Bazı anneler bebeklerini emzirmeyi reddediyor. Halk arasında yarım anne adıyla pek çok baskıya maruz kalıyor. Sizce de emzirmeyen anne yarım anne midir?
Yarım anne demem ama sağlıklı bir memesi ve sütü olan birinin evladını emzirmemesi çocuk istismarıdır. Çocuğuna dengeli besin değerlerine sahip bir yemek vermemekle benzer bir şey bu. Çünkü herkes biliyor ki anne sütüyle geçen ve yerine bir şey konamayan şeyler var. Emzirmek istemiyorsa doğurmasın.
Yani şimdi anne emzirmedi diye yarım annemi oluyor? o çocuğu dokuz ay boyunca karnında taşıyan onun acısını çeken onun için herşeyine dikkat eden yemesine içmesine hatta birkaç kilo almasını dahi göze alan bu kadın nasıl olur yarım anne olur hayret? ya çektiği acıları sancıları doğum esnasında çektiği o büyük acıları, kim bu anneye yarım anne derse zan ederim bu hayattan hiç bir şey öğrenmemiş, bunu yarım anne düşünen cahil insana benim diyecek bir lafım yok.
Hayır Tabiki lakin hiç bir annenin bebeğini anne sütünden mahrum bırakmasını istemem. Çocuğun bağışıklık sistemi immün sisteminin gelişimi ve mucize besin olarak anne sütü var iken hazır mamalara geçiş yapmak bana göre biraz işin kolayına kaçmaktır tabi annenin sütü gelmiyor ise kullanması normal ama geliyorsa bebeğine vakit ayırmayı pek sevmeyen bir anne diye düşünürüm.
Anne sütü çok ama çok önemli. Ama bi annenin ne çektiği başka kimse bilemez. Ağzı olan konuşuyor. Sezeryan doğum yapıcam diyince de yarım anne gözüyle bakılıyo. O toplum baskısı yüzünden lohusalığı aylarca süren anneler var. Keşke herkes kendi işine baksa.
Neden hep kadınlara yarım diyoruz ki? Doğurmayan kadın da yarım oluyor doğurup emzirmeyen kadın da. Kadınları kendi haline , tercihlerine ne zaman bırakacağız?
İnsanı ömür boyu etkileyecek zihinsel fiziksel gelişimi için en önemli şeyi çocuğundan esirgeyen kişi nasıl anne olabiliyor. Çocuğunun gelişmesini engellemek nasıl annenin kendi tercihi olabiliyor
Neden emzirmediğine bağlı tamamen. Birçok kadının doğum yaptıktan sonra sütü gelmiyor, bebek sütü istemiyor vs uyumsuzluk süreçleri olabiliyor. Hani böyle bir durumda bırakın anneliği hiçbir şey sorgulanamaz. Ama kendi görüntüsü bozulmasın diye bebeğini anne sütünden mahrum bırakan biri bırakın yarım anne olmayı bence anne de olmamalı. Madem bu kadar güzellik peşinde, hiç hamile kalıp fiziğini de bozmasaymış.
Emzirmeyen anne asla yarım anne sayılmaz, artık bu kafadan çıkmamız gerekiyor bir an önce. Anne her koşulda süt verebilecek bir halde olamıyor ki, bunun stresi var, hastalığı var...
yarım anne nedir ya? kadın rahmi alınır yarım, kısır olur yarım, emziremez yarım.. kadınlar neden hep yarım olsun? şu bağnaz kalıplardan artık çıkılmalı. 9 ay taşıyor o çocuğu vücudu bozuluyor psikolojisi bozuluyor doğum esnasına geldiği an ise acılarla sancılarla kıvranıyor kadın! lohusalık dönemi daha beter hassas kırılgan oluyor kadın! anne olduktan sonra gecesi gündüzü olmuyor kadının! bir kadın emzirmediği için şimdi ‘’ yarım anne’’ mi oluyor? tabii ki HAYIR!..
Sütü olmayan anneler, bebeği memeyi reddeden anneler ya da farklı bir sebepten dolayı emziremeyen annelere kimse laf edemez... Ama ben çocuk dogurayim anne olayım ama memem sarkacak diye emzirmeyeyim diyen anneye saygı duymam ben. Anne sütünün yararlarini tartışmayalim şimdi burada. Yarım annelikse bunun adı yarimdir kusura bakmayın.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Keyfi bi şekilde emzirmeyen çok tanıdığım var ister istemez yadırgıyorum. Ne kadarda olsa anne sütü yerini bire bir tutmaz hiçbi mama. Ben 2 çocuğumuda 2 yaşına kadar emzirdim ikiside kolay kolay hastalanmaz. Ama keyfi bi şekilde emzirmeyen tanıdıklarımın çocukları en ufak şeylerde hastalanırlar
@Progressivee önemli bir şey olduğunu biliyorum, bende bir anneyim... Sütü olmayan kadın ne yapsın? Bilmediğiniz şeyler için bu kadar önyargılı olmayın.
Annenin kendi tercihi bilmem ne demişler. Lan siz maImısınız numara mı yapıyonuz? Çocuğun gelişimi için en önemli şey anne sütüdür. Bunu sırf keyfinden dolayı çocuğundan esirgeyip çocuğun gelişmesini engellemek nasıl bir insanın kendi tercihi olabilir nasıl normal görülür ya
Bence anneden süt gelmiyorsa buna mecbur kalmıştır. Ancak keyfi birşeyse vicdansız bir anne müsveddesi olduğunu düşünürüm. Doktorlar bile en az 1 yaşına kadar emzirin derken...
Saçmalık çocuğum emmedi reflü vardı her emfiginfe boğuldu sonuç reflü mamaları normal mamalar maşallahı var 1 yaş 12 günlük ne doğuran anne olabiliyor ne emziren maksat çocuğu doğru saygılı insan olarak yetiştirmekte.
Kadının yarısı çeyregi tamı yoktur. Altın mıyız insan mıyız? Bazı şeylerden eksik mahrum kalması onun degerini azaltmaz. Ancak bebeğini bile isteye emzirmek istememenin nedenini anlamam. Bir anne çocuğunun her zaman iyiliğini ister.
Kadının sağlık problemi yok ise bebeğini emzirmek zorunda. Çünkü anne ve bebek duygusal bağını annesini emerken kurar bu bi gerçek. Bebeği emzirmediğinde ileride meydana gelecek sağlık sorunlarına girmiyorum bile. Saçma canım icatlar çıkartmayın. Emzirmek istemiyosa anne olmasın o zaman. Bebeğin hakkını gasp etmemeli.
Eğer çeşitli sağlık sorunlarından dolayı emzirmiyorsa tabii ki hayır. Ama sırf canı istemediği için emzirmiyorsa büyük bencillik. Kendi çocuğuna karşı Bencil biri tam anne sayılır mı bilmiyorum?
Annelik emzirmekle olunmuyor. Anne olmak için ister direk senden olsun istersen bazı durumlardan kaynaklı farklı şekilde olsun o kadının / erkeğin çocuğu güzel yetiştirmesiyle oluyor.