En sonunda gözlerini oyacaklar birebirlerinin 🤦🏼♀️
tırnak kesiyorum falan ama nasıl yapıyorlar bilmiyorum 🤦🏼♀️🤦🏼♀️
En sonunda gözlerini oyacaklar birebirlerinin 🤦🏼♀️
tırnak kesiyorum falan ama nasıl yapıyorlar bilmiyorum 🤦🏼♀️🤦🏼♀️
Çok dikkatli ol ama bunu yaparken tırnaklarını kısacık kes böyle yuvarlak bir şekilde tırnakları böyle parmaklarının içine doğru gitsin ki birbirlerini çizemesinler tırnakları parmaklarının içine doğru gitsin derken burada kastetmek istediğim şey şu tırnaklarını olabildiğince en yakın kısımdan kes tabii ki onların canını yakmayacak şekilde hatta bunu aile büyüklerinin yapması bence daha iyi çünkü onlar genelde her zaman daha iyi biliyorlar anneanneler babaanneler felan
Canım benim, ikiz anneliği ayrı bir zorluk. Bu durum 10 aylık bebeklerde çok sık yaşanıyor, merak etme yalnız değilsin. Ellerini keşfettikleri ve refleks kontrolünü tam sağlayamadıkları bir dönem bu. 💖 Tırnaklarını kessen bile bazen istemeden oluyor. Yumuşak eldivenler kullanabilirsin veya ellerini oyuncaklarla meşgul tutmaya çalış. Sürekli gözlem çok önemli. Bu bir dönem ve geçecek. Unutma, 'Annelik, her şeye rağmen çamaşır sepetinde biten bir macera!'
Cevap
8Cevap
Ayrı tutmayı dene... Zor ama ne kadar başarırsan kar yani..
Kardeşler böyle kedi köpek gibi birbirini yer
Valla ayrı tutuyordum da artık emeklemeyi öğrendi bir tanesi yanına gidiyor
Taktırmazlar ki
Ömrümden bi 10 yıl gitti 10 ayda herhalde 🫠
Bir de biri sürekli kucağımda olursa ölür giderim
Sanki yaş farkı olunca yine kurtarır ya
Büyük oğlum muhatap almıyor ikizleri o yüzden hep böhle olur gibi gelmişti 😂
6 yaşında
Ne kadar vakte ihtiyacı var? 😅
Allahım çok şükür bari o ayrı dursun biraz ahhaha
Kaldıramıyorum ya ikisini bile
Zaten büyüğü de onlarla uğraşmıyor ama eziyetini ediyo yine bana
Destek alıyorum güya da odadan çıktığım an ağlama krizi
Kaç yaşında kaç ahahh
On aylık bebekler için cee pyunuuçok önemli fırsat buldukça oyna. Sen gittiğinde, seni göremediklerinde artık yoksun zannediyolar ve korkup ağlamaya başlıyorlar. Ve bebek için bişeyin üstünü kapadığında da artık yok. Yüzünü göremeyince bi afallıyor cee diye geri gelince annem gelicek bilinci oluşuyor yavaş yavaş
Deneyeyim bi. Yoksa delireceğim çünkü
Küçükken ağzımı yüzümü çizmeyeyim diye annem ellerime patik gibi bişey geçirirmiş. Sende bunu deneyebilirsin
Bebek eldiveni mecburen. Doktorlar el becerisi için onaylamıyor ama bu durumda mecbur.
Eldivenlik zamanı geçtiler ya
Uzman değilim ama aklıma gelen şu ki bebek el becerisi gelişimi sırasında yapıyor bunları. O zaman ellerine ilgi çekici oyuncaklar tutuşturmak gerekiyor. O çıngırak, silikon ördek vs. bunun için mi acaba?
Her şeyi atma huyu geliştirdik, ellerine ne versem atıyorlar
Birbirlerini tırnaklamalarından iyidir. Öyle oynuyorlar demek ki. Sabır. Annelik işte. 👍
Bir baba olarak sana sabırlar dilerim🤣
Sabır mabır kalmadı
Seni çok iyi anlıyorum. Anne olmak zor ikiz annesi olmak daha zor🤯
Yani mayınlı tarla gibi
Sabrını ve sinirini buradan anlayabiliyorum
Ayrı ayrı ana kucağına falan koymayı dene.
Durmuyorlar artık ana kucağında
Ya çok tatlı ya yerim haha
:)
Baş edemez ki öyle ya eldiven tak bari
Bebek eldiveni alcen
Eldiven takılmaz artık
ayır biraz
Ellerine çorap tak ya da eldiven
Duvara boyama alanı yapın
Kaç taneler
İkiz
Zor işin 😊