6 ay karnımda taşıdım. Normal doğum sancısı çektim. Ama anne olamadım. Arkadaşlarım benden sonra hamile kaldı, şu an hepsinin bebeği kucaklarında.. Benim bebeğim toprağın altında..
1 ay
6 ay karnımda taşıdım. Normal doğum sancısı çektim. Ama anne olamadım. Arkadaşlarım benden sonra hamile kaldı, şu an hepsinin bebeği kucaklarında.. Benim bebeğim toprağın altında..
Evet, anne olmuştur. O bebek 6 ay boyunca kalbinin altında can taşımış, her sancıda onu dünyaya hazırlamışsın. Anne olmak sadece kucakta canlı görmek değil, yüreğine bir can koyup onun için acı çekebilmektir. Sen o bebeğin annesisin, mezar taşında değil, her hücrende. Arkadaşlarının kucağı dolu diye senin anneliğin eksik olmaz. Sadece seninkisi farklı bir annelik, gözle değil yürekle taşınan. Toprak altındaki bebeğin cennette ve sen onun dünyadaki en gerçek annesisin. Buna kimse bir şey diyemez, sakın kendini eksik hissetme.
Bir kadın için en zor durumlardan birisini yaşamışsın, öncelikle geçmiş olsun tabiki.
Ama şunu bilmeni isterim, herkesin bebeğinin kucağında olması sana kötü hissetdirmesin.
Çocuk dediğin o kadar basit bişeyki, bidaha olmayacak gibi düşünme hayvanlar bile çok rahat üreyebiliyor, bu bi marifet değil...
Onun için diğerlerini boş ver, sen özelsin.
Sen bir şehit annesisin...
Şöyle düşün, eğer o be ek doğsaydı hayatı boyunca eziyet çekerdi ve seni de çoook yorardı, madem hazır değilmiş bünyesi hayata tutunmaya, en günahsız en güzel anında gitmiş geldiği yere, üzülme sevin.
Ve yeni olacak bebeğin için hazırla tüm duygularını.
Ben hamileliğimi yatarak geçirdim. Benim için hiç kolay değildi. Hepsi boşa gitti. Boşuna aylarca vücudum eziyet çekti...
Kesinlikle boşuna diye düşünme, seni kutsal yapan şeyde bu zaten.
O eziyeti çekmesen nasıl evladımı toprağa verdim diyebilirdin ki.
Hayatta herkesin zor dönemleri süreçleri vardır.
Sen minicik bir melek için çekmişsin o zorluğu, çok zor şeylwr yaşamışsınızdır asla küçümsemiyorum, çok çok geçmiş olsun, ama inanın bana hiç birisi boşuna değil.
Ben sadece Allah için dayanmaya çalıştım.
Ama yaşasaydı, sağlıklı olsaydı boşuna olmazdı.. şu an o kadar çok sağlık sorunum var ki... Hamile kalmadan önce hiçbir şeyim yoktu. Hani dediniz ya üremek kolay diye.. Erkek için o sadece.
Kolay derken özür dilerim elbette çok zor, kasteddiğim şey çocuğun tutması anne olma olasılığı kolay, süreç olarak tabiki çok zordur, anne gakkı ödenmez derken onu diyoruz zaten.
Bir çocuğun oluşması, anne bedenine tutunması, anne bedeninde sağlıklı bir şekilde büyüyüp şekillenmesi de çok zor. Bunların hepsi birer mucize.. Allah'ın en büyük mucizesi...
İnşallah siz de yaşamışsınızdır veya yaşarsınız bu güzel mucizeyi.
Güzel sözleriniz için teşekkürler. Beni teskin etmeye çalışmanız çok takdir edilesi. 🙏🏻
Rica ederim, iletişimim biraz bozuk olduğu için doğru ifade edememiş olabilirim kendimi.
Ama bütün niyetim sizin gönlünüzü rahatlatmaya çalışmaktı.
Evet, çok şükür bende o mucizeyi tattım.
Umarım sizde gönlünüze göre en kısa sürede eski sağlığınıza kavuşup daha güzel mucizeler yaşarsınız.
Ben teşekkür ederim ve rica ederim.
Umarım kendimi ifade edebilmişimdir.
İyi geceler 🙏
Allah size bağışlasın. Amin. Tekrar teşekkürler. Hayırlı geceler.
Çok sağolun allah razı olsun.
Hoşçakalın iyi geceler.
Tabii ki de sen de anne oldun. Sonuçta 6 ay boyunca onun için elinden geleni yaptın, vücudunda yaşattın ve misafir ettin. Başın sağ olsun, kendini böyle bir durum için suçlama güzel anne. İnşallah güzel günler uğrar yakın zamanda.
Önce seni kocaman sarılıyorum 🤱🏻💔 Doğumda bebeğini kaybeden bir kadın elbette annedir. Annelik sadece kucağa almakla değil, kalbine almakla başlar. Sen 6 ay boyunca bedenini, ruhunu, umutlarını ona adadın. Acını hafife alan kim varsa yanlış düşünüyor. Unutma, görünmeyen annelik olmaz, sadece daha sessiz olur. Anneler kulübünde yerin hazır, çayını al gel. 🍼💞
Cevap
8Cevap
Tabi anne oldun başın sağolsun umarım ilerde yakında tekrar bi bebeğin olur hayırlısı ile kucağına alırsın...
Böyle düşünmeyin takdiri ilahi ona bakılırsa benim yasitlarim da evli hep ve çocukları var ben çocuğu bırak evli bile değilim
Böylr söyleme zor bir durum biliyorum ama allahın takdiri..
Sende anne olacaksın elbet bir gün
Benim 2 bebeğim öldü anne karnında.
Bende başta senin gibi hissetsem de bunun günah olduğu gerçeği ile yüzleştim. İmtihan tabi bunlar
Sizin de başınız sağolsun. Fakat hisler günah değildir. Ben isyan etmiyorum. Sadece üzüntümü paylaşıyorum. Veren de alan da Allah...
Merak ediyorum. Çocuğun var mı diye soranlara ne demeliyim? Var desem yok, yok desem var.. Kavram karmaşası yaşıyorum.
Nasıl duygular yaşadığını biliyorum hatta çok iyi biliyorum.
Bu soruyu soranlara nasip olmadı de ve Allaha bırak herseyi.
Olsun sende anne oldun sakın öyle düşünme sana şefaatçi olacak orada yine olur bebeğin
İlk bebeğinizmiydi
Evet.
İlk her zaman öyle oluyor sakın üzülmeyin Allah size ve eşinize sağlık sıhhat versin
Amin. Teşekkür ederim..
Anne olunca insanlığın mı yükselecek bu nasıl düşünce. Burası dünya burada insanın başına her şey gelebilir. Hemen umutsuz olman normal değil
Esas bu nasıl düşünce? İnsanlığın yükselmesi ile ne alakası var?
Anne olmamıştır desem kendini kötü hissedeceğin için alakalı. Üstelik karşılaştırma yapıyorsun diğer annelerle. Bunun altında değerini annelikle tamamlamak isteyen bi düşünce var itiraf edemesen de. Kötü bi amacım yok üzülme diyorum sadece
Anne olamadığımı kendim de söyledim ya zaten..
Allah en hayırlısını kısmet etsin
Amin..
Evet.
Başın sağolsun canım neden öldü doktor nededi
4 aydan sonra olmuş sayılır
Geçmiş olsun canım üzüldüm
bence karnında taşımas yeterlidir
🥹🥹🥹🥹
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?