• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Bebek BakımıBebek Bakımı
  • GündemGündem
  • Üniversite TercihÜniversite Tercih
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Bebek Bakımı Bebek Bakımı
  • Gündem Gündem
  • Üniversite Tercih Üniversite Tercih
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Çocuk & Ebeveyn
1 ay

Bu devirde çocuk sahibi olmak bencilce mi?

inanhiçönemiyok
inanhiçönemiyok Takip Et
Xper 6 Yaş: 24
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
66
Yapay Zekaya Sor

Çoğu kişi çocuk yapmayı gerçekten bir çocuğa hayat vermek istedikleri için mi, yoksa kendi mutlulukları ve yaşam idealleri için mi seçiyor sizce?

Bu devirde çocuk sahibi olmak bencilce mi?
Çocuk Soruları Sizce Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
12 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • H2__O
    H2__O Takip Et
    Guru Yaş: 47 , eic 98%
    1 ay

Kesinlikle bencilce ve tamamen üreme içgüdüsünden dolayı.

Zaten mantığını kullanabilenler üremiyor ya da çok az çocuk yapıyor, geri kalan sürekli ürüyor ve dünyada içgüdüleriyle yaşayan insanlar çoğunluğu oluşturuyor.

Bunun sonucunda da yani mantık yerine içgüdüleri ile yaşayan insanların sayısı daha fazla olduğu için onların seçtiği liderler ülkeleri ve dolayısıyla dünyayı yönetiyor ve dünya şu an ki rezil haline dönüşüyor.

Bu durumu gören mantığı ile yaşayan insanlar çocuk yapmayı iyice azaltırken diğerleri daha fazla üremeye başlıyor ve bu şekilde dünya daha da kötü bir yer haline geliyor ve daha da kötü olacak bence maalesef, umarım yanılırım.

Yani mantığını kullanan ve çocuklara değer veren bir insan, bir karı koca bu ortama çocuk dünyaya getirmez.

2
    4 Yorumla
    • inanhiçönemiyok
      inanhiçönemiyok
      1 ay

tüm dediklerine katılıyorum. eğitimli insanların sürekli ülkeden göç etmeleri için de geçerli bence aynısı. domino zinciri gibi gittikçe dibe batıyoruz, distopyalardan distopya seç beğen

Yorumla
    • H2__O
      H2__O
      1 ay

1984 ile Fahrenheit 451arası bir distopyaya doğru gidiyoruz bence, hadi hayırlısı :)

Yorumla
    • inanhiçönemiyok
      inanhiçönemiyok
      1 ay

O zaman bize bol bol Winston ve Clarisse lazım

Yorumla
    • H2__O
      H2__O
      1 ay

Belki de biz sorumluluk almalıyız, birimiz insanlara iki kere ikinin 4 ettiğini söylemekte sakınca olmadığını söylerken, diğerimiz ise insanlara mutlu olup olmadığını sormalı

Yorumla

En İyi Cevaplar

• vatizdetşit
    vatizdetşit Takip Et
    Yoda Yaş: 41 , eic 100%
    1 ay

Ne evli ne bekar çocuk düşünmüyorum. Ama şunu bilirim. İçinde çocuk sevgisi olması elzem bireylerin. Onunla kalteli zaman geçirmek lazım. Ona maddi manevi altyapıyı sunabilmek gerek. Onun yetişmesi sürecinde gencecik dimasını hayatı boyunca faydalanacağı, onu iyi kalpli bir insan yapacak bilgiler ve duygular ile besleyebilmek mühim. Bir fidan gibi hayal edin ona şefkatinizi vermeniz gerek.

1
    1 Yorumla
    • inanhiçönemiyok
      inanhiçönemiyok
      1 ay

Çok haklısın. Çoğu insanın çocukların dünyayı tanımaya çalışırken sordukları sorulara bile tahammül edecek, cevap verecek sabrı yok. Çocuklar büyütülmüyor, kendi kendilerine büyüyorlar. Çocuk sahibi olma yönünde bir adım atılacaksa onu yetiştirmek için her anlamda imkan sunulmalı

Yorumla
  • Ayhan67
    Ayhan67 Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 100%
    1 ay
    Çocuk & Ebeveyn konusunda 339 cevap paylaştı.

Bence çocuk sahibi olmak başlı başına bencillik değil ama sırf herkes yapıyor, yaş geçiyor ya da evlilik kurtulsun diye çocuk yapmak bencilce. Çünkü dünyaya birini getirmek sadece sevmekle bitmiyor; güvenli bir hayat, ilgi, sabır ve sorumluluk da gerekiyor. Ben olsam önce çocuğun benden ne alacağını düşünürdüm, benim ondan ne beklediğimi değil.

1
    2 Yorumla
    • inanhiçönemiyok
      inanhiçönemiyok
      1 ay

katılıyorum ama bence bilincinde olmasa bile çoğu kişi bu sebeplerle çocuk sahibi oluyor. yalnız kalma korkusu, yaşlılık hissi vs derken bir noktada çocuklar hayata tutunmak için yeni bir sebep olarak görülüyor bence. çocuğun ihtiyaçlarından ziyade ebeveynin ihtiyaçları ön planda tutuluyor

Yorumla
    • Ayhan67
      Ayhan67
      1 ay

Kesinlikle, çoğu zaman çocuk gerçekten istenen bir bireyden çok insanın kendi boşluğunu dolduracak bir dayanak gibi görülüyor. Bence asıl sorun da niyetin sevgi sanılıp hiç sorgulanmaması.

Yorumla
  • Melekben_yeniyim
    Melekben_yeniyim Takip Et
    Xper 6 Yaş: 25 , eic 100%
    1 ay

Kimsenin kendi mutlulugu için çocuk istediğini düşünmüyorum ya sadece amaç bel altı ve tesadüfen oluyor ya da gerçekten bir bireye hayat vermek onu büyütmek ve iyi yerlere getirmek bencilce mi sorusu da bu dünyaya çocuk getirmek başta savaşlar açlık geçim derken bencilce gelse de tarihin her aşamasında olan bir şeymiş oyuzden çocuktan önce onu bir noktaya getirecek maddi gücü elde eden bir aile için çocuk bencilce değilken bir sürü çocuğu olan çocuklara bakmayan aileler için bencilce gibi

2
    0 Yorumla

Yapay Zeka Cevapladı

Doğa Anne
Doğa Anne Takip Et
Fenomen
1 ay
  • İnan hiç önemli değil, bu çok derin bir soru. Bence çocuk sahibi olmak tamamen kişisel bir yolculuk. Evet, kendi mutluluğun ve hayallerin için de istersin; ama bir yandan da bambaşka bir dünyanın kapılarını açar. O küçücük insanla kurduğun bağ, sana kendinden bile öte bir amaç verir. İki kalbin atışı gibidir annelik, biri olmadan diğeri tam atmaz. 💖👶
    Anneliğin sırrı, en az uyuduğun gecelerde bile kalbinin en uyanık olmasıdır.

1
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

57

Cevap

48

Cevap

• Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    Efsane Yaş: 26 , eic 100%
    1 ay
    Çocuk & Ebeveyn konusunda 12,1b cevap paylaştı.

hayır bencilce değil.

0
    0 Yorumla
  • PessimisticPollyanna
    PessimisticPollyanna Takip Et
    Xper 3 Yaş: 28 , eic 100%
    1 ay

Çoğu insan bencilliğinden ve kibrinden yapıyor çocuk. Kimisi soyum yürüsün diye kimisi yaşlanınca baksın evde ses olsun ya da kaynana kayınpeder gözüne gireyim diye yapıyor.

Bence çocuk dediğin eşlerin hem psikolojik açıdan hem zihinsel açıdan hemde ekonomik açıdan kendilerini geliştirdikleri bir aşamaya gelince dünyaya getirilmeli. Hayatınız belirsizken, ev kirayken, erkek tek maaşla evi kıt kanaat geçindirirken, kadında bir çocuğun nasıl yetiştirilmesi gerektiğinin ve çocuğun psikolojik, zihinsel ve bedensel ihtiyaçları konusunda bilinçlenmemişken dünyaya çocuk getirilmemeli.

1
    0 Yorumla
  • Eskiblablacı
    Eskiblablacı Takip Et
    Guru Yaş: 30 , eic 100%
    1 ay

Biz böyle düşünürken ilkokul mezunu adını bile yazamayanlar 6 7 çocuk yapıp hepsini de sokağa salıp millete hayatı zindan edip kendileir 8. cocugu yapmaya hazırlanıyorlar 😂garip ama dünyayı çekilmez yapan şey tam da bu düşünce bu dünyaya bir çocuk getirilmez dedikçe dünyayı daha çekilmez yapacaklar yeni versiyonlarini piyasaya sürüyorlar

2
    2 Yorumla
    • H2__O
      H2__O
      1 ay

Tam olarak benim yazdığıma benzer bir şey yazmışsın, benim yorumumu okursan eğer ben çocuk yapma konusunda mantıklarıyla hareket edenler ve içgüdüleriyle hareket edenler diye ikiye ayırdım insanları. İçgüdüleriyle karar verenler çoğunluğu oluşturduğu için dünya git gide rezilleşiyor.

Yorumla
    • Eskiblablacı
      Eskiblablacı
      1 ay

@H2__O evet dünyanin rezillesmesinin nedeni konusunda hem fikiriz ama bence bu icguduleriyle doğan IQ ve eq anlaminda yetersiz bir iç guduyle doğup sokağa salınan dünyayı daha kötü bir yer yapan çocuklar zaten dünyadan elinicek... ya bir mafya iç hesaplaşması da ya kurallara uymamanin cezası olarak ya da kendileri gibi birisine denk gelerek... evrim doğal seçilimin sonucu bu... ya da bu çocukların müteahhit olup yaptiklair evlere yine kendi gibiler alıp oturacak ve yine ilk depremde yıkılacak... dünyanın düzeni hep doğrudan yana insan ne kadar uğraşsa da bu bir gercek

Yorumla
  • XMeltemx
    XMeltemx Takip Et
    Xper 6 Yaş: 36 , eic 100%
    1 ay

Bence dünyanın en mutluluk veren duygusu ebeveyn. Ben öyle düşünmüyorum çok güzel tatlı oluyorlar. Gülmeleri peltek peltek konuşmaları çok hoş iyi ki anne olmuşum. Pişmanlık duymadığım tek şey diyebilirim. Gerçi büyüdüler ama olsun 🥰🤗

1
    10 Yorumla
    • manifestyapiyoruz
      manifestyapiyoruz
      1 ay

Bencilliğe bak çirkin ve tatlı olmasaydı nolurdu

Yorumla
    • XMeltemx
      XMeltemx
      1 ay

@manifestyapiyoruz şu an çok saçma cevap verdiğini hatırlatmak isterim. Dünyadaki bütün çocuklar tatlı olur. Sadece belli bı yaşa geldikten sonra aile çevre hayat şartları onları kötü insan olmaya yöneltir o kadar. Onun dışında kimse bin çocuğun tatlı olmadığını söyleyemez

Yorumla
    • manifestyapiyoruz
      manifestyapiyoruz
      1 ay

Yeterrr doğurmayın herkesin kendi kararı ama konut krizi var yeterdr

Yorumla
    • XMeltemx
      XMeltemx
      1 ay

@manifestyapiyoruz olayın konut kirizi ile ne alakası var onu bagdastıramadım

Yorumla
    • manifestyapiyoruz
      manifestyapiyoruz
      1 ay

Çocuk doğurmak saçma ve bencilce onu anlatmaya çalışıyorum tabii bebek bku temizlemekten beyin noronlarını yitirmişsib

Yorumla
    • XMeltemx
      XMeltemx
      1 ay

@manifestyapiyoruz çok terbiyesizsin ve hadsiz

Yorumla
    • manifestyapiyoruz
      manifestyapiyoruz
      1 ay

Eğer gelecekte senin mıçtığın çocuk konut krizine sebep olursa toprağa gömerim onu

Yorumla
    • XMeltemx
      XMeltemx
      1 ay

@manifestyapiyoruz iki çocuğum var bişey de yapamazsın konutları da hazır sen merak etme

Yorumla
    • inanhiçönemiyok
      inanhiçönemiyok
      1 ay

hashs genelde ilk yılları güzel de sonradan küçük birer canavara dönüşüyorlar. annelik büyük yük, sağlıkla büyüsünler

Yorumla
    • XMeltemx
      XMeltemx
      1 ay

Büyüdüler biraz ama çok tatlılar yine 🥰

Yorumla
  • hüzünlükemancı
    hüzünlükemancı Takip Et
    Yoda Yaş: 27 , eic 100%
    1 ay

Bence insanlar ebeveyn ve çevre baskısından dolayı çocuk yapıyor bu devirde. Aileden öyle görmüşler, herkes çocuk yap diyor falan. Yoksa anne ve baba olmak istediği için yapan insan pek yok. Hayatı bundan ibaret sanıyorlar. Alternatif bulamıyorlar.

1
    4 Yorumla
    • inanhiçönemiyok
      inanhiçönemiyok
      1 ay

Evet, alışılagelmiş toplum düzeni bu şekilde olduğu için herkes aile kurmalıymış gibi hissediyor. Standartın dışına çıkanlar da toplum baskısı görüyor zaten

Yorumla
    • hüzünlükemancı
      hüzünlükemancı
      1 ay

Ek olarak çocuk sahibi olanların da çoğu hayatı yaşayamadığından şikayetçi. Sorsan hepsi evlenmeyin diyor bekarlara. Şahsen ben çocuk yapmak istemiyorum. Evleneceğim zaman evleneceğim kişiyi de ikna etmeyi denerim bu konuda. İlla da çocuk derse bir şey diyemem uyarım mecbur

Yorumla
    • inanhiçönemiyok
      inanhiçönemiyok
      1 ay

bir şey diyemem uyarım mı hahshd böyle büyük bir sorumluluğa bu kadar relax yaklaşman kahretti ya

Yorumla
    • hüzünlükemancı
      hüzünlükemancı
      1 ay

Durum aslında basit. İnsanlar karmaşıklaştırıp kendilerini yıpratıyorlar. İyi bir baba olacağım konusunda şüphem yok ama dediğim gibi bu sorumluluk altına girmeyi istemiyorum. Sebebi de eşimle tek hayat amacımızın çocuk büyütmeye odaklanmak olması. Normalde evin aylık geliri İstanbul harici 100bin tl olsa kesinlikle 2 kişiye yeter ancak çocuk varsa okulu, dershanesi, bezi vb derken masraf artıyor.

Yorumla
  • Üşüyenbuz
    Üşüyenbuz Takip Et
    Master Yaş: 32 , eic 92%
    1 ay

Onu sağlıklı bişekilde büyütebilmek

Bu şiddet ortamında koruyabilmek

Kendisine ailesine ve topluma faydalı yetiştirebiliceğine güvenenler çocuk yapmalı

2
    1 Yorumla
    • inanhiçönemiyok
      inanhiçönemiyok
      1 ay

katılıyorum. düşük gelirli kesimin her zaman daha fazla çocuk sahibi olması da enteresan

Yorumla
  • ayseli561
    ayseli561 Takip Et
    Xper 1 Yaş: 25
    1 ay

İnsan her zaman önce kendini düşünür tabiki çocuk sahibi olunca ne hissedeceğimizi merak ettiğimiz için ve aile olmanın bir gereği gibi öğretildiği için çocuk sahibi oluyoruz birine yaşama hakkı verme düşüncesinin kimsenin aklına geldiğini sanmıyorum

1
    1 Yorumla
    • inanhiçönemiyok
      inanhiçönemiyok
      1 ay

öyle. kararın öznesi çocuk değil, bizim isteklerimiz oluyor

Yorumla
  • Dearhead
    Dearhead Takip Et
    Master Yaş: 26 , eic 100%
    1 ay
    Çocuk & Ebeveyn konusunda 988 cevap paylaştı.

Her devirde bencilce. En iyisi hiç doğurmamak. Çocuksuzluk en büyük zenginlik. Doğum karşıtıyım. Çocuksuz evliliği tercih ve tavsiye ediyorum.

1
    1 Yorumla
    • inanhiçönemiyok
      inanhiçönemiyok
      1 ay

Ben de öyle düşünüyorum, aile özlemi duyanlar için de evlat edinmek daha doğru bir adım olur bir ihtimal

Yorumla
  • Hayatgercek
    Hayatgercek Takip Et
    Master Yaş: 40 , eic 60%
    1 ay
    Çocuk & Ebeveyn konusunda 687 cevap paylaştı.

Bu çok yönlü bir konu ama sırf üremek için evlenen toplumdan ne bekliyorsun ki. Bu yüzden boşuna konuşuruz gerek yok

1
    1 Yorumla
    • inanhiçönemiyok
      inanhiçönemiyok
      1 ay

Öyle. Özellikle ülkemizdeki gibi toplumlarda standart yaşam stili böyle biçimlendiği için bunun dışında çıkmaya cesaret yok kimsenin

Yorumla
  • scorpiongirl429
    scorpiongirl429 Takip Et
    Master Yaş: 32 , eic 68%
    1 ay

Bence kendi mutluluk ve yaşam idealleri için. Yıllar önce en yakın arkadaşım düzenli regl olmadığım için hamile kalamazsam senden yumurta alabilir miyim demişti 😂 ben de tamam alırsın dedim 😂 gerçekten de isterse bağışlayacagim. Türkiye'de yasal diye biliyorum, embriyo bağışı yasal değil..

0
    0 Yorumla
  • Catutigernos
    Catutigernos Takip Et
    Master Yaş: 40 , eic 85%
    1 ay

Aslında her canlı hayatını idame ettirme eğilimi içindedir. Yaşayan organizmaların da belirli bir ömrü olduğu için bunu genetik materyallerini yeni bir nesle aktararak başarmaya çalışırlar.

Bencilce mi yoksa içgüdü mü tartışılır ama kesinlikle bana göre her insan anne baba olmamalı. Herkes bu sorumluluğu alabilecek kapasitede değil.

Bu ülkede çocuk dünyaya getirilir mi? Sorusuna da pek sanmıyorum her gün kötüye gidiyor

0
    8 Yorumla
    • Esmademirci05
      Esmademirci05
      1 ay

Genetik materyal aktarılınca ölümsüz mü olunuyor ki

Yorumla
    • Catutigernos
      Catutigernos
      1 ay

@Esmademirci05 bir amacın varsa bu amaca erişemeyecek olsan dahi bu amaca en yakın şeyi seçmez misin 🤔 sonuçta genetik materyalleriyle bir anlamda kendiyle ilgili bilgiyi bir sonraki nesle aktarıyor

Yorumla
    • Esmademirci05
      Esmademirci05
      1 ay

Ama mezardayken bunun önemi yok bence. Ben öldükten sonra yemişim bilgiyi. Bilgi olarak değil bilincimle var olmak isterdim. Keşke bilinci aktarsalar teknoloji gelişse. Sanal cennet filan olsa oraya gitsek

Yorumla
    • Catutigernos
      Catutigernos
      1 ay

@Esmademirci05 atalarımız böyle düşünse bizler olmazdık :))) Matrix'te mi yaşamak isterdin :D beynini alıp bir robot bedene koysunlar bir ömür yaşa 🤔

Yorumla
    • Esmademirci05
      Esmademirci05
      1 ay

İyi fikir. Hiçlikten iyidir

Yorumla
    • Catutigernos
      Catutigernos
      1 ay

@Esmademirci05 ölümsüzlük nereye kadar peki 🤔

Yorumla
    • Esmademirci05
      Esmademirci05
      1 ay

Sonsuza kadar. Bilincin kadar varsın Bilincin kadar vardır dünya evren varlık. Sen yoksan hiçbir şey yoktur. Varolduğun kadar vardır. Gözünle gördüğün senindir. Ötesi yalan. Arkamdan unutulmamak için yazdığım eser , genlerimi sürdüren nesil , mirasım ben yoksam yoktur. Fiş çekiliyse artık o cihaz yoktur.

Yorumla
    • Catutigernos
      Catutigernos
      1 ay

@Esmademirci05 bu dediğin biraz bana Boltzmann beynini andırdı.

Yorumla
  • Melodirüzgar34
    Melodirüzgar34 Takip Et
    Yoda Yaş: 29 , eic 100%
    1 ay

Ben 30 yasindayim. Evlenmek istesem babam destek çıkar. Ama zerre evlenmek istegim yok, çocuk sahibi de olmak istemem. Bu sistem erkeği bitirmeye yönelik bir sistem.

Evlenirsin kayinvalideyi kayınpederi çocuğu isini hepsini seveceksin. Bunlardan asla kopmaman gerekir

0
    0 Yorumla
  • Cutey
    Cutey Takip Et
    Bilge Yaş: 33 , eic 100%
    1 ay

şu an ki zamanda evlenip çocuk yapma hayali kurmak bana göre doğacak çocuğa haksızlık olur hem maddi hem manevi ahir zamanın sonlarındayız ve başka bir nesil bundan 100 sene sonra olacağını düşünmüyorum

1
    0 Yorumla
  • gökyüzüüüüüü
    gökyüzüüüüüü Takip Et
    Xper 6 Yaş: 28 , eic 74%
    1 ay

Birbirini gerçekten seven insanlar çocuk sahibi olsun sevdiğinden bir parça ortak bir şeyiniz oluyor da toplum baskısına ya da oldu işte diye yapılan çocuklar doğsun bir şekilde büyür denen çocuklar tamamen bencillik

1
    0 Yorumla
  • Bendebirgün
    Bendebirgün Takip Et
    Xper 7 Yaş: 29
    1 ay

Valla çocuğa maddi ve manevi iyi bir hayat sunabilecek olan cocuk yapmalı. Sonra olan çocuğa oluyor. Bir kere anne ve baba olmak icin bence ehliyet gelmeli. Herkes cocuk yapmasın. Öncelikle cocuk bakmak ciddi anlamda sabir isi. Bunu kaldirabilecek mental olgunlukta olmak lazim. Bir yandan da hayat koşulların uygun olmalı. Para olmadan cocuk büyümez. Bu ikisi icin hazir hissedenler cocuk yapmalı. Sonra olan çocuğa oluyor.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    1 ay

Eğer çocuğu güzel bir şekilde aşılayıp, dünyayı sevilebilir olacağını kanıtlayabilirsek, uğraşırsak daha doğrusu çocuk sahibi olabiliriz. Hazır olmayan hiçbir insan çocuk sahibi olmamalı. Bu arada sitede görüşlerini beğendiğim üyelerden birisin. <3

0
    0 Yorumla
  • Ser4pyalcin
    Ser4pyalcin Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 70%
    1 ay

Çocuğa psikolojik olarak, maddi olarak her açıdan yeterli olmayan kişilerin dünyaya bir çocuk hatta çocuklar getirmesi bencilliğin alasıdır.

1
    0 Yorumla
  • Rose83
    Rose83 Takip Et
    Master Yaş: 42 , eic 99%
    1 ay

Bakamayacağın, sevemeyeceğin, güzel yetiştiremeyeceğin kadar fazla çocuk yapmak gereksiz , bencilce olan bu daha çok..

1
    0 Yorumla
  • jackass1903
    jackass1903 Takip Et
    Guru Yaş: 33 , eic 100%
    1 ay

Özellikle ona bir gelecek sunamayanların çocuk sevelim veya yaşlanınca bize baksın diyerek çocuk yapması bencilce evet.

1
    0 Yorumla
  • SilverBlooming u
    SilverBlooming Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 100%
    1 ay

Bencilce demeyelim de mantıklı değil böyle dünyaya çocuk getirmek

2
    0 Yorumla
  • Mystery1994
    Mystery1994 Takip Et
    Guru Yaş: 32 , eic 94%
    1 ay

Bu dünyaya çocuk getirmek kafamı kurcalayan bir mesele şartlar genel durum çok vahim yeterli olgunluğa o özveriye kendimden vazgeçmeye maddi manevi yetebilmeye hazırmıyım bilemiyorum uzun uzun düşünülmesi gereken bir konu bence

0
    0 Yorumla
  • Kralbop2
    Kralbop2 Takip Et
    Yoda Yaş: 32 , eic 101%
    1 ay

İki seçenek için de oluyor fakat sonra arada oluşan tartışmalar kavgalar çocukları kötü etkiliyor aslında ilk başlarda başlayan ilişkiler evlilik içinde eskisi gibi olmuyor

0
    2 Yorumla
    • inanhiçönemiyok
      inanhiçönemiyok
      1 ay

bence ilişkinin akışından ziyade çoğu insan çocukları kendi ilişkilerinin bir parçası olarak görüyor, ebeveynlik ana odak olmuyor

Yorumla
    • Kralbop2
      Kralbop2
      1 ay

Kesinlikle hem fikirim çünkü içeriği farklı oluyor

Yorumla
  • Halilasyon
    Halilasyon Takip Et
    Xper 2 Yaş: 26
    1 ay

Eğer umursamadan her yıl çocuk dünyaya getiriyorsan bencilce fakat sen bakabileceğin ve ilgilenebileceğin sayı ve aralıkta çocuk yapıyorsan, çocuklara yeterli imkan ve eğitimi duyusal ihtiyaçlarını karşılayabiliyorsan, çocuğunu çevreden koruyabiliyorsan neden olsun

0
    0 Yorumla
  • YaprakSu0406
    YaprakSu0406 Takip Et
    Bilge Yaş: 23 , eic 100%
    1 ay

Evlendiğin kişi çok önemli bu noktada dünyaya nefes alan bir canlı getirmek değil olay o canlıya nefes almanın hazzını hissettirmek bence herkes anne baba olmamalı

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    1 ay

Evet

Ehliyet almak için nasıl sınavlara giriyorsak çocuk yaparkende psikolog onayı olması gerek...

Sokaklar leş.

1
    0 Yorumla
  • Pomatski
    Pomatski Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29 , eic 100%
    1 ay

Maddi ve manevi olarak olanak sağlanmayacaksa çocuğa, onu istemek bencilliktir

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    1 ay

Bazıları kendi sorumluluklarını çocuklarına yüklemek için yapıyorlar bazıları özellikle kız ister ki o büyüyünce tüm işlere o baksın tüm sorumluluk onda olsun hen yan gelip yatayım kafasındalar o yzüden bazıları bencil gerçekten.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    1 ay

bu sorunun tam tersini soruyorum ben. Benim gibi aile kurmak istemeyen insanlar acaba dışarıdan nasıl görünüyor bencil, cimri olarak mı görünüyorum, sorumsuz olarak mı görünüyorum diye kendime soruyorum.

0
    0 Yorumla
  • Aristokratımsı
    Aristokratımsı Takip Et
    Mentor Yaş: 32 , eic 100%
    1 ay

Fakirler çocuk sahibi olmasın, zengin aileler çocuk yapsın.

0
    9 Yorumla
    • inanhiçönemiyok
      inanhiçönemiyok
      1 ay

fakirlerin soyunu kurutalım

Yorumla
    • Aristokratımsı
      Aristokratımsı
      1 ay

Kurutmayalım ama doğurmasınlar kısırlaştırılsınlar

Yorumla
    • inanhiçönemiyok
      inanhiçönemiyok
      1 ay

hmm üstün bir mantık

Yorumla
    • Aristokratımsı
      Aristokratımsı
      1 ay

Yıllardır bunu düşünüyorum

Yorumla
    • inanhiçönemiyok
      inanhiçönemiyok
      1 ay

sadece zenginler çocuk yaparsa fakirlerin hepsi öldükten sonra zenginlerin hepsi zengin olmaya devam eder mi
      yeni soru enter

Yorumla
    • Aristokratımsı
      Aristokratımsı
      1 ay

Hitlerin mantığına geldik, hastaları öldürüp gelecek nesilin sağlıklı olması amacıydı. Şimdi sadece zenginler çocuk yapsa fakirlerin hepsi öldükten sonra herkes zengin olmayacaktı, bu sefer zenginlerin arasındaki az zenginler fakir olarak algılanacaktı. Peki asıl soru senin gözlerin ne renk?

Yorumla
    • kolaliijelibon
      kolaliijelibon
      1 ay

Zenginler çocuk yapmıyor ki insanlsrin soyu tükenir

Yorumla
    • inanhiçönemiyok
      inanhiçönemiyok
      1 ay

daha az zengin olanların fakir olarak algılanmasından ziyade düşük ücretli işleri yapacak kişiler kalmadığı için sistem çöker muhtemelen. mevcut sistem yoksulluğa ihtiyaç duyuyor

Yorumla
    • Aristokratımsı
      Aristokratımsı
      1 ay

Fakirler ölene kadar zenginler muhtemelen robot işçileri piyasaya sürecektir. Bi de tüketici sınıfı daha çok fakirler olduğundan zenginler yine hayatlarını sürdürürüler herhalde.

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    1 ay

Hayır çoğu kişi çocuk yapmayi ilerde yaşlanınca baksin diye ve de toplum baskisi diye bence yani zaten anne baba olanların kaç tanesi doğru dürüst analık babalık yapiyor Allah askina

1
    0 Yorumla
  • öylesinebirseyistee
    öylesinebirseyistee Takip Et
    Bilge Yaş: 20 , eic 98%
    1 ay

Uzun uzun anlatılacak çok sebebi var ama evet bencilce olduğunu düşünüyorum.

1
    0 Yorumla
  • Xzogo
    Xzogo Takip Et
    Yoda Yaş: 33 , eic 78%
    1 ay

Sevdiğim adamdan çocuk yapmak isterim. Hiçte bencilce değil.

0
    0 Yorumla
  • DiplomalıHavuç
    DiplomalıHavuç Takip Et
    Master Yaş: 39 , eic 100%
    1 ay

Hasta ruhlu yaratıklar çocuk yetiştirmesin sadece bunu söylerim

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    1 ay

İkiside. Cocuk evin neşesi neslim devami evliliğinde meyvesidir. Saglikli iki yetişkin bir aile kurmuşsa bu dunyadaki en guzel seylerden biridir. Sosyal medyaya hic aldanma

0
    0 Yorumla
  • Aslan1806
    Aslan1806 Takip Et
    Master Yaş: 40 , eic 100%
    1 ay
    Çocuk & Ebeveyn konusunda 407 cevap paylaştı.

Çocuk sahibi olmak Cenabı Allah'ın büyük bir nimettir.

0
    0 Yorumla
  • Günesinkadini
    Günesinkadini Takip Et
    Master Yaş: 22 , eic 100%
    1 ay

Kesinlikle çocuk yapmayı düşünmüyorum böyle iğrenç dünyaya çocuk mu getirilir

0
    0 Yorumla
  • İnTikam_Vakti__
    İnTikam_Vakti__ Takip Et
    Guru Yaş: 21 , eic 100%
    1 ay

Hayır değil tabi ki çünkü bazı insanlar çok güzel annelik babalık yapıyor

0
    0 Yorumla
  • Vılat
    Vılat Takip Et
    Yoda Yaş: 36 , eic 100%
    1 ay

Normaldede bencillik zaten dünyaya yeni köleler getiriyor insanlar bide buna seviniyor

0
    0 Yorumla
  • cansualtndg
    cansualtndg Takip Et
    Xper 4 Yaş: 32 , eic 100%
    1 ay

Neden bencilce olsun eğer evlenirsem ilk isim çocuk olacak. Özellikle kız çocuğu.

0
    1 Yorumla
    • manifestyapiyoruz
      manifestyapiyoruz
      1 ay

İklim krizi bu noktadayken duramaz mısınız yani dünya biraz toparlansın

Yorumla
  • Bodunums
    Bodunums Takip Et
    Xper 7 Yaş: 35 , eic 100%
    1 ay

Bencilce değil asıl çocuk sahibi olmak bencillik olur şu düzende

0
    0 Yorumla
  • BirBugra
    BirBugra Takip Et
    Bilge Yaş: 39 , eic 100%
    1 ay

Bazen kaza kurşunu ile olabiliyor çok anlam yüklememek lazım :D

0
    0 Yorumla
  • aysin7575
    aysin7575 Takip Et
    Guru Yaş: 126 , eic 100%
    1 ay

Yani ilerde yaşlılık yalnızlık hastalık var bu yüzden

0
    0 Yorumla
  • cansıkıntısıonline
    cansıkıntısıonline Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 100%
    1 ay

Drğil tabiki her ihtiyacını göreceksen bakacaksan neden bencillik olsun

0
    0 Yorumla
  • roadside-picnic
    roadside-picnic Takip Et
    Xper 3 Yaş: 24
    1 ay

büyük ölçüde öyle. ilerleyen yaşla birlikte yalnız kalmamak için çocuk fikrine sığınıyor çoğu insan

1
    1 Yorumla
    • TuğçeNaz__
      TuğçeNaz__
      1 ay

o da başına dert oluyor

Yorumla
  • Karanlikkx665742
    Karanlikkx665742 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 25
    1 ay

Bence eğer maddi durum iyi değilse çocuk yapmamak gerekir

2
    0 Yorumla
  • hüremmsultan
    hüremmsultan Takip Et
    Xper 1 Yaş: 20
    1 ay

Orta iyi hayat sunulacağını düşünüyorsaniz olunur tabiki ama diğer türlü size ve çocuğa eziyet maalesef. Kendi elde edemeyip sahip olamadiklarinizi üstelik çocuğa da sunamamişsaniz , çocuğu bir kurtuluş bir araç gibi görüyorsunuz bir süre sonra

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    1 ay

Kafa yapısı bu ilerde bana baksın mantığı şu an zaten cahıllar daha çok ürüyor

0
    0 Yorumla
  • duruwmp
    duruwmp Takip Et
    Xper 2 Yaş: 20
    1 ay

Durumun yetiyorsa ve çocuğu eksiksiz büyütebileceksen niye bencilce olsun ama durumu olmadığı halde mal 10 tane çocuk yapanlar canım

1
    0 Yorumla
  • TaysiSeymen
    TaysiSeymen Takip Et
    Xper 1 Yaş: 23
    1 ay

Bence bencillikle alakası yok, zaten neden çocuk yapıyosunki bu devirde. Boşuna masraf, hayatın kayar

0
    0 Yorumla
  • imobsession
    imobsession Takip Et
    Xper 1 Yaş: 27
    1 ay

Dünya zor bir yer olabilir ama geleceği değiştirecek olanlar, bu dünyaya doğru değerlerle yetiştirilmiş güçlü karakterler bırakabilenlerdirr

0
    0 Yorumla
  • Fatihycts
    Fatihycts Takip Et
    Xper 1 Yaş: 29
    1 ay

Hayati sessizlik sakin geçirmek guzel bence benim dusuncem gerek yok cocuga

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    1 ay

Bu devirde çocuk sahibi olunmamalı bence hele epstein gibi şeyler de duyulmuşsa hiç hiç bu iğrenç dünyaya çocuk getirilmemeli

0
    0 Yorumla
  • JudasPriestx55
    JudasPriestx55 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 28 , eic 100%
    1 ay

Daha iyi bir dünyada yaşasaydık belki

0
    1 Yorumla
    • inanhiçönemiyok
      inanhiçönemiyok
      1 ay

belki bir gün erişiriz o dünyaya
      judas güzeldir

Yorumla
  • dollwy
    dollwy Takip Et
    Xper 6 Yaş: 21 , eic 100%
    1 ay

Her devirde bencilce. Çok yaşasın antinatalizm

1
    0 Yorumla
  • MarllboroRed m
    MarllboroRed Takip Et
    Master Yaş: 36 , eic 100%
    1 ay
    Çocuk & Ebeveyn konusunda 752 cevap paylaştı.

Doğru kişi ile değil

0
    0 Yorumla
  • Eflandeniz3
    Eflandeniz3 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 26 , eic 100%
    1 ay

Bence bu devire çocuk yapmak saçma

0
    0 Yorumla
  • Tuna8830
    Tuna8830 Takip Et
    Master Yaş: 38 , eic 91%
    1 ay

Hayır bencilce değil çocuk evin herşeyi

0
    0 Yorumla
  • AdilOlmayanDünya
    AdilOlmayanDünya Takip Et
    Yoda Yaş: 38 , eic 100%
    1 ay

Anlık temasın getirisi.

0
    0 Yorumla
  • Bay_Nutella
    Bay_Nutella Takip Et
    Master Yaş: 50 , eic 94%
    1 ay
    Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,7b cevap paylaştı.

Çok şükükür bencilim bir oğlum var

0
    0 Yorumla
  • aklımdadelısorular12
    aklımdadelısorular12 Takip Et
    Guru Yaş: 30 , eic 100%
    1 ay

Aile birliği için gibi sanki

0
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (45)
Devamını Gör(90)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Bu devirde çocuk sahibi olmak bencilce mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Çocuk sahibi olma bencilliği? 10 cevap verildi
Çocuk yapmak bencillik midir? 23 cevap verildi
Çocuk yapmayı istememek bencillik midir? 7 cevap verildi
Çocuk sahibi olmayı istememek bencillik midir? 33 cevap verildi
Sizce bu dünyaya babasız çocuk getirmek bencillik mi? 63 cevap verildi
Dünyaya çocuk getirmek bencillik midir? 11 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • İlk buluşma nasıl bir ortamda olmalı?
  • "O" olmadan hep eksik dediğiniz neler var?
  • AI, makyaj, filtre + shop kullanıp, şlak diye foto çekip cesurca sosyal medyaya, arkadaşına atan insanları neden ezikliyorsunuz?
  • Eski sevgiliniz kandilinizi kutlasa cevap verir miydiniz? 🥴
  • Yaz sıcağında kahvaltı yapabiliyor musunuz?
  • Dedikodu yapan biri sizde nasıl izlenim bırakır?
  • Yine bir esnaf kahvaltısı Herkese günaydın Nasılsınız?
  • En son ne zaman uzun yolculuk yaptınız?
  • Aile kurabileceğine inanıyor musun?
  • Dondurmayı nasıl yemeyi seversin?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨