Çocuk olmadan önce eşimi çok sever çok özlerdim ama çocuğumuz olduktan sonra çocuğumu daha çok sever ve özler oldum hanım 2. plana düştü bir nevi bu durum normal midir her çocuklu ailede böyle olur mu
1 ay
Çocuk olmadan önce eşimi çok sever çok özlerdim ama çocuğumuz olduktan sonra çocuğumu daha çok sever ve özler oldum hanım 2. plana düştü bir nevi bu durum normal midir her çocuklu ailede böyle olur mu
Bu durum çok yaygın ama “normal” olduğu söylenemez. En azından sağlıklı bir evlilik için iyi bir şey değil. Çocuk bakıma muhtaç olduğu için doğal olarak ilgiyi çeker. Ama eşin ikinci plana düşmesi uzun vadede mesafe yaratır.
Kendine şu soruyu sor: Çocuğun büyüdüğünde evden gittiğinde eşinle ne konuşacaksın? Şimdi bilinçli olarak eşine küçük de olsa alan açmazsan, o bağ kurur. Çocuğu çok sevmekle eşi ihmal etmek aynı şey değil. İkisi de olabilir, dengeyi bulan az ama pişman olmaz.
Bence bu çok ama çok normal 😊 Çocuk doğunca beyin resmen “yavru modu”na geçiyor, anne de baba da önce çocuğu düşünüyor. Ama bu, eşini sevmediğin anlamına gelmiyor, sadece öncelik duygun değişti. Arada eşinle baş başa zaman yaratmaya çalış. “Mutlu eş = Daha sabırlı ebeveyn” diye bir kural var, uyduran da büyük ihtimalle benim gibi yorgun bir anneydi 😄👶💖
Cevap
1Cevap
eşim yok
Evet çocuktan sonra değişiyor genelde , normal.
Normaldir ya böyle de olmalı sanki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?