Evlat edinilen çocuğa anne olmak gerçek annelik sayılmaz mı, sadece doğuran mı annedir?

Eşimle birlikte uzun süren yasal sürecin ardından, 5 yıl önce o zaman 9 yaşında olan bir kız çocuğunu evlat edindik. Şu an 14 yaşında ve benim gözümde öz evladımdan hiçbir farkı yok. Hayatımın merkezi diyebilirim.

Bugün aile içinde yaşanan bir tartışmada görümcem bana çok ağır gelen sözler söyledi. "Sen onu doğurmadın, bebekken geceleri başında beklemedin, emzirmedin. Gerçek annelik nedir sen bilemezsin." gibi cümleler kurdu. Hatta "Sen onun annesi değil, sadece ona bakan kişisin." demeye kadar götürdü.

O an cevap veremedim ama içim paramparça oldu. Çünkü o çocuğun hastalığında da yanındaydım, okulunda da, korkularında da, başarılarında da... İlk kez bana "Anne." dediği günü dün gibi hatırlıyorum.

Doğru, onu ben dünyaya getirmedim. Ama son 5 yıldır her gün onun annesi olmaya çalıştım. Buna rağmen sırf doğurmadığım için anneliğimin küçümsenmesi çok zoruma gitti.

Sizce gerçekten annelik sadece doğurmakla mı olur? Yoksa bir çocuğun hayatında emek veren, yanında olan ve onu koşulsuz seven kişi de anne midir? Bu sözlere siz olsanız nasıl tepki verirdiniz?

Evlat edinilen çocuğa anne olmak gerçek annelik sayılmaz mı, sadece doğuran mı annedir?