Amerika’da büyüyen çocuğuma hem İngilizce hem Türkçe ve Türk kültürünü nasıl öğretebilirim?

Merhabalar. Durum şöyle ki yaklaşık 8-9 yıl önce Amerika'ya geldim. Sonuç olarak hayatımın aşkını da burada buldum o da öğrenciyken İngiltere'den okul için Amerika'ya gelmişti bu yüzden ikimizin de baya ortak mevzusu vardı zaten.

Neyse şu an onunla evliyim. Bir tane de biricik oğlumuz var. Oğlumuz henüz üç yaşında daha yeni yeni tam cümleler kurmaya başlıyor fakat durum şu ki eşimin bildiği tek dil İngilizce ve bu yüzden evde sürekli İngilizce konuşuyoruz.

Burada karşımıza şu sorun çıkıyor ki biz evde Türkçeyi yeterince kullanamıyoruz. Zaten burada yaşıyoruz İngilizceyi illa öğrenir ama Türkçe sorun çıkaracak gibi geliyor.

Türkçenin İngilizceden daha zor olduğunu biliyoruz, eşime de durumu izah ettim o da çocuğumuzun Türkçe öğrenmesi için yapılması gerekenleri yapacağını söylüyor. Kendisi de öğrenmeye başladı fakat yeteceğini düşünmüyorum.

Annemleri buraya getirmeyi düşündüm fakat Türkiye'den buraya gelmeleri sıkıntı olacak bir sürü evrak gerekecek bu yaşlarından sonra da başka ülkede kalamazlar.

Sorum şu ben çocuğuma hem İngilizce hem de Türkçeyi nasıl öğretirim? Bu kültür için de geçerli. Türk kültürünü bilmeden yaşamasını istemiyorum.

Amerika’da büyüyen çocuğuma hem İngilizce hem Türkçe ve Türk kültürünü nasıl öğretebilirim?