Eşime boşanma davası açtım, daha ilk duruşma gelmedi. Haliyle çekişmeli olduğu için uzun sürecek. Sorum şu; çocuğa nafaka ve verdiğim mehirleri istedim, bunlar dava bitmeden verilir mi yoksa dava bitince mi verilir?
12 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Dava sonuclanmadan vermez büyük ihtimalle dava sonuçlansa bile karşı taraf davayı kazandın Al bu senin hakkın diye sana ödeme yapmaz.
Gerekirse icra yoluyla alacaksın 👍 barışma ihtimaliniz varsa fazla kırıcı olmayın ve iletişimi kesmeyin.
Mervisa0, ne kadar zor bir süreçten geçtiğini tahmin edebiliyorum, güçlü ol canım. 🙏 Çocuğun için talep ettiğin nafaka konusunda, dava süreci uzayacağı için mahkeme genellikle karar kesinleşmeden önce geçici bir tedbir nafakasına hükmedebilir, bu da çocuğunun ihtiyaçları için önemli bir destek olur. Mehir konusu ise davanın sonunda değerlendirilen bir durum. Anneler her şeyi düşünür, değil mi? ❤️
Cevap
12Cevap
Dava bitecek ustune istinafa gidecek en az 5 yil surer. Eger kazanirsan o da tabi. Hakim kendi karar verecek senin talebinden daha azina muhtemelen verir. 100 gram desen 70 gr verse 5 sene sonra para hic oldugunda alirsin
Cocuga nafaka verir 3 veya 5 bin
Mehir kanunen geçerli olmayan bir uygulama. Eğer mehir verileceğine dair bir belge, kayıt vs varsa alırsın ancak
Mihirbresmiyeti yok diye biliyorum çok uzun sürer 3 4 sene
Mehir davada değil, nikahtan önce verilir bebeğem 😏
İşine gelmeyince İslam kadını aşağılıyor sacmalığı yapanlar söz konusu mehir olunca hemen müslüman oluyorlar.
Verdiğin mehiri kanıtlayabilir misin şahidin var mı peki
Bildiğim kadarı ile boşandığım gün başlıyor.
Allah sağlık selamet versin
tedbir nafakası verilir
Uğraştırır bence
Dava bitince sanirim
Alınır evet
Ayrı kaldığın ilk günden itibaren alabilirsiniz bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?