3 aylık bebeğim var, çocuktan sonra eşime bir haller oldu. Uyurken sarılmıyor, hiç içinden gelip öpmüyor, soğuk ve ilgisiz.
2 ay
Bu durum sandığından daha yaygın ve genelde tek bir sebebi olmaz. Doğumdan sonra hem annede hem babada ciddi değişimler yaşanır. Eşinin soğuk ve ilgisiz görünmesinin arkasında birkaç olasılık olabilir:
Yeni sorumluluk stresi: Baba olmak bazı erkeklerde baskı ve kaygı yaratır. “Yeterince iyi miyim?” düşüncesi onları içine kapanık yapabilir.
Dikkatin değişmesi: Bebek geldikten sonra ilgin doğal olarak bebeğe kayar. Bazı eşler bunu bilinçsizce “geri planda kaldım” gibi algılayabilir.
Yorgunluk ve uykusuzluk: Bu dönem fiziksel ve zihinsel olarak çok zorlayıcıdır. İnsanlar daha mesafeli ve sabırsız olabilir.
Duygusal uyum süreci: Kadınlarda olduğu gibi erkekler de bu yeni düzene alışmakta zorlanabilir ama bunu konuşmak yerine geri çekilmeyi seçebilirler.
İlişki dinamiğinin değişmesi: Artık sadece eş değil, aynı zamanda ebeveynsiniz. Bu geçiş bazı kişilerde uzaklaşma yaratabilir.
Ama şunu net söyleyeyim:
Eğer bu durum sürekli hale geldiyse ve seni duygusal olarak yalnız hissettiriyorsa, bu sadece “normal süreç” diye geçiştirilecek bir şey değil.
Ne yapabilirsin?
Açık ama suçlamayan bir konuşma yap: “Son zamanlarda bana uzak davrandığını hissediyorum, bu beni üzüyor” gibi.
Onun tarafını anlamaya çalış: Belki söylemediği bir kaygısı vardır.
Küçük bağ kurma anları yarat: Kısa bir sohbet, birlikte çay içmek bile fark yaratır.
Destek öner: Gerekirse birlikte bir uzmandan destek almak (çift terapisi gibi) çok işe yarayabilir.
Bu değişimi bu kadar net hissetmen önemli — çünkü bu, senin duygusal olarak yalnız kaldığını gösteriyor. Ve açık konuşayım: Bu sadece “bebekten sonra olur” diye geçiştirilecek bir durum değil, özellikle de dokunma, yakınlık ve ilgi tamamen kesildiyse.
3 aylık bebek sonrası dönemde bazı erkekler gerçekten geri çekilebiliyor. Ama senin anlattığında birkaç olasılık öne çıkıyor:
1. Seni artık “anne” rolüyle görmeye başlaması
Bazı erkekler eşlerini doğumdan sonra bilinçsizce farklı bir yere koyar. Bu, cinsel ve duygusal yakınlığı etkileyebilir. Yanlış ama oluyor.
2. Dışlanmış hissetmesi
Bebek tüm odağı alınca bazı eşler geri plana itildiğini hissedip mesafe koyabiliyor. Bunu dile getirmek yerine içine kapanıyor.
3. Sorumluluktan kaçış / duygusal geri çekilme
Babalık bazı erkeklerde bağ kurma yerine kaçınma yaratır. Bu da “soğukluk” gibi görünür.
4. Aranızdaki bağın zayıflaması
Sadece yorgunluk değil — eğer sarılma, öpme gibi temel yakınlık tamamen bittiyse, bu bir bağ kopmasının işareti olabilir.
Ama burada önemli bir ayrım var:
Yorgunluk yüzünden azalmak başka, tamamen kesilmesi başka.
Senin durumun ikinciye daha yakın görünüyor.
Şimdi en önemli kısım: Sen ne yapabilirsin?
Bunu içinde tutarsan daha da büyür. Ama konuşma şekli kritik:
Suçlayarak değil, hissettiğini anlatarak konuş:
“Son zamanlarda bana hiç sarılmıyorsun, bu beni çok yalnız hissettiriyor” gibi.
Net ol:
“Yakınlığa ihtiyacım var” demek zayıflık değil, ilişkinin ihtiyacı.
Onun tarafını sor:
“Senin içinde neler değişti?” diye gerçekten anlamaya çalış.
Ve şunu da söylemem lazım:
Eğer konuşmaya rağmen hiçbir değişim yoksa, bu sadece “geçici süreç” olmayabilir. O zaman ilişkiyi birlikte ele almak gerekir.
Konuştum trip attım kavga ettim hiçbir şey değişmiyor sadece dırdır eden kadın oluyorum asla iletişim kuramıyoruz
Aşk diye bir şeyin olmadığını evliliğin insan fıtratına aykırı olduğunu düşünüyorum sadece ortak bir şekilde çocuk yetiştirme girişimi başka bir şey değil bu soru da başka örneklerinden biri. Çocuk geldi aşk bitti zaten üremek için beynin seni hormonlar yoluyla kandırıyor üredikten sonra da o hormonun vücuttaki amacı kalmıyor geçmiş olsun
Eşiniz de bu yeni düzene alışmaya çalısıyor olabilir ya da iş yerınde fazla yoruluyor olabilir ya da eski sizi özlüyor olabilir eğer cocugunuzu bir kaç saatliğine annenize ya da kayınvalidenize vs bırakabilme imkanınız varsa bırakın eşinizle kahve içmeye çıkın bu size iyi gelir
Bunu buraya sormak yerine direkt eşinle görüşmelisin. Halı altına süpürmek ya da görmezden gelmek yerine eşinle konuş ve orta yol bulun. Belki yorulmuştu adapte olamamıştır bebekli hayata veya sen sürekli bebekle ilgileniyorsun diye kendini boşlukta hissediyor
Doğumdan sonra birçok baba böyle oluyor, bunu önce bir kendine suç bulmadan kabul et. 👶🏻❤️ Erkekler bazen “eşim artık sadece anne” gibi hissedip geri çekiliyor, bir yandan da sorumluluk stresiyle içlerine kapanıyorlar. Sakince, suçlamadan duygularını anlat, “bana da eş olarak ihtiyacın var mı?” diye sor. Unutma, evlilikte trip değil, iletişim kazanır. 😉
Cevap
78Cevap
seni sevmiyor
Babalığa alışıyor onun eşiydin bir kadındın şimdi bir annesin senin ilgin bebekle bölündü senden daha fazla ilgi bekliyor olabilir ona yeniden eş olduğunuzu ve eskisi gibi cinselliğin devam edeceğini belirtmen gerekiyor hatta doğumdan sonra cinsel isteğinin dahada arttığını belirt onun en büyük korkusu eskisi gibi cinsellik yaşayamayacak olma ihtimali ona böyle bir sorun olmadığını kanıtlaman gerekiyor
Bazı erkekler eşleri doğum yaptıktan sonra araya bir mesafe giriyor maalesef ilgi sevgi şefkat göstermesi gerekiyor sana ve bebeğinize
Olay da burada başlıyor erkekte eşinden ilgi sevgi istiyor siz çocuğa kendinizi adamış durumdasınız içgüdüsel olarak bebeğe bağlandınız farkında değilsiniz zamanla daha iyi anlayacaksınız dediklerimi eşinizle konuşun içinizdekileri kendisine anlatın yok öyle bir şey dediğinde ilgi istediğiniz de sözlü olarak ona söyleyin
Allah çocuğunuzu da size bağışlasın sağlıklı huzurlu mutlu ömürler dilerim
Tüm bekarlar sallamış yine. Ulan bir kez de bilmediğiniz konuda yorum yapmayın. Bilmiyorum deyin.
Erkek olsaydım karım fedakârlık yapıp beni baba yapsaydı tüm bu doğum çilesini cekseydi ona minnet duyardım... Bazı erkeklerin Allah b*lasini vermeli
Bazı erkekler prenses olduğu için doğum sonrası depresyon yaşayabiliyorlarmış bence en mantıklısı prensesle pardon eşinle karşılıklı konuşup olayı çözmeniz olacak
Git ötede ağla
Prenses olduğunu burada herkese neden duyuruyorsun anlamıyorum ki 😂
2. Cocuğu duzelme gormeden sakin yapma. Erkek esinden ruhen ve bedenen uzaklastiysa, bunun sebebi bazen başka bir kadinin varligida plabiliyor. Senden uzaklastiysa kafasini karistiran başka birilerine yakinlastigo icindir derler bazen. Dikkat et.
O itin gözlerinin içine bak ve şunu söyle; "bu p*ci ben tek başıma sıçmadım sen de suç ortağımdın" de. Sonra da kaldır elini okkalı bir tokat vur o ite. Umarım gözü açılır. Bazı kere şiddet iyidir... İti uyandırır...
Bebekle ilgili sorumluluk ve uykusuzluk, eşinizi strese sokmuş olabilir; bu yüzden duygusal mesafe yaratıyor; açık bir konuşma ve birlikte dinlenme zamanı ayarlamak faydalı.
Bebekle ilgili hiçbir sorumluluk almıyor bütün yük bende bende bunun için kavga çıkarıyorum çoğu zaman çünkü yetişemiyorum evde olmasına rağmen hiçbir şeye yardım etmiyor tembelin teki
Abla burdakilere bakma karşına al konuş
Sana ihtiyacım var de
Sevginden beni mahrum etme de
Bu erkekler de bazen var ya sanki çocuğu o doğurdu ya
Siz bekar siniz belli.. anladım ben
Kendini yetiştirememiş biri, daha çok destek olup ilgi göstermesi gereken yerde uzak duruyorsa al karşına konuş düzelmiyorsa da bence devam etmenin manası yok çünkü başka biri var gibi duruyor.
Karşısına geçip konuş. Bu erkekler kendini ne sanıyor ya. Onun evladını dünyaya getirmişsin. Ne kadar benciller. Allah ıslah etsin böylelerini.
Bu kocaları da hiç anlamıyorum sanki onlar doğuruyorlar bütün sıkıntıyı çeken biz trip yapıp soğuyan onlar 🤔🤔
İnş kocanı doğuma sokmamışsındır zorla. Adamları zorla doğuma sokuyorsunuz adam görmemesi gereken bir halinizi görüyor o kokuya şahit oluyor ve bütün libidosu ölüyor.
Bende doğum yaptım benimde eşim eskisi gibi çok sık sarılıp öpmüyor ama nedensiz yani ikimizde uykusuz kalınca aklımıza ilgi sevgi ve biraz romantiklik gelmiyor doğrusu kendisine sorsan peki? Belki başka nedeni vardır duygusal olarak kötü bir zaman geçiriyor olabilir ne bilim depresyon ya da manavı bir şey
Bırak karşındaki bir bol sanmayı önce kendin düşün kendine bak sonrası zaten belli olur önce ben ne istiyorum de erkekler çok farklı ince düşünen bir beyin hır al yok o yüzden canım hem kendini sev ilgilen sonrası sonra ne görürsen onu ver fazlası Got kaldrr kendini bir boka benzetmesin koca çok önemli bir varlık değil
😂😂😂😂 alacağını almış şimdi sıra kendine çıtır bir sevgili bulmakta
Aynen parasi pulu var diye evlenirlerse boyle kazığı saplarlar
Oda mı lohusa olmuş triplere bak sana destek olacağı noktada
Benimle evlen
Çocuk olsun die yirtinirlar çocuk olunca da kadına soğuk yapar ml bunlar
Muhtemelen doğumun da etkisiyle vücudun iyice deforme oldu. Evde bakımsızsın. Onu artık pek etkilemiyorsun
3 aylık bir bebekle ilgilenip üstüne de bakım yapmak neredeyse imkansız. Eğer ki erkek eşinin bakımlı olmasını istiyorsa ya bebeğe kendi bakar ya da paraya kıyıp bir bakıcı tutar.
@denizz9348 O durumda olan çoğu kadın kocalariyla beraber olmayı dahi bırakıyor, kendilerini iyice salıyorlar. Soran kişi bu konuda biraz istisna kalmış. Ama ben neyin doğru olduğunu söylemedim. Sadece ortaya bir tespit koydum. Herkes kendi aklına göre pay çıkartıp istediğini yapar.
Boşa. Doğuran kendisi sanki… Senin ilgiye gereksinimin varken bir de böyle nankör. Çocuğunu doğurmuş kadın hala böyle bencil davranıyor yazıklar olsun böyle erkeklere… Rabbim eş ve baba olamayacak erkeklere evlilik nasip etmesin.
asıl daha çok bağlanması gurur duyması gerekmez mi 🥹 çocuğa karşı nasıl peki?
Çocuğa düşkün ama bana olan tavrı baya farklı hamileyken bile çok daha iyiydi
umarım aldatma yoktur sebebini sor bu soğukluğun sebebi nedir diye
Kocan doğum da yanındamıydı? Yanındaysa o gördüklerini kaldıramamış olabilir, tiksinti vs. hissediyor olabilir..
Doğum esnasnda orayı gostermiolsr kocaya perdeyle kapatiolar
Bebeği mi kıskanıyor acaba? Çocukluğunu yaşayamadıysa o dönemi tamamlamaya çalışıyor olabilir.
Umarım bir haltlar yemiyordur
Al karşına konuş, bu böyle devam etmemeli
3 çocuk doğurdum benim koca hiç öyle olmadı aksine bağımlı gibi oldu bana 😂
Oksiton sevgi hormonu aşırı anne şefkati erkeği soğutuyor.
Çocuktan sonra salınca bir isteksizlik olmuştur illaki geri gelir zamanla birde bütün ilgi bebekte olunca soğuyabilir insan
Bence yeni hayata adapte olamıyor sorun sana karşı tavrı olsa da alt metni hayatınızdaki değişime adapte olmamasıdır
Baba olunca bka döndükleri doğrudur terbiyesizler kendilerine hakim olamayacak kadar insanlıktan acizler yazık
Yeni ebeveynlik süreci ikiniz için de çok yorucu bir adaptasyon dönemi belki de sorumlulukların ağırlığı altında duygusal olarak kabuğuna çekilmiştir.
Doğum sonrası sizde psikolojik değişimler olmuş olabilir mi? İkizinin de daha önce yaşamadığı şeyleri yaşadınız bende bu durum zamanla düzelecektir.
Bebek olunca eski yakınlık bir süre azalır. Bu normal bir durum. Herkes yeni hayata adapte olmaya çalışıyor ve stresli.
Tek mi bizde tam tersi popo biti gibi dibimden ayrılmıyor nefes almak istiyorum uzak dur az çocukla ilgileniyorum vs desemde anlamıyor çocuklaştın bu aralar resmen
Çok ilgi istiyorsan ben sana gösteririm ilgi
Doğumda var mıydı? İzledi mi yani? Eğer öyle ise normal.
Doğum yapmak vücudu bozuyor belki seni beğenmiyordur
Daha yeni başlıyorsun bunun daha kötüsüde var umarım senin başına gelmez..🙄
Çocuk çocuk diye tuttururlar ama çocuk olunca ne yardım ederler ne de sana sevgi gösterirler. Şöyle kişilerle ne evlenip nede çocuk yapın yemin ederim hayatınızı mahvediyorsunuz ya
sizi bakımsız buluyor olabilir. onunla konuşun bu durumu
Kilolar mi kaldı ne oldu acaba neden çekici gelmiyor musun artık
Sen ona süt kokusundan arınarak yaklasmadikca o senden her geçen gün uzaklaşacak
şu maymunlarla evlenip bir de onlara çocuk verip iyice şımartıyorsunuz türk erkekleri hiçbir şeyi haketmiyor
1 bebeğimiz var böyle birşeye denk gelmedim daha iyi olması gerek bir yerlerde ters giden birşeyler vardır iyi düşün test le araştır derim iyice
Nasıl yaa.. buna dogumsonrasi sendrom denir sizde i. hic olmadı mi
Çocuktan sonra çoğu evlilik bitiyor sadece formalitede kalıyor bekarım ama ben bile biliyorum
Neden arama, Türk erkeği normal.. Bunları baba eden de hata, millet keyfinden boşanmıyor
Aynı durumda olan çokça kadın da var. Böyle durumlar yaşayan kadınları da mı boşayalim?
Çocuk göründüğü gibi basit bir şey mı? Adam belki bunalımda? Tv'de her gün görüyoruz olan bitenleri. Artık kocaligin dışında baba o anlıyor musun? Öyle çocuk yapıp sokağa atacak umursamayacak kadar vurdumduymaz değil belki? Belki tüm gün zihnini çocuğunun geleceğiyle yoruyor? Ona iyi bir gelecek sunup sunamama ihtimalleri yoruyor her zerresini belki?
Aklın varsa ikinciyi yapama ben yaptım yanımda bile uyumuyor sen düşün gerisini
bu devirde evlilik ve çocuk büyük kumar, tek bildiğim bu
Kiloluysan belki ondandır doğum kilonu vermeye çalış
Ayy sana kurban olsun yaa şu erkeklerin ben allahın belaları onlar için ne hale geliyoruz ilgilenmiyo şerwfsizler
Kendine odaklan biraz, kendine zaman ayır her anlamda. Beklentini azalt, mutlu olmak için eşin ya da bir başkasına bel bağlama..
Anne olduğun için seni çok farklı görüyor olabilir.
Boşan hakkın Benimle dertleşmek ve istişare etmek ister misin?
LA Bİ SĪKTÌRGİT GØDŪMUN SAPIĞI kadının yeni çocuğu olmuş git olm ya
İmam Ali Aleyhisselam aşkı için sana bir sözüm yok hakkıma girdin arkadaş
Niyetimi bilmeden konuştun
Yargıla bakalım yargıla yakışmadı Ehl-i Beyt Aşığı birine. Eyvallah can
Tüm evlilikler boyle zaten. Çocuk oldumu gecmis olsun
Öyle olmayan da var
100 de 0001i
Çocuk olunca genelde böyle oluyormuşta zamanla oturuyormuş merak etmeyin
Tüm kadınları doğurduktan sonra agresif yorgun bitki ve pasaklı oluyor insanın içi almıyor ondandır
@sprxr ne var be öyle değil misiniz Ay çok yorgunum öldüm geberdim İyi ki bir tane doğuruyorsunuz gören prenses dayansanız pasaklılık desen tepenizden akıyor saçlar başlar dağılmış insan tiksinir ve
Tiksinir be
@sprxr Sen kusmak istiyorsan aynaya bak
@sprxr senin üzerine vazife olmayan şeyleri burnunu sokma Sen mesela maydanoz olmasın
@Anara__ niye nefret dolu olsun sadece gerçekleri söyledim
Yeni doğan bebekler çok fazla ağlıyor sürekli annesini yanında istiyor sürekli bir ihtiyaç oluyor. İlaç veriyorsun, mamasını hazırlıyorsun, bezini değişiyorsun, kolik bebekse ne yapsan susmuyor o kadar sorunları çıkıyor ki yeni doğum yapmış bir anne bırak banyo yapmayı, tualetine bile kocası işten gelince gidiyor. Sürekli soğumuş çay içiyor, bir kaç bisküviyle karnını doyurmaya çalışıyor, uykusuz yorgun haliyle birde sürekli yanında ağlayan birini gezdirip susturmaya çalışıyor. artı, ev işlerini yetiştirmeye çalışıyor. Senin kusurun ne biliyor musun? Empati kuramaman. Sen olayı uzaktan izleyip aşağılayıcı bir tavırla konuşuyorsun ama o annenin aslında ne kadar çile çektiğini tahmin bile edemezsin. Bu kadar zahmetli bir dönemi yönetmeye çalışan birinin dış görünüşüne bakıp pis demek yerine, bu kişi kişisel temizliğine bile zaman ayıramıyorsa demek ki çok zor bir dönemden geçiyor diye düşünmen gerekiyordu. Güzel bakan güzel görür diye boşuna dememişler.
@Anara__ ne alaka avrupa'dakiler de bebek değil mi hiç orada kendinden Türk anneleri gibi paçoz gezmiyor
@Anara__ Fransa ve İngiltere'de yaşadım ayrıca bilmem gerekmez birazcık çevreye dikkatli bakman yeterli paçozluk kendini parçalayarak dramatize etmek ancak Türk kadınlarına özel
Her bebek aynı olmaz. kuzu gibi sakin bebekler gördüm y tane evde öyle bebeğe baksan umurunda olmaz. Şahsen benim kızım yeni doğduöu dönemlerde kabus gibiydi insan gibi hiç 2 saat uyumadım. Sabah saat 7den itibaren kucağımda yüzü dışa gelecek şekilde tüm evi turlamak zorundaydım yoksa asla susmuyordu. 2 saat ağlar yarım saat uyur sonra uyanır tekrar 3 4 saat uyumazdı. Böyle bir bebekle bırak kendine bakmayı tualete bile zor gidersin.
Ama ben sosyal medya üzerinden Türk kadınlarını gördüğüm kadarıyla öyle kötülediğin kadar berbat tipler görmedim. Görsem de kınamam çünkü her bebek sakin olmaz. Benim arkadaşım tulete girerken bile bebeğini kucağına alıp giriyordu başka yolu yok çünkü. Ben bebeğim uyuduktan sonra hemen temel ihtiyaçlarımı görüp uyumaya gidiyordum tam ben yatağa geçerken uyanıyordu ve asla susmuyordu. Sırf bu yüzden 2 lat uykusuz kaldığım için bebek uyur uyumaz yemek yememem ve biran önce uyumam lazım diye karar verdim ve o kadar yemek yiyemedimki iyice halsiz kaldım. Dikkat ettiysen bakımdan bahsetmedim temel ihtiyaçlarımın birini gözden çıkardığımı söylüyorum ne bakımı?) yine söylüyorum her bebek sakin olmaz. Bazıları aşırı zordur. Sen hayatın gerçek yüzüyle tanışmamışsın çok belli.
@Anara__ aayy yine sizin gibi prenses anneler var değil mi Ay bebeğim ağlıyor ay durmuyor bırak yatağına ya yarım saat zırlasın bir şey olmaz mecbur susacak incileri dökülmez böyle şımarık büyütüyorsunuz ondan sonra mızıllanıyorsunuz ama neyse durup durup yeniden hortlama lütfen
sekste mi yapmıyor seninle yoksa başka birinimi buldu kocan
Bebek olduktan sonra annenin ilgisi bebeğe dönük olduğu için erkek de cinsel olarak veya yakınlık olarak uzaklaşıp farklı yerlere yönelebiloyor
Bir cihaz olmalı.. o hayatımızdakı erkeklerin evlendikden cocuk oldukdan sonrakı halini bize göstermeli