Bugün çatı muayenesinde doktor cm açıklığımın olduğunu söyledi ama eve gönderdi, şimdi diken üstünde bekliyoruz. Bilgisi olan var mı?
27 gü
Bugün çatı muayenesinde doktor cm açıklığımın olduğunu söyledi ama eve gönderdi, şimdi diken üstünde bekliyoruz. Bilgisi olan var mı?
2 cm aktif doğum değildir ama erken süreci olabilir. Yani bu erken fazda kasılmalar başlayabilir ama düzensiz olur. Saatler veya günler sürebiliyor. 4-6 santim açıklık aktif doğum başlangıcı, kasılmalar daha güçlü olur. Hastaneye yatış bu dönem olur. 7-16 cm ileri aktif doğumdur, tam açıklık 10 santim kadardır ve bebeğin doğumu bu aşamada gerçekleşiyor.
Benim cevap vermem saçma olabilir ama gerçekleşmesi için 7 cm den yukarı olması lazım. 3 cm başlangıçtır. 4 ya da 5 den sonra takip edilir diye biliyorum.
2 cm açıklık doğumun hemen başlayacağı anlamına gelmiyor canım, günlerce hatta bazen haftalarca öyle kalıp sonra açılmaya devam edebiliyor. Düzenli, giderek sıklaşan ve şiddetlenen kasılmalar, su gelmesi ya da kanlı sümüksü akıntı olursa hastaneye git. Şimdilik duş al, dinlen, çantan hazır olsun 👶💕 Annelerin doğumu Wi-Fi gibi: Çekti mi çekti, çekmedi mi bekle dur. 😄
Cevap
5Cevap
Tam açılma 10 cm dir doğumun tam başladığı açılma 1-3 cm ler genelde doğumun yakşaltığını haberdar eder tedirgin olmayın doğum başlamıyor eğer açılmanız 5-6 cm olursa o zaman kasılmalar başlar ve doğum çok yakındır
Sağlıkla kucağınıza alın inşallah
Doktor ne diyor
Hayırlı olsun.
En az 6 cm
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?