- +1 yıl
Anlaşmalı boşanma protokolü imzalamak davayı kabul ettiğiniz anlamına gelse de bunu tek taraflı bozma hakkına sahipsiniz böyle bir durum da ise dava çekişmeliye döner.
04 Yorumla- Soran+1 yıl
Neden protokol var ki o zaman.
- +1 yıl
Protokol anlaşma olduğu için var
- Soran+1 yıl
O an anlaşan biri sonradan cayabilir. Caymamasını nasıl sağlicaz
- +1 yıl
Sağlayamazsın.. Kişi cayma hakkını kullanabilir
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
20Cevap
- +1 yıl
Vardır. Hakim zaten sana soracak. Anlaşarak mı ayrılıyorsunuz diye. Hüküm yerine gelmesi için, sözlü beyan şarttır.
06 Yorumla- Soran+1 yıl
Karşıdaki döneklik yaparsa
- +1 yıl
O an bir anlaşmazlık olursa zaten başka bir tarihe celse verir. Duruşma ertelenir.
Zaten sizin Anlaşma Tutanağınız mahkemede yüzünüze okunacak. İtiraz ya da Kabul ediyor musunuz diye soruyor zaten. İtiraz varsa zaten duruşma ertelenir. - Soran+1 yıl
Anladım peki bu kişinin mal kaçırdığını nasıl ispatlarım?
- +1 yıl
O kısmını bilemem. Onu senin bulman lazım. Bir avukat ile görüş. Tavsiye al. İspat için ne gerekli. Evrak mı? şahit mi? görüntü mü? gibi gibi...
- Soran+1 yıl
Teşekkür ederim çok sağolun.
- +1 yıl
Rica ederim
- +1 yıl
çekişmeli davaya döner ve şahitler devreye girer, sonra davayı kaybeden tüm masrafları öder, belki de tazminat filan öder, yani her şey mümkün.
05 Yorumla- Soran+1 yıl
Ne anlamı kaldı protokolün o zaman
- +1 yıl
hiç bir anlamı kalmaz evet.
- Soran+1 yıl
Çok saçma.
- +1 yıl
bence de ama durum bu
- Soran+1 yıl
Sağolun.
- +1 yıl
İki taraf mahkemede karşılıklı anlasırsa vazgeçebilir tek taraflı olursa mahkeme ertelenir diye biliyorum
00 Yorumla - +1 yıl
Ne demişler karakolda doğru söyler mahkemede şaşar
00 Yorumla - +1 yıl
Boşanmak dan vazgeçme imkanı var mı diyorsun
00 Yorumla Bişey olmaz dönebilirsin
00 YorumlaDava uzar çekişmeli olur
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,5b cevap paylaştı. Hiç öyle bir şey yaşamadım ne oldu vaz mı geçtin
10 YorumlaMahkeme gününe kadar vazgecebilirsin
05 Yorumla- Soran+1 yıl
Mahkeme gününe kadar vazgeçmezse bir daha geçemez mi?
- Soran+1 yıl
Ne anladım o imzadan o evraktan o zaman.
- Soran+1 yıl
Teşekkürler.
Daha niye geri dönesin
06 Yorumla- Soran+1 yıl
Çok fazla boşanmak istemiyor karşıdaki.
- Soran+1 yıl
Neden
- Soran+1 yıl
İstemezdim.
- +1 yıl
Vardir
00 Yorumla - +1 yıl
Ben var diye biliyorum
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Geçti geçmiş olsun
00 YorumlaVazgeçebilinir
00 Yorumla- +1 yıl
Yoktur
00 Yorumla - Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Geri dönüş hakkına sahipsiniz
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Ben değil karşının dönmesini istemiyorum. Zaten sürekli yalan dolanla iş yapan biri. İmzaladıktan sonra eminin caymak isteyecektir.
Vardır
00 Yorumla- +1 yıl
Vardır
00 Yorumla - +1 yıl
Vardır
00 Yorumla - +1 yıl
Olabilir
00 Yorumla - +1 yıl
Bence vardır
00 Yorumla Var heralde
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Anlaşmalı boşanma davası 3 aşamadan oluşur
Tarafların anlaştığı protokole göre bir sözleşme düzenlenecek ve her iki taraf sözleşmeyi imzalayacaktır. Sözleşmeyi imzaladıktan sonra sözleşmeden vazgeçtiği belirtilebilir.
Sözleşmeyi dava dilekçesinin ekinde sunarak aile mahkemesinde dava açılacaktır. Duruşmada her iki taraf sözleşmeyi kabul ettiğini, boşanmayı istediğini belirtebilir. Ancak duruşma esnasında aksini söylemesi halinde anlaşma olmadığı için hakim ret kararı verecektir. Sözleşmeden bu aşamada da dönüldüğü belirtilebilir.
Mahkeme görüldükten sonra, gerekçeli karar her iki tarafa tebliğ edilecektir. Tebliğden itibaren iki hafta süre içerisinde karara itiraz edilmediği belirtilmelidir. Gerekçeli karara itiraz edilerek anlaşmalı boşanmayı kabul etmediği her iki taraf açısından reddetme imkanı vardır.
Kısacası bu üç aşamayı detaylı anlatmamın nedeni; sözleşmeden dönmek için hangi aşamalarda imkanın olup olmadığı ve anlaşmalı boşanmanın kesinleşmesi aşamasındandır. Özetle imza sonrası sözleşmeden dönülebilir.
Teşekkür ederim.