 🥺🥺 saçları hem çabuk uzuyordu hem de çok güzel ve bakımlıydı. Hayatımda ilk defa bit gördüğüm ve bunu bir de kızımda gördüğüm için çok korktum ve psikolojim bozuldu. Kızımın saçında resmen böcek vardı. Bukleler en çok alt kısımda toplandığı için taranması zordu ben de o anki psikoloji ile saçını küt hale gelecek şekilde kestim. 😔😔😔😔 çok üzüldüm sonra çünkü ilaçla bitlerden hemen kurtulduk. 😏 şu an kızımın saçı uzuyor ama sanki düz oluyor gibi üç ay oldu keseli sizce eski haline gelir mi böyle bir şey yaşayan var mı acaba?

Yenidoğan bebeklerin ilk saçı büyüdükçe ve kesildikce değişir mi?