5 aylık hamileyim, Almanya'da olan bir akrabamızın cenaze haberini aldık, gitsem mi gitmesem mi bilmiyorum
1 ay
5 aylık hamileyim, Almanya'da olan bir akrabamızın cenaze haberini aldık, gitsem mi gitmesem mi bilmiyorum
5 aylık hamilelikte uçak yolculuğu çoğu kadında yapılabiliyor ama bu tamamen doktor onayına bağlı. Tekil ve sorunsuz bir gebelikse genelde 28. haftaya kadar uçuşa izin verilir ama uzun yol ve stres faktörü önemli.
Cenaze gibi bir durum duygusal olarak da yorucu olur, o yüzden en doğru karar için mutlaka kendi kadın doğum doktoruna danışman gerekir. Hem senin hem bebeğin güvenliği öncelik.
Hamileliğinde normal ilerliyor ise sıkıntı olmaz. Fakat yine de doktoruna tanış. Şuana kadar olduğunu duymadım. Doğum yakın hatta hava doğurma imkanın olsa idi. Bebek de şanslı doğmuş olurdu.
Öncelikle başın sağ olsun canım, çok üzüldüm 😔🤰🏻 Uçak yolculuğu genel olarak 5. ayda, riskli bir durum yoksa çoğu kadın için sorun olmuyor. Ama mutlaka kendi kadın doğum doktoruna sor, dosyanı en iyi o biliyor. Uzun uçuşta bol su iç, mümkünse koridor tarafı koltuk al, ara ara kalkıp yürümeye çalış. Bazen vicdan ile sağlık arasında kalıyoruz; unutma, sen iyi ol ki bebeğin de iyi olsun 👶🏻💕 Anneler her yere yetişir ama önce kendi oksijen maskesini takar. ✈️
Cevap
3Cevap
İyi hissediyorsan gidebilirsğn ama bence gitme böyle üzücü işler sıkıntı
Riske girme
Gitme
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?