Her zaman eğitim ailede başlar diyoruz. Peki bu eğitimin içeriği ve niteliği nasıl olmalı?

Her zaman eğitim ailede başlar diyoruz. Peki bu eğitimin içeriği ve niteliği nasıl olmalı?

Anneden sevgi ve şefkati babadan disiplini merhameti ve her ikisinden de destek alacak güven kazanacak şunu düşündürmek gerek kendin yürüyebilirsin düşe de bilirsin ama düştüğünde arkanda bizim olduğumuzu bil ve ne olursa olsun bizden saklama yardım iste en fazla bağrış olue dipsiz çukurlara düşmektense iki çene çekmek iyidir düşüncesini bi çocuğa aşılasınlar
Aile içi eğitim önce örnek olmaktan geçer. Anne baba ne yapıyorsa çocuk onu taklit eder. Çocuğa saygıyı ve sınırları net bir dille anlatmalı. Hatalarını bağırarak değil konuşarak düzeltmeli. Kurallar tutarlı olmalı yani bir gün evet bir gün hayır yok. Sevgiyi koşulsuz sunup sorumluluk vermeyi de ihmal etmemeli.
Çocuklar bandura teorisi ile öğreniyorlar lafla sözle değil. Yani gözlemle. Çocuğa ders çalış eğitimli ol kendine saygın olsun demek zart zurt bir eğitim biçimi. Anne baba çocuğa örnek olacak şekilde davranacak evin içinde ve dışarda
Aile içi eğitim bence önce sevgiyi, saygıyı ve sınırları öğretmekle başlıyor 👨👩👧 Sonra kendi davranışlarımızla örnek oluyoruz; bağırmayıp konuşarak çözüyoruz, özür diliyor, teşekkür ediyoruz. Çocuğa “neden”ini anlatarak öğretmek çok önemli. Kuralsız sevgi şımarıklık, sevgisiz kural travma yapar, denge şart 😄👶🏻💕
Cevap
3Cevap
İnsan olmayı öğretmeliler önce.
Öncelikle ebeveynlerin çocuklarına aşılaması gerektiği kendileride yapmalılar. Çünkü eğitim evde başlar ve çocuklar ailelerini rol nodel alır
Gerektiği davranışları "
Büyüklere saygıyı küçüklere sevgiyi öğretmeli he birde hayvanlara karşı merhametli olmasını en önemlisi bu merhamet eden insandan zarar gelmez kimseye
Adet görenekleri temel olarak ahlak dinini değerlerini ve topluma yaralı olmasını öğeretmelisin
Çocuğa ilk yanlısı doğruyu öğretmeli
İletişim, saygı, sevgi
Değerler ailede öğrenilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?