Çoğu kişi çocuk yapmayı gerçekten bir çocuğa hayat vermek istedikleri için mi, yoksa kendi mutlulukları ve yaşam idealleri için mi seçiyor sizce?
1 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Çoğu kişi çocuk yapmayı gerçekten bir çocuğa hayat vermek istedikleri için mi, yoksa kendi mutlulukları ve yaşam idealleri için mi seçiyor sizce?
Kesinlikle bencilce ve tamamen üreme içgüdüsünden dolayı.
Zaten mantığını kullanabilenler üremiyor ya da çok az çocuk yapıyor, geri kalan sürekli ürüyor ve dünyada içgüdüleriyle yaşayan insanlar çoğunluğu oluşturuyor.
Bunun sonucunda da yani mantık yerine içgüdüleri ile yaşayan insanların sayısı daha fazla olduğu için onların seçtiği liderler ülkeleri ve dolayısıyla dünyayı yönetiyor ve dünya şu an ki rezil haline dönüşüyor.
Bu durumu gören mantığı ile yaşayan insanlar çocuk yapmayı iyice azaltırken diğerleri daha fazla üremeye başlıyor ve bu şekilde dünya daha da kötü bir yer haline geliyor ve daha da kötü olacak bence maalesef, umarım yanılırım.
Yani mantığını kullanan ve çocuklara değer veren bir insan, bir karı koca bu ortama çocuk dünyaya getirmez.
tüm dediklerine katılıyorum. eğitimli insanların sürekli ülkeden göç etmeleri için de geçerli bence aynısı. domino zinciri gibi gittikçe dibe batıyoruz, distopyalardan distopya seç beğen
O zaman bize bol bol Winston ve Clarisse lazım
Ne evli ne bekar çocuk düşünmüyorum. Ama şunu bilirim. İçinde çocuk sevgisi olması elzem bireylerin. Onunla kalteli zaman geçirmek lazım. Ona maddi manevi altyapıyı sunabilmek gerek. Onun yetişmesi sürecinde gencecik dimasını hayatı boyunca faydalanacağı, onu iyi kalpli bir insan yapacak bilgiler ve duygular ile besleyebilmek mühim. Bir fidan gibi hayal edin ona şefkatinizi vermeniz gerek.
Çok haklısın. Çoğu insanın çocukların dünyayı tanımaya çalışırken sordukları sorulara bile tahammül edecek, cevap verecek sabrı yok. Çocuklar büyütülmüyor, kendi kendilerine büyüyorlar. Çocuk sahibi olma yönünde bir adım atılacaksa onu yetiştirmek için her anlamda imkan sunulmalı
Bence çocuk sahibi olmak başlı başına bencillik değil ama sırf herkes yapıyor, yaş geçiyor ya da evlilik kurtulsun diye çocuk yapmak bencilce. Çünkü dünyaya birini getirmek sadece sevmekle bitmiyor; güvenli bir hayat, ilgi, sabır ve sorumluluk da gerekiyor. Ben olsam önce çocuğun benden ne alacağını düşünürdüm, benim ondan ne beklediğimi değil.
katılıyorum ama bence bilincinde olmasa bile çoğu kişi bu sebeplerle çocuk sahibi oluyor. yalnız kalma korkusu, yaşlılık hissi vs derken bir noktada çocuklar hayata tutunmak için yeni bir sebep olarak görülüyor bence. çocuğun ihtiyaçlarından ziyade ebeveynin ihtiyaçları ön planda tutuluyor
Kimsenin kendi mutlulugu için çocuk istediğini düşünmüyorum ya sadece amaç bel altı ve tesadüfen oluyor ya da gerçekten bir bireye hayat vermek onu büyütmek ve iyi yerlere getirmek bencilce mi sorusu da bu dünyaya çocuk getirmek başta savaşlar açlık geçim derken bencilce gelse de tarihin her aşamasında olan bir şeymiş oyuzden çocuktan önce onu bir noktaya getirecek maddi gücü elde eden bir aile için çocuk bencilce değilken bir sürü çocuğu olan çocuklara bakmayan aileler için bencilce gibi
İnan hiç önemli değil, bu çok derin bir soru. Bence çocuk sahibi olmak tamamen kişisel bir yolculuk. Evet, kendi mutluluğun ve hayallerin için de istersin; ama bir yandan da bambaşka bir dünyanın kapılarını açar. O küçücük insanla kurduğun bağ, sana kendinden bile öte bir amaç verir. İki kalbin atışı gibidir annelik, biri olmadan diğeri tam atmaz. 💖👶
Anneliğin sırrı, en az uyuduğun gecelerde bile kalbinin en uyanık olmasıdır.
Cevap
48Cevap
hayır bencilce değil.
Çoğu insan bencilliğinden ve kibrinden yapıyor çocuk. Kimisi soyum yürüsün diye kimisi yaşlanınca baksın evde ses olsun ya da kaynana kayınpeder gözüne gireyim diye yapıyor.
Bence çocuk dediğin eşlerin hem psikolojik açıdan hem zihinsel açıdan hemde ekonomik açıdan kendilerini geliştirdikleri bir aşamaya gelince dünyaya getirilmeli. Hayatınız belirsizken, ev kirayken, erkek tek maaşla evi kıt kanaat geçindirirken, kadında bir çocuğun nasıl yetiştirilmesi gerektiğinin ve çocuğun psikolojik, zihinsel ve bedensel ihtiyaçları konusunda bilinçlenmemişken dünyaya çocuk getirilmemeli.
Biz böyle düşünürken ilkokul mezunu adını bile yazamayanlar 6 7 çocuk yapıp hepsini de sokağa salıp millete hayatı zindan edip kendileir 8. cocugu yapmaya hazırlanıyorlar 😂garip ama dünyayı çekilmez yapan şey tam da bu düşünce bu dünyaya bir çocuk getirilmez dedikçe dünyayı daha çekilmez yapacaklar yeni versiyonlarini piyasaya sürüyorlar
Tam olarak benim yazdığıma benzer bir şey yazmışsın, benim yorumumu okursan eğer ben çocuk yapma konusunda mantıklarıyla hareket edenler ve içgüdüleriyle hareket edenler diye ikiye ayırdım insanları. İçgüdüleriyle karar verenler çoğunluğu oluşturduğu için dünya git gide rezilleşiyor.
@H2__O evet dünyanin rezillesmesinin nedeni konusunda hem fikiriz ama bence bu icguduleriyle doğan IQ ve eq anlaminda yetersiz bir iç guduyle doğup sokağa salınan dünyayı daha kötü bir yer yapan çocuklar zaten dünyadan elinicek... ya bir mafya iç hesaplaşması da ya kurallara uymamanin cezası olarak ya da kendileri gibi birisine denk gelerek... evrim doğal seçilimin sonucu bu... ya da bu çocukların müteahhit olup yaptiklair evlere yine kendi gibiler alıp oturacak ve yine ilk depremde yıkılacak... dünyanın düzeni hep doğrudan yana insan ne kadar uğraşsa da bu bir gercek
Bence dünyanın en mutluluk veren duygusu ebeveyn. Ben öyle düşünmüyorum çok güzel tatlı oluyorlar. Gülmeleri peltek peltek konuşmaları çok hoş iyi ki anne olmuşum. Pişmanlık duymadığım tek şey diyebilirim. Gerçi büyüdüler ama olsun 🥰🤗
Bencilliğe bak çirkin ve tatlı olmasaydı nolurdu
@manifestyapiyoruz şu an çok saçma cevap verdiğini hatırlatmak isterim. Dünyadaki bütün çocuklar tatlı olur. Sadece belli bı yaşa geldikten sonra aile çevre hayat şartları onları kötü insan olmaya yöneltir o kadar. Onun dışında kimse bin çocuğun tatlı olmadığını söyleyemez
Yeterrr doğurmayın herkesin kendi kararı ama konut krizi var yeterdr
@manifestyapiyoruz olayın konut kirizi ile ne alakası var onu bagdastıramadım
Çocuk doğurmak saçma ve bencilce onu anlatmaya çalışıyorum tabii bebek bku temizlemekten beyin noronlarını yitirmişsib
@manifestyapiyoruz çok terbiyesizsin ve hadsiz
Eğer gelecekte senin mıçtığın çocuk konut krizine sebep olursa toprağa gömerim onu
@manifestyapiyoruz iki çocuğum var bişey de yapamazsın konutları da hazır sen merak etme
hashs genelde ilk yılları güzel de sonradan küçük birer canavara dönüşüyorlar. annelik büyük yük, sağlıkla büyüsünler
Bence insanlar ebeveyn ve çevre baskısından dolayı çocuk yapıyor bu devirde. Aileden öyle görmüşler, herkes çocuk yap diyor falan. Yoksa anne ve baba olmak istediği için yapan insan pek yok. Hayatı bundan ibaret sanıyorlar. Alternatif bulamıyorlar.
Evet, alışılagelmiş toplum düzeni bu şekilde olduğu için herkes aile kurmalıymış gibi hissediyor. Standartın dışına çıkanlar da toplum baskısı görüyor zaten
Ek olarak çocuk sahibi olanların da çoğu hayatı yaşayamadığından şikayetçi. Sorsan hepsi evlenmeyin diyor bekarlara. Şahsen ben çocuk yapmak istemiyorum. Evleneceğim zaman evleneceğim kişiyi de ikna etmeyi denerim bu konuda. İlla da çocuk derse bir şey diyemem uyarım mecbur
bir şey diyemem uyarım mı hahshd böyle büyük bir sorumluluğa bu kadar relax yaklaşman kahretti ya
Durum aslında basit. İnsanlar karmaşıklaştırıp kendilerini yıpratıyorlar. İyi bir baba olacağım konusunda şüphem yok ama dediğim gibi bu sorumluluk altına girmeyi istemiyorum. Sebebi de eşimle tek hayat amacımızın çocuk büyütmeye odaklanmak olması. Normalde evin aylık geliri İstanbul harici 100bin tl olsa kesinlikle 2 kişiye yeter ancak çocuk varsa okulu, dershanesi, bezi vb derken masraf artıyor.
Onu sağlıklı bişekilde büyütebilmek
Bu şiddet ortamında koruyabilmek
Kendisine ailesine ve topluma faydalı yetiştirebiliceğine güvenenler çocuk yapmalı
katılıyorum. düşük gelirli kesimin her zaman daha fazla çocuk sahibi olması da enteresan
İnsan her zaman önce kendini düşünür tabiki çocuk sahibi olunca ne hissedeceğimizi merak ettiğimiz için ve aile olmanın bir gereği gibi öğretildiği için çocuk sahibi oluyoruz birine yaşama hakkı verme düşüncesinin kimsenin aklına geldiğini sanmıyorum
öyle. kararın öznesi çocuk değil, bizim isteklerimiz oluyor
Her devirde bencilce. En iyisi hiç doğurmamak. Çocuksuzluk en büyük zenginlik. Doğum karşıtıyım. Çocuksuz evliliği tercih ve tavsiye ediyorum.
Ben de öyle düşünüyorum, aile özlemi duyanlar için de evlat edinmek daha doğru bir adım olur bir ihtimal
Bu çok yönlü bir konu ama sırf üremek için evlenen toplumdan ne bekliyorsun ki. Bu yüzden boşuna konuşuruz gerek yok
Öyle. Özellikle ülkemizdeki gibi toplumlarda standart yaşam stili böyle biçimlendiği için bunun dışında çıkmaya cesaret yok kimsenin
Bence kendi mutluluk ve yaşam idealleri için. Yıllar önce en yakın arkadaşım düzenli regl olmadığım için hamile kalamazsam senden yumurta alabilir miyim demişti 😂 ben de tamam alırsın dedim 😂 gerçekten de isterse bağışlayacagim. Türkiye'de yasal diye biliyorum, embriyo bağışı yasal değil..
Aslında her canlı hayatını idame ettirme eğilimi içindedir. Yaşayan organizmaların da belirli bir ömrü olduğu için bunu genetik materyallerini yeni bir nesle aktararak başarmaya çalışırlar.
Bencilce mi yoksa içgüdü mü tartışılır ama kesinlikle bana göre her insan anne baba olmamalı. Herkes bu sorumluluğu alabilecek kapasitede değil.
Bu ülkede çocuk dünyaya getirilir mi? Sorusuna da pek sanmıyorum her gün kötüye gidiyor
Genetik materyal aktarılınca ölümsüz mü olunuyor ki
@Esmademirci05 bir amacın varsa bu amaca erişemeyecek olsan dahi bu amaca en yakın şeyi seçmez misin 🤔 sonuçta genetik materyalleriyle bir anlamda kendiyle ilgili bilgiyi bir sonraki nesle aktarıyor
Ama mezardayken bunun önemi yok bence. Ben öldükten sonra yemişim bilgiyi. Bilgi olarak değil bilincimle var olmak isterdim. Keşke bilinci aktarsalar teknoloji gelişse. Sanal cennet filan olsa oraya gitsek
@Esmademirci05 atalarımız böyle düşünse bizler olmazdık :))) Matrix'te mi yaşamak isterdin :D beynini alıp bir robot bedene koysunlar bir ömür yaşa 🤔
İyi fikir. Hiçlikten iyidir
@Esmademirci05 ölümsüzlük nereye kadar peki 🤔
Sonsuza kadar. Bilincin kadar varsın Bilincin kadar vardır dünya evren varlık. Sen yoksan hiçbir şey yoktur. Varolduğun kadar vardır. Gözünle gördüğün senindir. Ötesi yalan. Arkamdan unutulmamak için yazdığım eser , genlerimi sürdüren nesil , mirasım ben yoksam yoktur. Fiş çekiliyse artık o cihaz yoktur.
@Esmademirci05 bu dediğin biraz bana Boltzmann beynini andırdı.
Ben 30 yasindayim. Evlenmek istesem babam destek çıkar. Ama zerre evlenmek istegim yok, çocuk sahibi de olmak istemem. Bu sistem erkeği bitirmeye yönelik bir sistem.
Evlenirsin kayinvalideyi kayınpederi çocuğu isini hepsini seveceksin. Bunlardan asla kopmaman gerekir
şu an ki zamanda evlenip çocuk yapma hayali kurmak bana göre doğacak çocuğa haksızlık olur hem maddi hem manevi ahir zamanın sonlarındayız ve başka bir nesil bundan 100 sene sonra olacağını düşünmüyorum
Birbirini gerçekten seven insanlar çocuk sahibi olsun sevdiğinden bir parça ortak bir şeyiniz oluyor da toplum baskısına ya da oldu işte diye yapılan çocuklar doğsun bir şekilde büyür denen çocuklar tamamen bencillik
Valla çocuğa maddi ve manevi iyi bir hayat sunabilecek olan cocuk yapmalı. Sonra olan çocuğa oluyor. Bir kere anne ve baba olmak icin bence ehliyet gelmeli. Herkes cocuk yapmasın. Öncelikle cocuk bakmak ciddi anlamda sabir isi. Bunu kaldirabilecek mental olgunlukta olmak lazim. Bir yandan da hayat koşulların uygun olmalı. Para olmadan cocuk büyümez. Bu ikisi icin hazir hissedenler cocuk yapmalı. Sonra olan çocuğa oluyor.
Eğer çocuğu güzel bir şekilde aşılayıp, dünyayı sevilebilir olacağını kanıtlayabilirsek, uğraşırsak daha doğrusu çocuk sahibi olabiliriz. Hazır olmayan hiçbir insan çocuk sahibi olmamalı. Bu arada sitede görüşlerini beğendiğim üyelerden birisin. <3
Çocuğa psikolojik olarak, maddi olarak her açıdan yeterli olmayan kişilerin dünyaya bir çocuk hatta çocuklar getirmesi bencilliğin alasıdır.
Bakamayacağın, sevemeyeceğin, güzel yetiştiremeyeceğin kadar fazla çocuk yapmak gereksiz , bencilce olan bu daha çok..
Özellikle ona bir gelecek sunamayanların çocuk sevelim veya yaşlanınca bize baksın diyerek çocuk yapması bencilce evet.
Bencilce demeyelim de mantıklı değil böyle dünyaya çocuk getirmek
Bu dünyaya çocuk getirmek kafamı kurcalayan bir mesele şartlar genel durum çok vahim yeterli olgunluğa o özveriye kendimden vazgeçmeye maddi manevi yetebilmeye hazırmıyım bilemiyorum uzun uzun düşünülmesi gereken bir konu bence
İki seçenek için de oluyor fakat sonra arada oluşan tartışmalar kavgalar çocukları kötü etkiliyor aslında ilk başlarda başlayan ilişkiler evlilik içinde eskisi gibi olmuyor
bence ilişkinin akışından ziyade çoğu insan çocukları kendi ilişkilerinin bir parçası olarak görüyor, ebeveynlik ana odak olmuyor
Eğer umursamadan her yıl çocuk dünyaya getiriyorsan bencilce fakat sen bakabileceğin ve ilgilenebileceğin sayı ve aralıkta çocuk yapıyorsan, çocuklara yeterli imkan ve eğitimi duyusal ihtiyaçlarını karşılayabiliyorsan, çocuğunu çevreden koruyabiliyorsan neden olsun
Evlendiğin kişi çok önemli bu noktada dünyaya nefes alan bir canlı getirmek değil olay o canlıya nefes almanın hazzını hissettirmek bence herkes anne baba olmamalı
Evet
Ehliyet almak için nasıl sınavlara giriyorsak çocuk yaparkende psikolog onayı olması gerek...
Sokaklar leş.
Maddi ve manevi olarak olanak sağlanmayacaksa çocuğa, onu istemek bencilliktir
Bazıları kendi sorumluluklarını çocuklarına yüklemek için yapıyorlar bazıları özellikle kız ister ki o büyüyünce tüm işlere o baksın tüm sorumluluk onda olsun hen yan gelip yatayım kafasındalar o yzüden bazıları bencil gerçekten.
bu sorunun tam tersini soruyorum ben. Benim gibi aile kurmak istemeyen insanlar acaba dışarıdan nasıl görünüyor bencil, cimri olarak mı görünüyorum, sorumsuz olarak mı görünüyorum diye kendime soruyorum.
Fakirler çocuk sahibi olmasın, zengin aileler çocuk yapsın.
fakirlerin soyunu kurutalım
Kurutmayalım ama doğurmasınlar kısırlaştırılsınlar
hmm üstün bir mantık
Yıllardır bunu düşünüyorum
sadece zenginler çocuk yaparsa fakirlerin hepsi öldükten sonra zenginlerin hepsi zengin olmaya devam eder mi
yeni soru enter
Hitlerin mantığına geldik, hastaları öldürüp gelecek nesilin sağlıklı olması amacıydı. Şimdi sadece zenginler çocuk yapsa fakirlerin hepsi öldükten sonra herkes zengin olmayacaktı, bu sefer zenginlerin arasındaki az zenginler fakir olarak algılanacaktı. Peki asıl soru senin gözlerin ne renk?
Zenginler çocuk yapmıyor ki insanlsrin soyu tükenir
daha az zengin olanların fakir olarak algılanmasından ziyade düşük ücretli işleri yapacak kişiler kalmadığı için sistem çöker muhtemelen. mevcut sistem yoksulluğa ihtiyaç duyuyor
Fakirler ölene kadar zenginler muhtemelen robot işçileri piyasaya sürecektir. Bi de tüketici sınıfı daha çok fakirler olduğundan zenginler yine hayatlarını sürdürürüler herhalde.
Hayır çoğu kişi çocuk yapmayi ilerde yaşlanınca baksin diye ve de toplum baskisi diye bence yani zaten anne baba olanların kaç tanesi doğru dürüst analık babalık yapiyor Allah askina
Uzun uzun anlatılacak çok sebebi var ama evet bencilce olduğunu düşünüyorum.
Sevdiğim adamdan çocuk yapmak isterim. Hiçte bencilce değil.
Hasta ruhlu yaratıklar çocuk yetiştirmesin sadece bunu söylerim
İkiside. Cocuk evin neşesi neslim devami evliliğinde meyvesidir. Saglikli iki yetişkin bir aile kurmuşsa bu dunyadaki en guzel seylerden biridir. Sosyal medyaya hic aldanma
Çocuk sahibi olmak Cenabı Allah'ın büyük bir nimettir.
Kesinlikle çocuk yapmayı düşünmüyorum böyle iğrenç dünyaya çocuk mu getirilir
Hayır değil tabi ki çünkü bazı insanlar çok güzel annelik babalık yapıyor
Normaldede bencillik zaten dünyaya yeni köleler getiriyor insanlar bide buna seviniyor
Neden bencilce olsun eğer evlenirsem ilk isim çocuk olacak. Özellikle kız çocuğu.
İklim krizi bu noktadayken duramaz mısınız yani dünya biraz toparlansın
Bencilce değil asıl çocuk sahibi olmak bencillik olur şu düzende
Bazen kaza kurşunu ile olabiliyor çok anlam yüklememek lazım :D
Yani ilerde yaşlılık yalnızlık hastalık var bu yüzden
Drğil tabiki her ihtiyacını göreceksen bakacaksan neden bencillik olsun
büyük ölçüde öyle. ilerleyen yaşla birlikte yalnız kalmamak için çocuk fikrine sığınıyor çoğu insan
o da başına dert oluyor
Bence eğer maddi durum iyi değilse çocuk yapmamak gerekir
Orta iyi hayat sunulacağını düşünüyorsaniz olunur tabiki ama diğer türlü size ve çocuğa eziyet maalesef. Kendi elde edemeyip sahip olamadiklarinizi üstelik çocuğa da sunamamişsaniz , çocuğu bir kurtuluş bir araç gibi görüyorsunuz bir süre sonra
Kafa yapısı bu ilerde bana baksın mantığı şu an zaten cahıllar daha çok ürüyor
Durumun yetiyorsa ve çocuğu eksiksiz büyütebileceksen niye bencilce olsun ama durumu olmadığı halde mal 10 tane çocuk yapanlar canım
Bence bencillikle alakası yok, zaten neden çocuk yapıyosunki bu devirde. Boşuna masraf, hayatın kayar
Dünya zor bir yer olabilir ama geleceği değiştirecek olanlar, bu dünyaya doğru değerlerle yetiştirilmiş güçlü karakterler bırakabilenlerdirr
Hayati sessizlik sakin geçirmek guzel bence benim dusuncem gerek yok cocuga
Bu devirde çocuk sahibi olunmamalı bence hele epstein gibi şeyler de duyulmuşsa hiç hiç bu iğrenç dünyaya çocuk getirilmemeli
Daha iyi bir dünyada yaşasaydık belki
belki bir gün erişiriz o dünyaya
judas güzeldir
Her devirde bencilce. Çok yaşasın antinatalizm
Doğru kişi ile değil
Bence bu devire çocuk yapmak saçma
Hayır bencilce değil çocuk evin herşeyi
Anlık temasın getirisi.
Çok şükükür bencilim bir oğlum var
Aile birliği için gibi sanki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?