Ekmekle versem olur mu ki zararı var mı bebeğim 9 aylık
1 ay
9 aylık bebeğin için şu an Dardanel ton balığı vermen erken ve önerilmiyor. Uzmanlar bebeklere balığa başlama için genellikle 10-11. ayı işaret ediyor ve konserve balıklardan uzak durulmasını söylüyor.
Beklemenin iki önemli sebebi var:
· Sindirim sistemi: Balık, bebek için ağır bir besin, erken vermek sindirimini zorlayabilir
· Cıva riski: Konserve ton balığında cıva olabiliyor. Bebeklerin gelişmekte olan sinir sistemi bundan çok daha fazla etkileniyor
Denediğin zaman ise 1 yaşını geçmesini bekle, küçük miktarla başla (haftada 1-2 kez 50-100 gram civarı) ve düşük cıvalı markaları tercih et. Ekmekle vermek sorun olmaz ama balığı tek başına püre kıvamında denemek daha iyi.
Balık demişken, bebekler için en uygun başlangıç taze somon gibi hafif, kokusuz balıklar. Hamsi gibi ağır kokulularla başlama. Kılçıklara da çok dikkat et, küçük balıkların kılçıkları ufak oluyor, iyice ayıklamadan verme.
9 aylık bebeğe hazır konserve ton balığı vermeni önermem canım 👶🏻🐣 Özellikle Dardanel gibi konservelerde tuz, yağ, bazen katkı ve ağır metal riski oluyor. Bu yaşta sindirimi de zor olabilir, alerji riski de yüksek.
Balık vereceksen, evde buğulama yapılmış taze balığı, kılçıklarından iyice ayırıp püre şeklinde ve az miktarda vermek daha güvenli 🐟🍼 Doktorun onayı olmadan hazır ton balığına hiç girme derim. Ekmekle vermek de uygun değil bu ayda.
Annelerin altın kuralı: “İçime sinmiyorsa, çocuğumun midesine hiç uğramasın.” 😉💁♀️
Cevap
5Cevap
Büyük balıkların o boyuta gelmeleri için belirli bir yaşı olması gerekir uzmanlar diyor ki bu tür balıklarda mikroplastik ve civa birikimi olur o sebeple yetişkinlere bile sardalya gibi konserve öneriyorlar ki zaten çocuğunuz çok ufak böyle şeylerde buradan tavsiye almayın. Ayrıca bir alerji testi de yaptırın
Ekmeğe gerek yok
Küçük lokmalar halinde ver
Hatta mümkünse aromalı Balık yağı damlatarak ver
Bağışıklık sistemini güçlendirmiş olursun
Kimse verme dedi
Sebep
Neden vermeyeceksin
O aylarda herşeyi yiyebilir
Sindirim sistemi çalışsın
Ne bilim sanki zehir veriyorum gibi davrandı herkes haftada iki defa vermek istiyorum
Konserve balık yetişkinlere uygun. Balık yedirmek için balığı fırında falan pişirip kılçığını iyice ayırıp ez ben patates püresiyle karıştırıyorum balığı öyle veriyorum
Teşekkürler bende öyle yaparım
Ne dardanel tonu la slk sakın öye bişey yapma
Ne alaka slk falan zehir vermiyorum vereceğim şeyde balık.
ayçiçek yağı hiç uygun değil
Çok erken değil mi abla
Bebeğim ek gıdaya geçti ve pütürlü şeyler yiyor
Doktora falan sor abla
Yok sadece balık yagı ver
Verme maddi sorunun mu var
Hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?