Mesela ona bağırdığımda ya da evde tartışma olduğunda babasıyla ayrıyız bu arada, yastığına sarılıp uyuyor bu aralar
5 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Mesela ona bağırdığımda ya da evde tartışma olduğunda babasıyla ayrıyız bu arada, yastığına sarılıp uyuyor bu aralar
Cevap
13Cevap
Bu ileride daha büyük tepkilere dönüşücek içinde derin yalnızlık hissi ve korkuları var bir kaç seansta olsa pedagog ile görüşsün ki zaten boşanmış her ailenin çocuğunun bu süreci sağlıklı atlatması için destek alması gerekiyor
7 yaşındaki bir çocuk için bu davranış şaşırtıcı değil. Yastığına sarılıp uyuması, kendini güvende hissetmeye çalışma şekli olabilir. Bazı çocuklar yoğun stres yaşadığında ağlar, bazıları içine kapanır, bazıları da uyuyarak ya da sevdiği bir eşyaya sarılarak kendini sakinleştirmeye çalışır.
Özellikle anne-babanın ayrı olması ve evde bağırma ya da tartışma yaşanması, çocukta "tehlike var" hissini tetikleyebilir. Bu tek başına bir hastalık belirtisi değildir ama sık oluyorsa, çocuğun duygusal olarak zorlandığını düşündürür. Tartışmaları mümkün olduğunca onun yanında yaşamamaya çalışmak, sonrasında yanında olup güvende olduğunu hissettirmek çok önemli. Bu davranış uzun süre devam eder, okul hayatını ya da günlük yaşantısını da etkilemeye başlarsa bir çocuk psikoloğu veya pedagogdan destek almak faydalı olabilir.
Anneanesiyle yaşıyoruz oda çok bağırıyor hatta bazen dovuyor
Belkide babası yerine koyuyprdur ya da sarılcak yanında nitini bulamadığı için ona sarılıyordur kuzum :/ bağırmadan tatlı dille konuşsana çocuğunla neden bağırıyorsun ki?
Ben annesiyle oturuyorum anneanesi sinirli ve otoriter biri bana çocuk için bagirinca çocuğuna sahip çık diyince bende ona bagiriorum otomatikmen
Bağırma elinden geldiğince annede bunu söyle üzülüyorsun sende bunu öyle gördükçe üzülmesen sormazdın
Tabikide üzülüyorum kızım ve ben çok yorgunuz ben toparlanabiliyorum ama o daha çocuk
Evet minicik ve yanında durucak birine ihtiyscı var sinirlerine hakim olmalısın sen ve annende
Annem durmaz surekli eleştirir çocuk mesela bu gün video çekmiş kendi kendine sanmiski başkasına gitmiş bunu dile getirmiş anneannesi ne ben marketteydim geldim evde fırtına kopuyor kızım anneannem kafama vurdu bana tatlım Olcan dedi diyor hani en ufaak hatada bile çocuğu dinlemeden bagiriyor
Korkuyordur sizin farkında olmadığınız bir travma yaşatmışsınızdır çocuğa
Ya çocuklara bağırmayın dövmeyin yazıkya travma oluyor sonra beni küçükken karanlık odaya koymuşlardı travmaydı yapmayın
guveni sarilmayla bagdastirmis olabilir kucukken bende oyleydim
Ya ne kadarda tatlı geldi gözüme😭
Sığınacak liman orasını görüyordur :(
Yankız hissediyor kendini
Olumsuz etkileniyor belli ki.
Niye bağırıyorsun cocuga
Gerçi çocuk serbestte birakilmaz haklısın
Kime sarılsın onda teselli buluyor işte kıyamam
çocuk travmada dikkat et hiç iyi bişey değil
El kadar çocuğu korkuttuğun için
Çocuğun psikolojisini bozmuşsunuz
Neden bağırıyorsun ki
Korkuyor
Bağırma sen de yazık değil mi küçücük çocuğa
Etkileniyordur yapmayın böyle
Korkuyordur
Güvende hissetmiyo
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Miniklerin çatışma anlarında kendilerine bir güvenlik alanı yaratmaları çok doğal. Yastığına sarılması, kendini sakinleştirme ve ortamdan uzaklaşma çabası olabilir, bir tür teselli yolu. Ona bolca sarılmanı ve her zaman güvende olduğunu hissettirmeni öneririm. Evdeki gerilimi en aza indirmeye çalışmak da çok önemli. 💖 Unutma, "çocuk büyütmek demek, sürekli birilerini uyurken izlemek demek!" 👩👧👦