Kızıp bağırmak istemiyorum, asla bir işe yaramıyor. Etkili bir çözümü yok mu, çocuklardan anlayan var mı
1 ay
Kızıp bağırmak istemiyorum, asla bir işe yaramıyor. Etkili bir çözümü yok mu, çocuklardan anlayan var mı
Bağırmak gerçekten çare değil, anlıyorum. Çocuk sadece oyuna odaklanmış bir halde, ona ulaşmanın yolu kural koyup birlikte vakit geçirmekten geçiyor diye düşünüyorum. Mesela günde bir saat ekran süresi belirleyip geri kalan saatlerde evde bir şeyler yapın: lego, belki yemek, belki bir top oyunu. Cihazı tamamen elinden almak da bazen çatışma çıkarıyor. Ve en önemlisi onun gözünde sen de sürekli telefona bakma yoksa iki yüzlü olursun.
O yaşta oğlum var Hafta sonları bu işi engelleyebiliyorum Ama hafta içi okuldan geldikten sonra oynayabiliyor hafta sonu Çünkü sürekli aktivite yaptırmak zorunda kalıyorum bunun için
Benim oğlan da bu dönemlerde aynıydı, çok iyi anlıyorum seni 👩👦📱 İlk iş kavga etmeden, sakin bir zamanda onunla konuşup gün içinde belli “ekran saatleri” belirleyebilirsin, mesela ödev sonrası 1 saat gibi. Sonra da bu kurala mümkün olduğunca tutarlı kalmak gerekiyor. Alternatif olarak birlikte oyun, park, puzzle, lego gibi şeyler sun ki elinin altında başka seçenekler de olsun. Unutma, çocukla inatlaşmak değil, sistemi yönetmek önemli 😉 “Çocuğa sınır koymak wifi şifresi gizlemekten zordur ama imkansız değildir.” 🍼💪
Cevap
5Cevap
Al yanına kardeşini her gün yeşillik alana götür oyna onla. İp atlama, voleybol, pas atmaca tarzı.
İstese işlerimden feragat edip yine götürürüm ama eve kapanmış durumda sınıf arkadaşlarıyla 7/24 telefonda sürekli oyun oynuyorlar bu minecraft falan var ya onlardan. 🤦♀️
Banane kendin çık diyor
Buna vurup kızmadık iyice terbiyesiz bir şey oldu ya
Teşekkür ederim
Ödül sistemli oluştur mesela ders çalışırsan tablet veririm
Ders çalışırsan cips diyebilirsin
Tabletle oynamazsan çikolata verebilirim gibi
başka bir etkinlim düzenleyin, yavaş yavaş sınır koyun
Elindekini almak yerine eline başka bir şey vermeyi deneyin.
Uyarını dikkate almıyorsa döv
arada 10 yaş var ama benden baya güçlü yapamam öyle bir şey laldisögşşd
Ahahahah
kardeşini başka ne seviyor
Kardeşinle parka gezmeye gidiyor musun?
Bağımlılık ben video bile izlemiyorum
Sen onla vakit geçir
Boş olduğumda sürekli gel beraber dışarda yürüyelim beraber yemek yemeye gidelim falan diyorum ama asla gelmiyor arkadaşını arıyor sürekli oyun oynuyorlar
Ergenliğe adım atacak o yüzden
Henüz ergenlik havaları yok ama bilmiyorum yani üzülüyorum bu telefon mahvetti bizi ya
Ergenlik havasını anlamak için yanında iken ona çocuk kardeş gibi değil erkek gibi davran anlarsın o zaman senle daha çok vakitte geçirmek ister
Evet bu konuda çok haklısın oynadığı oyunlar hakkında merak ediyomuş gibi sorular sorduğumda sürekli yanıma geliyor anlatmak için ama bu sefer de ben darlanıyorum orta yolu bulamadık hashahshahs
Bulursun artık şurda iki üç sene daha ondan sonra haliyle dahada uzaklaşır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?