Arkadaşlar kızım 16 yaşında çok garip haraketleri var sürekli ölümü dusunuyor kendini öldürmeyi de denedi başarısız oldu sürekli kafasında hem kendine hem sinir olduğu kişilere zarar verme düşünceleri var kafasını duvara vurucam vurucam diyo aklına saçma sapan şeyler geliyormuş dusunceden uyuyamiyormus hep böyle söylüyor küçükken çok ağır travmalar yaşadı bundan olabilir mi bilmiyorum ama doktora da götürüyorum bir işe yaramadı birsuru doktor değiştirdik önceden devlete götürmüştüm işe yaramadı şimdi yarı devlet yarı özele götürüyorum ise yaramıyor hiç bı şekilde amacı yok derslere adapte olamiyorum diyo kimseyle konusmuyo bir tane arkadaşı vardi onla da muhabbeti kesmiş hep tek takılıyor arkadaşı da yok oldu kazık yedim diyor hep ne yapabilirim bilmiyorum sizce ne yapmalıyım?
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Evet geçmişte yaşadığı travmalar etkiliyor olabilir. Telefonunu kurcaladınız mı nerelere giriyor, kimlerle konuşuyor, etkilendiği bir yerler olabilir.
Bı ara aldım ama görünürde pek bir şey bulamadim YouTube'dan arama geçmişine baktım seri katil videolar izlemiş intihar videolari felan
İstediği şeyleri yapar mısınız? Örneğin istediği kıyafeti almak vs.
Yapıyorum ama öylesi daha kotu
Yani öyle tabi biraz. Peki bir şey demiyor mu yani neden intihar etmek istiyor mesela?
Yasadiklarimi kaldiramiyorum kafamin içinde hep sesler var hayatim yok diyip duruyo
15 yaşında birisi bu hale gelecek kadar ne yaşamış olabilir ki
Baya bir şey yaşadı mahkemelere çıktı küçüklüğünden beri dört kere kendini de öldürmeye kalktı 9 yaşından 15 yasina kadar mahkeme karakol bilmemne surekli ifade verdi tcvzr ugradi küçük yasta
Ben de arada kaldim ne yapicam bilmiyorim
Doktora da gidiyor kucuklugunden beri bir yararı olmadi sürekli sıkıntı cekiyor
Doktor derken sanırım çocuk ve ergen psikiyatrisinden bahsediyoruz
Evet çocuk ergen psikiyatristine götürüyorum
Herhangi bir ilaç kullanımı var mı
Doktoru ricus diye bir ilaç yazdı şu an onu kullaniyor
İlaç doğru
Ancak kullanım süresi doz vs önemli
Daha önemli olan terapi uygulaması
Önceden 1 mg sabah 2 mgsini de akşam aliyordu ama doktoru ağırlık yapıyor diye değiştirdi şu an sadece 2 mg akşam alıyor pek terapi yaptigi söylenemez doktorun dinliyor ve ilaç yazıyor o kadar zaten çok kısa tutuyor
Maddi durumunuzu bilemiyorum tabi
Ancak özelde ve doğru dürüst bir terapi olmalı
Saldırganlık ya da kendine zarar verme dürtüsü birçok alt sebep taşımasına rağmen bu sebeplerden birisi de kendisini ifade edememekten kaynaklanmakta
Hangi ildesiniz
İstanbul'dayım bu gittigi doktora 600 TL veriyorum da daha yeni başladık sürekli doktoru da değişsin istemiyorum ama pek yararını gormedim belki zaman lazımdır bilemicem
İmkanın var ise pedamed i bir deneyin
O nedir bir de siz doktor felan misiniz
Bir özel merkez
Hayır doktor değilim
Küçükken baya travma yaşadı hayvanları baya seviyor ama bir insan bunun damarına basinca ona bir şey yapmak istiyor ona travma yaşatan kişiyi de ceza almasa öldüreceğini söylüyor hep
Mesleğiniz nedir
Yat alım satım işi yapıyorum
Sülalenin yarısı sağlıkçı
Ayrıca ebeveynim
Anladım ben de çok kararsız kaldım bilmiyorum ya bu çocuk nereye kadar böyle devam edicek doktorunu değiştirmek de istemiyorum ama dediginiz yer kaç TL ücret alıyor orayı da bir denemeyi düşünüyorum eskiden devlete gidiyordu birsuru bostan yere ilaç değiştirdi şimdi bu hastaneyi denedik yarisi özel ama doktoru tecrübeli birine benzemiyor
Arayıp sormanda fayda var
Bakırköyde
Siz kendiniz gittiniz mi cocugunuzu gotirdunuz mu buraya arayıp sordum yorumları da okudum kısa tutuyorlarmis gorusmeyi
Ikisi için de gittim olumsuz bir yorumum yok
Nasıl bı tedavi uyguluyolar
Hanımefendiciğim Siz de yabancısı değilsiniz ilaç ve terapi paralel ilerler ancak Öncelikle terapi ile başlanır
Benim goturdugum hastanede sadece iki dk konuşup yolluyolar o yüzden sordum
Bezmialeme götürüyorum ben
Devlet hastanelerinde genelde böyle bir durum oluşuyor psikiyatri bakar ilacı yazar ve geçer Bu bahsettiğim yerde duruma göre baş başa terapi bazı durumlarda yarım saate kadar çıkabiliyor
Doktor ile olacak iş değil onu para almayan işini Allah rızası için yapan bir hocaya götür
Hocayla ne alakası var ki
Bir sorsana saçma sapan şey neler aynısı banada oluyordu
siz babasıyla ayrı mısınız ve mesleğiniz nedir
Degilim
bpolar rahatsızlığı olabilir 20 li yaşlarda daha da belirginleşir öyleyse
Doktoru da bipolardan supheleniyor
işinde uzman bi psikiyatra gidin tanı konulsun sonra verilen ilaçlarını düzenli kullansın ama mutlaka düzenli kullanması lazım ebeveyn kontrolünde takip edilmeli yoksa ilaçlarını almazlar
Uzman unavini olan bir doktora götürüyorum duygu durum bozukluğu dedi gece durduk yere aşırı mutluydu şimdi mutsuz çok kotu düşünceleri var kafasında bugün yine goturucem
yüksek ihtimal bipolar gibi görünüyor
ona seveceği bir alanda kafasını meşgul edecek bir iş, hobi, aktivite bulun
ve muhtemelen yakın aile fertlerinde ya da yakın akrabalarda da bu tür bir rahatsızlığı olan vardır
Evet akrabalarimizda bipolar olan var baya ben yollamak istesem de gitmiyor hep hayallerde yaşıyor gecmisi unutmuyo
isterseniz takip atın bazı önerilerim olacak
Attım
Çocuğu sosyal medyadan uzaklaştırın kitap okumasını sağlayın sizle zamn geçirmesini sağlayın kendini geliştirmeye itin. Ilgi duyacağı bisey illa vardır. Madde kullanmadigindan emin olsanız iyi olur.
İlaç kullaniyor psikolojik bi iki kere sigara içerken yakaladim full elinde telefon vermek istemiyorum ama kendi alıyor dinlemiyor pek beni ders çalış diyorum çok önemli bu yıl hayır diyip duruyo calismiyo asla
Sözünüzü dinletmek zorundasınız kıza. Kullandıgı ilaçlar onun için iyi değil aslında. Spor yapsa kendini geliştirse sosyal çevre edince toparlanır. Cocuğunuzla bol bol konuşmanızı öneririm
Kendine zarar veriyor aklı saçma düşüncelerle dolu kimseyle konuşmak istemiyor
Sosyal çevre nasıl edinicek bilmiyorim
Ergenler bunları ilgi için yapar genelde. Belli bir spor branşına başlatmanız çevre edinmesine yardım edebilir.
Özgüveni gelir belki de kendi başıma daha mutluyum diyor hep
Mutlu olmadığı açık siz üstünüze düşeni yapın bu şekildeki insanlarda madde kullanımına başlamak biliyorsunuz kolay. Hayatında kötü kararlar almadan bence lafınızı dinletin
acaba başına bir işmi gelidide size diyemiyor
Küçükken tcvze uğradı biz biliyoruz bunu herkes hayatına devam ediyor unut diyorum sus diyip bagriyor kırıp dokuyor
KAÇ yaşındaydı peki birde yapan yakın biriismi
9 yasindaydi o zaman evet
hala o kişiyi görüyor olmasın ya da tekrar bir tecavüz olayıda olabilir
Gorusmuyo
tekrar başına gelmiş olabilirmi sence
Yok
nerden biliyorsun peki snaki şeyini sabah akşam kontrolmü ediyorsunda arkadaşım
Evet ediyorum sana ne
Yasemin yağı kullanın
Ne alaka
Sinir hallerine iyi gelir stresi gider diye dedim
Selam ne zaman konustn en sın
ergenlik psikolojisi bence
Bu sorunun asıl sebebi ortada
Neymiş?
Kızınız kendisini keşfediyor o yüzden aklı karmaşık, bir sevdiği olabilir ve ondan yüz görmemiş olabilir birçok sebebi olabilir. Ergenlik döneminde olur böyle, onu detaylıca analiz etmeniz gerek