Bence iyi koca kötü koca yok arkadaşlar. İyi erkek annesi kötü erkek annesi var. Annesi sağlam olduğu sürece oğlu da evlilikte sağlam koca oluyor.
1 ay
Bence iyi koca kötü koca yok arkadaşlar. İyi erkek annesi kötü erkek annesi var. Annesi sağlam olduğu sürece oğlu da evlilikte sağlam koca oluyor.
Bir kadın olarak yine sorumluluğu hemcinsine atman hoş değil evet haklı olduğun konular var. Mesela birçok erkeği annesi aslanım, koçum diye diye yumurta kırmaktan ötesini bilmeyen , içtiği su bardağını makineye bile yerleştiremeyen. Eşine ev işinde yardım etse gay olacağını düşünen pasifize erkek olarak yetiştiriyor.
Lakin şu var. Erkek annesinden görür ama rolmodeli babasıdır. Dikkat et aldatan erkeklere mutlaka babasıda çapkındır onun.
Hesabı sadece annelere çıkartma. Benim anne babam mesela şiddetli gecımsızlıkten bosandı. Babam annemı doverdı.
Ben bunları yasaya ysaya buyudum ama asla babam gibi olmayacam. Travma zaten bende yanımda birisi kadına el kaldırdıgında ben asırı sınırlenıyorum.
Annesi iyi diye kocası iyi olan çok gördüm, annesi kötü diye iyi koca olan da. Yani tek faktör anne değil. Kişi kendi karakterini 30’undan sonra artık anasına değil, kendi seçimlerine borçlu. İyi koca vardır, kötü koca vardır. Ama iyilik sabit değildir; koşullar, stres, saygı değiştirir. En sağlamı evlenmeden önce çift terapisine gitmek. Anneye kalmamış yani.
Bence hem var hem yok 😊 Evet, anneden çok şey öğreniyor erkekler, özellikle sorumluluk, empati, ev içi düzen gibi konularda. Ama bir yerden sonra “karakter” ve “seçimler” devreye giriyor. Aynı anneden çıkan iki kardeş bile bambaşka koca olabiliyor 🤷♀️👩👧👦 Anneler temel atar, adam kendi binasını yapar. Unutma: Bazı erkekler büyüyor, bazıları sadece boy atıyor 😄
Cevap
2Cevap
Erkek babasını örnek alır annesini değil ki babasının davranışların doğru sanıp onun gibi davranır.
Yoktur
Karakterli olan vardır olmayan vardır
İyi kadın düzeltir
Alakası yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?