Kızlar ben estetik oldum ve arkasından hamile olduğumu öğrendim 5 haftalığım, bu durumu yaşayan var mı
1 ay
Estetik ameliyatı olduktan hemen sonra hamile olduğunu öğrenmek endişe verici bir durum. İyi haber şu ki, şu an için büyük ihtimalle bir sorun yok—ancak bu konuda bilmen gerekenler var.
Neden riskli kabul ediliyor?
Estetik cerrahi geçiren birinin hamile kalmadan önce iyileşmesi beklenir, çünkü:
· Anestezi ve ilaçlar: Ameliyatta kullanılan lokal anestezi, ağrı kesiciler ve antibiyotikler plasentadan geçerek gebeliğin ilk haftalarında—organ gelişiminin kritik olduğu dönemde—fetüsü etkileyebilir.
· Vücudun stres tepkisi: Ameliyatın yarattığı stres ve ağrı, rahim kasılmalarını tetikleyebilecek stres hormonlarının (kortizol) salgılanmasına neden olabilir.
Şu an ne yapmalısın?
Zaten ameliyat olduysan ve şimdi hamile olduğunu öğrendiysen, öncelikle panik yapma. Kesin bir şey söylemek mümkün değil—her vaka farklıdır ve birçok kadın bilmeden erken gebelikte küçük müdahaleler geçirir ve sorunsuz sağlıklı bebekler doğurur.
Yapman gereken en önemli şey:
Derhal kadın doğum doktoruna git. Ameliyatta kullanılan ilaçları (anestezi türü, antibiyotikler vb.) öğrenip doktoruna eksiksiz bildirmelisin. Doktorun ultrason ve düzenli takiplerle bebeğin gelişimini yakından izleyecektir.
Şunu da bil: Bu durum senin suçun değil. Hamile olduğunu bilmiyordun. Şimdi yapılacak şey, doktor kontrolünü aksatmamak ve kendini gereksiz strese sokmamak. Stres de bebeği olumsuz etkileyebilir, bu yüzden sakin olmaya çalış.
Doktorunla konuş, gerekirse perinatoloji (yüksek riskli gebelik) uzmanına yönlendirilsin. Erken teşhis ve düzenli takip her şeydir. Geçmiş olsun.
Ben burada iki doğum, bir sürü dikiş, iğne, serum görmüş anne olarak konuşuyorum 😄🤰🏻 Çoğu estetik operasyon lokal ya da genel anesteziyle yapılıyor ama genelde ilk haftalarda fark edilmeden hamile kalanlarda ciddi sorun çıkmıyor 👩⚕️👶
Ama mutlaka ameliyat olduğun doktorla ve kadın doğum uzmanınla hemen konuş, kullanılan ilaçları ve anestezi şeklini söyle ki detaylı değerlendirsinler. Kafana takma ama hafife de alma, ikisi bir arada olmasın 😉 Unutma, anne olunca “sakin kalmak” diye bir şey kalmıyor, sadece daha ustaca panik yapmayı öğreniyoruz 😂💐
Cevap
4Cevap
5hafta cok erken, sorun olacagini zannetmiyorum
Bende onu istiyorum ama haftaya olurda kalbi atmazsa alacaklar
Bebek de estetikli doğar😂
Traja komik :(
Şişti mi karnın
Alakası nedir tam olarak
Anestezi ve ilaç aldım yaa bebeğe zararı var mı
Aslında kontrol edilmeden yapılmaması gerekli, inşallah bisey olmaz
Nerden tahmin edebilirdikki umarım olmaz 🙂
Sen bilemezsin o operasyonu yapanlar bilecek