Taraflardan biri inkar ederse ne olur?
Anlaşmalı boşanma kağıdı imzalandıktan sonra geri dönüş var mıdır?

Anlaşmalı boşanma protokolü imzalamak davayı kabul ettiğiniz anlamına gelse de bunu tek taraflı bozma hakkına sahipsiniz böyle bir durum da ise dava çekişmeliye döner.
Neden protokol var ki o zaman.
Protokol anlaşma olduğu için var
O an anlaşan biri sonradan cayabilir. Caymamasını nasıl sağlicaz
Sağlayamazsın.. Kişi cayma hakkını kullanabilir
Cevap
20Cevap
Vardır. Hakim zaten sana soracak. Anlaşarak mı ayrılıyorsunuz diye. Hüküm yerine gelmesi için, sözlü beyan şarttır.
Karşıdaki döneklik yaparsa
O an bir anlaşmazlık olursa zaten başka bir tarihe celse verir. Duruşma ertelenir.
Zaten sizin Anlaşma Tutanağınız mahkemede yüzünüze okunacak. İtiraz ya da Kabul ediyor musunuz diye soruyor zaten. İtiraz varsa zaten duruşma ertelenir.
Anladım peki bu kişinin mal kaçırdığını nasıl ispatlarım?
O kısmını bilemem. Onu senin bulman lazım. Bir avukat ile görüş. Tavsiye al. İspat için ne gerekli. Evrak mı? şahit mi? görüntü mü? gibi gibi...
Teşekkür ederim çok sağolun.
Rica ederim
çekişmeli davaya döner ve şahitler devreye girer, sonra davayı kaybeden tüm masrafları öder, belki de tazminat filan öder, yani her şey mümkün.
Ne anlamı kaldı protokolün o zaman
hiç bir anlamı kalmaz evet.
Çok saçma.
bence de ama durum bu
Sağolun.
İki taraf mahkemede karşılıklı anlasırsa vazgeçebilir tek taraflı olursa mahkeme ertelenir diye biliyorum
Ne demişler karakolda doğru söyler mahkemede şaşar
Boşanmak dan vazgeçme imkanı var mı diyorsun
Bişey olmaz dönebilirsin
Dava uzar çekişmeli olur
Hiç öyle bir şey yaşamadım ne oldu vaz mı geçtin
Mahkeme gününe kadar vazgecebilirsin
Mahkeme gününe kadar vazgeçmezse bir daha geçemez mi?
Ne anladım o imzadan o evraktan o zaman.
Teşekkürler.
Daha niye geri dönesin
Çok fazla boşanmak istemiyor karşıdaki.
Neden
İstemezdim.
Vardir
Ben var diye biliyorum
Geçti geçmiş olsun
Vazgeçebilinir
Yoktur
Geri dönüş hakkına sahipsiniz
Ben değil karşının dönmesini istemiyorum. Zaten sürekli yalan dolanla iş yapan biri. İmzaladıktan sonra eminin caymak isteyecektir.
Vardır
Vardır
Vardır
Olabilir
Anlaşmalı boşanma davası 3 aşamadan oluşur
Tarafların anlaştığı protokole göre bir sözleşme düzenlenecek ve her iki taraf sözleşmeyi imzalayacaktır. Sözleşmeyi imzaladıktan sonra sözleşmeden vazgeçtiği belirtilebilir.
Sözleşmeyi dava dilekçesinin ekinde sunarak aile mahkemesinde dava açılacaktır. Duruşmada her iki taraf sözleşmeyi kabul ettiğini, boşanmayı istediğini belirtebilir. Ancak duruşma esnasında aksini söylemesi halinde anlaşma olmadığı için hakim ret kararı verecektir. Sözleşmeden bu aşamada da dönüldüğü belirtilebilir.
Mahkeme görüldükten sonra, gerekçeli karar her iki tarafa tebliğ edilecektir. Tebliğden itibaren iki hafta süre içerisinde karara itiraz edilmediği belirtilmelidir. Gerekçeli karara itiraz edilerek anlaşmalı boşanmayı kabul etmediği her iki taraf açısından reddetme imkanı vardır.
Kısacası bu üç aşamayı detaylı anlatmamın nedeni; sözleşmeden dönmek için hangi aşamalarda imkanın olup olmadığı ve anlaşmalı boşanmanın kesinleşmesi aşamasındandır. Özetle imza sonrası sözleşmeden dönülebilir.
Teşekkür ederim.