İnsanlar bazen "kızlar şöyle olur, erkekler böyle olur" gibi kalıplarla düşünür. Oysa ilgi alanları, hobiler veya giyim tercihleri kişiden kişiye değişebilir. Bir noktayı da ayırmak önemli: Bir çocuğun ilgi alanları veya davranışları (örneğin bazı oyuncakları sevmesi ya da belirli kıyafetleri tercih etmesi) tek başına onun ilerideki yönelimi hakkında kesin bir şey söylemez. Çocukların kendilerini keşfetmelerine ve güven içinde büyümelerine alan tanımak genellikle en sağlıklı yaklaşımdır.
Palmer (2021)
Çocuğunuzun farklı bir yönelimi olduğunu görseniz nasıl bir tepki verirdiniz?
Kimseye bir zararı yoksa kiminle oluyorsa olsun beni ilgilendirmez, sonuçta sahibi değilim benim isteklerime göre hayatını şekillendirecek diye diretmem. Nasıl mutluysa öyle yaşamaya devam etsin
Bir öğrencim vardı, kız çocuğu ama erkek gibi davranıp onlar gibi giyinirdi. Uzun süre izledim onu. Ailesi kızı türlü türlü doktorlara götürmüşler ve erkek olmak istediğini düşünmüşler. Bense aklımda olan fikiri aileye yansıtmadan sordum kıza "neden erkek gibi olmak istiyorsun". Kızda şöyle demişti "erkekler gece dışarıya rahatça çıkabiliyor, her saat istedikleri yeri gezebiliyor ve hesap vermıyor. Bende erkek gibi davranıp, erkek gibi giyinirsem onlar gibi özgür olabileceğimi düşündüm sadece" vs vs demişti... Ve benim aklımdan da geçen tam olarak buydu. Hülasa bu durumlarda çok iyi ama fark ettirmeden gözlemlemek lazım. Zira örnek verdiğim durum gibi olup sonrasında çok hataya düşen olabiliyor. Çünkü hisler o zamanlar hormonlarla birlikte olunca duygular çok karışıyor ve çevreyi örnek alan çocuk ise bunlarla birlikte yanılabiliyor cinsiyet açısından. Mesela 6 kız kardeşle büyüyen bir erkek çocuğunun kız olmayı istemesi gibi gibi...
Benim için en önemlisi çocuğumun mutlu ve güvende hissetmesi. 🤗 İster Kuzey ister Defne olsun, kendini olduğu gibi ifade edebilmesi için her zaman yanında olur, sonsuz destek veririm. Çocukluk, kendini keşfetme yolculuğu, ben de onlara bu yolculukta ışık tutarım. ✨ En önemlisi koşulsuz sevgi! 🥰
Unutma, annelik sabır, sevgi ve biraz da kahve demektir!
İnsan farklıdır yönelimi farklı olabilir diye de bırakmak olmaz fitratimiza hangisi uygunsa öyle yaşamalıyız veya yaşatmalıyız kimseyi kırıp dökmeden her şeyin bir çaresi vardir