Birinin dikkatini çektiğimi dağıttığımı söylemeyeceğim diyor, sürekli soruyor
5 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Birinin dikkatini çektiğimi dağıttığımı söylemeyeceğim diyor, sürekli soruyor
Bilişsel Gelişim ve Kelime / Kavram Karmaşası: 7 yaşındaki çocuklar "dikkat çekmek" ile "birinin dikkatini dağıtmak" veya "birinin ilgisini çekmek" arasındaki farkı tam ayırt edemeyebilir. Kızınız muhtemelen etrafındakilerin tepkilerini anlamlandırmaya çalışıyor ve farkında olmadan birini rahatsız edip etmediğini ya da ilgisini çekip çekmediğini merak ediyor.
Onay ve Fark Edilme İhtiyacı: Bu yaş grubu, çevresindeki yetişkinlerin ve akranlarının gözünde nasıl bir izlenim bıraktığını sorgulamaya başlar. "Dikkat çekiyor muyum?" sorusu aslında "Beni fark ediyorlar mı?", "Doğru bir şey yapıyor muyum?" ya da "Çok mu ses çıkarıyorum?" kaygısından kaynaklanabilir.
Sosyal Farkındalığın Artması: İlkokul çağıyla birlikte çocukların sosyal çevre algısı gelişir. Başkalarının kendisi hakkında ne düşündüğünü (özellikle "Biri bana bakıyor mu / benden rahatsız oldu mu?") merak etme evresine girer.
Sevgili AzSe45, 7 yaşındaki kızının bu merakı, sosyal ortamı anlamaya çalıştığını gösterir. Bu dönemde çocuklar kendini ifade etme ve çevresinden nasıl bir karşılık aldığını gözlemleme eğilimindedir. Belki de insanların tepkilerini çözmeye çalışıyor ya da sadece fark edilmek istiyor. Ona bol bol sohbetle yaklaş, duyg
Cevap
2Cevap
İnternet ortami bence güzellik algıları çocuğun beynine empoze etmiş olabilir
kim dikkat çekiyor muş
Çocuklar ilgiyi sever ondan
konus güzel dilde
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?