Velayeti babada olan çocuğuma nafaka ödüyorum, yine de beni mahkemeye verebilir mi hukuki riskim var mı?

Yaklaşık 1,5-2 sene önce erkek arkadaşımdan kazara hamile kaldım, kürtaj yaptırmak istesem de o buna şiddetle karşı çıktı ve beni aileme söylemekle (ailemden uzakta bir yerde yaşıyorum) falan tehdit etti. Mecburen kabul ettim ama istemiyorum çocuğu işte işim var gücüm var!

Dediğini yaptım ve çocuğu doğurdum ama tekrar söylüyorum istemiyorum, doğurur doğurmaz hem ondan ayrıldım hem de çocuğun velayetini erkek arkadaşıma postalamak için mahkemeye başvurdum. Ya akrabaya veya yurda gidecek çocuk erkek arkadaşım DNA testi yaptırdı ve mahkeme onu baba olarak tanıdığında çocuğun ona verilmesine karar kılındı. Şu an aylık ona hoş olmayan ama beni de zorlamayan bir miktarda nafaka ödüyorum (maalesef bunu burada belirtemiyorum) ve olur da ihtiyaç falan olur diye henüz engellemedim.

Çocuğumuz şu an yanlış bilmiyorsam bir erkek (emin değilim) ve 18 aylık, doğurduğumda ağır anestezi altındaydım bu yüzden hiç yüzünü görmedim sesini duymadım. Göbeğimdeki o izleri sildirdim, günlük spor yapıyorum ve yine de bir şeyi fark edip soran olursa yumurta donasyonu yaptım diyorum, o bebek hiç var olmamış gibiyim ve bundan çok memnunum. Hayatımda ilerledim ve keşke böyle devam etse ama erkek arkadaşım sürekli darlıyor beni. Bana sıra sıra bencil olduğumu söylüyor ve sırf çocuğa bakmak onu yorduğu için benimle birlikte olmaya çalışıyor. Sırf sussun diye ödediğim nafakanın %25 fazlasını da vermeye başladım ama durmuş değil bir sus be adam bakmayacağım işte!! Ciddi olduğunu bilmiyordum çocuğu geri alacağını düşünmüştüm diyor, 10 yaşında falanım ne istediğimi bilmiyorum zaten dimi 😂

Normalde takmam ama son zamanlarda beni mahkemeyle tehdit etmeye başladı. Geçiştirdim ve inanmıyor gibi yaptım ama hukuk bilmiyorum ben o mahkeme işlerini hep 20 senedir falan hukuk işinde olan kuzenimden yardım alarak yaptım çoğuyla o ilgilendi. Size soruyorum velayeti o kabul etmiş almışım nafakamı ödüyorum fazla fazla, sırf baba artık kendi çocuğuna bakmak istemiyor diye hukuki olarak risk falan barındırıyor muyum? Şimdi kalpsiz falan diyecekseniz demeyin çünkü HAKSIZSINIZ kendi istedi çocuğu aldırma dedi ben de tamam çok istiyorsa neden olmasın dedim ona verdim yani... 😂

Herhangi bir biçimde risk barındırıyor muyum?

Velayeti babada olan çocuğuma nafaka ödüyorum, yine de beni mahkemeye verebilir mi hukuki riskim var mı?