Psikoz olduğumdan şüphe ediyorum yani olma ihtimalim var, gerçekten tanı almam dahilinde kimse beni istemez mi, evlenmek ve yuva kurmak imkansız mı olur
2 gü
Psikoz olduğumdan şüphe ediyorum yani olma ihtimalim var, gerçekten tanı almam dahilinde kimse beni istemez mi, evlenmek ve yuva kurmak imkansız mı olur
Cevap
6Cevap
Psikolojik sorunları olan birisi ile evliyim ama asıl sorun şu ki aslında tam olarak sorunları yok sadece kendisi biraz abartıyor ve gereksiz öfkeleniyor. doktorda benimle aynı fikirde bu yüzden boşanmayı düşünüyorum, 2 çocuğumuz var ve çocuklar, ben ve eşim ayrı yerlerde yaşıyoruz. 6 yıl oldu ve kaldıramıyor insan; huzur, mutluluk, sevgi istiyorsun ama bir gün iyi bir gün kötü çekilmiyor ve şuna eminim kendisi bilerek bu şekilde davranıyor, eskiden böyle değildi çünkü yine öfke vardı ama onu kibirden yapardı, şimdi ise ne ben onu nede o beni görmeye tahammül edemiyoruz.
Kendikendinize teşhis koymayın, doktorlara bırakın bu işi bence
Psikiyatri randevusu aldım zaten ama ihtimali var, bunun için endiseleniyorum
Bendede aynı sorun var ya ama yalnızlıktan nefret ediyorum
Psikoz musun sende
Evt psikoz teşhisi konuldu
Ben sanrilarimin farkındayım sende fark ediyor muydun, ya da ne tur belirtilerin vardi
Ben ses duyuyorum knk
Hep tehditkar sesler ve dışarıda herkes benim hakkımda konuşuyor gibi öyle hissediyorum
O zamanlar bunların gerçek olmadığının farkında miydin
Hayır korkuyordum
Çok kötüydü
İlaç mi kullandın nasıl bir tedavi gördün
Uyuşturucu geçmişin mi vardi
Yok hiç uyuşturucu kullanmadım. İlaç olarak clonex ve abilify kullandım
Ya bende ses görüntü olarak halisunasyon yok ama sanrilarim oluyor hastaneye yatış verir mi
Eğer intihara meyilliysen yatış verir
Hayır intihara bir meyilim yok, tani alırsam hayatim biticek gibi hissediyorum ama
Allah yardımcımız olsun
Amin 😢
İlac kullandıktan sonra normal bir şekilde hayata devam edebiliyor musun peki
Eğer konuşmaya ihtiyacın olursa yazabilirsin ve elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım. Umarım hersey daha iyi olacak
Elimden geleni yapıyorum
Evlenebilirsin. Bu tarz durumlar evliliğe, sevmeye ve sevilmeye engel değildir.
İnsanlar deli gözüyle bakacak ama
Şizofreniye benzer bir hastalık kim bunu bilip de yanımda kalabilir ki
Aklı başında olan kaç kişi var?
Birçok insan psikiyatrik/psikolojik olarak hasta ama tanıları yok.
Sen kendini bilerek tanı alıp tedavi olmaya çalışıyorsun. Senin yaptığın daha olgun ve doğru.
Önce doktora git sonra bakarsın
Tamam zaten haftaya randevum var ama ben tani alirsam sonra ne yapcam diye korkuyorum
Şu an sağlığına odaklan bence ve tanı koyulsa bile sonsuza kadar psikoz olarak kalmazsın tedavi olup sorun çözülebilir sonuçta o yüzden şimdilik başkalarının ne düşündüğünü ilişki durumlarını düşünmemek en iyisi
Hayatım biticek gibi hissediyorum
Belki de her son bir başlangıçtır
Umarim oyledir
İnşallah
Evlenirsin
Yuvanı kurarsın
Ama kim sizofreniye benzer bir hastalığı olan kişiyi istesin
Seni gerçekten seven
Senin için kendini ve ömrünü adar
Kimler kimler evleniyor
Ama sizofreniye benzer bir hastalık ve insanlar deli gözüyle bakiyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu endişelerinle baş etmek çok yıpratıcı olmalı, seni çok iyi anlıyorum. 😔 Öncelikle profesyonel destek alarak kendine en büyük iyiliği yap. Doğru kişi seni her halinle sever, koşulsuz yanında olur. Evlilik ve yuva kurmak asla imkansız değil. Umudunu asla kaybetme.💖
Annelik, baz