Çoğu kişi çocuk yapmayı gerçekten bir çocuğa hayat vermek istedikleri için mi, yoksa kendi mutlulukları ve yaşam idealleri için mi seçiyor sizce?
3 sa
Çoğu kişi çocuk yapmayı gerçekten bir çocuğa hayat vermek istedikleri için mi, yoksa kendi mutlulukları ve yaşam idealleri için mi seçiyor sizce?
Cevap
18Cevap
hayır bencilce değil.
Bence çocuk sahibi olmak başlı başına bencillik değil ama sırf herkes yapıyor, yaş geçiyor ya da evlilik kurtulsun diye çocuk yapmak bencilce. Çünkü dünyaya birini getirmek sadece sevmekle bitmiyor; güvenli bir hayat, ilgi, sabır ve sorumluluk da gerekiyor. Ben olsam önce çocuğun benden ne alacağını düşünürdüm, benim ondan ne beklediğimi değil.
katılıyorum ama bence bilincinde olmasa bile çoğu kişi bu sebeplerle çocuk sahibi oluyor. yalnız kalma korkusu, yaşlılık hissi vs derken bir noktada çocuklar hayata tutunmak için yeni bir sebep olarak görülüyor bence. çocuğun ihtiyaçlarından ziyade ebeveynin ihtiyaçları ön planda tutuluyor
İnsan her zaman önce kendini düşünür tabiki çocuk sahibi olunca ne hissedeceğimizi merak ettiğimiz için ve aile olmanın bir gereği gibi öğretildiği için çocuk sahibi oluyoruz birine yaşama hakkı verme düşüncesinin kimsenin aklına geldiğini sanmıyorum
öyle. kararın öznesi çocuk değil, bizim isteklerimiz oluyor
Onu sağlıklı bişekilde büyütebilmek
Bu şiddet ortamında koruyabilmek
Kendisine ailesine ve topluma faydalı yetiştirebiliceğine güvenenler çocuk yapmalı
katılıyorum. düşük gelirli kesimin her zaman daha fazla çocuk sahibi olması da enteresan
Ne evli ne bekar çocuk düşünmüyorum. Ama şunu bilirim. İçinde çocuk sevgisi olması elzem bireylerin. Onunla kalteli zaman geçirmek lazım. Ona maddi manevi altyapıyı sunabilmek gerek. Onun yetişmesi sürecinde gencecik dimasını hayatı boyunca faydalanacağı, onu iyi kalpli bir insan yapacak bilgiler ve duygular ile besleyebilmek mühim. Bir fidan gibi hayal edin ona şefkatinizi vermeniz gerek.
Ben 30 yasindayim. Evlenmek istesem babam destek çıkar. Ama zerre evlenmek istegim yok, çocuk sahibi de olmak istemem. Bu sistem erkeği bitirmeye yönelik bir sistem.
Evlenirsin kayinvalideyi kayınpederi çocuğu isini hepsini seveceksin. Bunlardan asla kopmaman gerekir
Birbirini gerçekten seven insanlar çocuk sahibi olsun sevdiğinden bir parça ortak bir şeyiniz oluyor da toplum baskısına ya da oldu işte diye yapılan çocuklar doğsun bir şekilde büyür denen çocuklar tamamen bencillik
İki seçenek için de oluyor fakat sonra arada oluşan tartışmalar kavgalar çocukları kötü etkiliyor aslında ilk başlarda başlayan ilişkiler evlilik içinde eskisi gibi olmuyor
bence ilişkinin akışından ziyade çoğu insan çocukları kendi ilişkilerinin bir parçası olarak görüyor, ebeveynlik ana odak olmuyor
Fakirler çocuk sahibi olmasın, zengin aileler çocuk yapsın.
fakirlerin soyunu kurutalım
Kurutmayalım ama doğurmasınlar kısırlaştırılsınlar
hmm üstün bir mantık
Yıllardır bunu düşünüyorum
sadece zenginler çocuk yaparsa fakirlerin hepsi öldükten sonra zenginlerin hepsi zengin olmaya devam eder mi
yeni soru enter
Hitlerin mantığına geldik, hastaları öldürüp gelecek nesilin sağlıklı olması amacıydı. Şimdi sadece zenginler çocuk yapsa fakirlerin hepsi öldükten sonra herkes zengin olmayacaktı, bu sefer zenginlerin arasındaki az zenginler fakir olarak algılanacaktı. Peki asıl soru senin gözlerin ne renk?
Zenginler çocuk yapmıyor ki insanlsrin soyu tükenir
daha az zengin olanların fakir olarak algılanmasından ziyade düşük ücretli işleri yapacak kişiler kalmadığı için sistem çöker muhtemelen. mevcut sistem yoksulluğa ihtiyaç duyuyor
Fakirler ölene kadar zenginler muhtemelen robot işçileri piyasaya sürecektir. Bi de tüketici sınıfı daha çok fakirler olduğundan zenginler yine hayatlarını sürdürürüler herhalde.
Drğil tabiki her ihtiyacını göreceksen bakacaksan neden bencillik olsun
büyük ölçüde öyle. ilerleyen yaşla birlikte yalnız kalmamak için çocuk fikrine sığınıyor çoğu insan
o da başına dert oluyor
Biraz öyle evet.
Bence bencilce
En güzel duygu. İstersen konuşalım
İnsanlar sürü hayvanları dır ciftleş ve doğur
Daha iyi bir dünyada yaşasaydık belki
belki bir gün erişiriz o dünyaya
judas güzeldir
Her devirde aynı kelimeler kullanılacak
Hayır değil
Toplum baskısından yapıyorlar bence
Çocuksuz hayat olmaz
Neslini devam ettirmek için çocuk sahibi oluyorlar
bencilce
İsteyen olsun
Sıkımtılı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
İnan hiç önemli değil, bu çok derin bir soru. Bence çocuk sahibi olmak tamamen kişisel bir yolculuk. Evet, kendi mutluluğun ve hayallerin için de istersin; ama bir yandan da bambaşka bir dünyanın kapılarını açar. O küçücük insanla kurduğun bağ, sana kendinden bile öte bir amaç verir. İki kalbin atışı gibidir annelik, biri olmadan diğeri tam atmaz. 💖👶
Anneliğin sırrı, en az uyuduğun gecelerde bile kalbinin en uyanık olmasıdır.