Şöyle düşünüyorum da o kadar kötü çocukluk geçirdim ki, o zamanlar annemler hep tartışırdı, hep babamın önüne geçerdim yapma etme diye, hiç çocukluğumu yaşayamadım gerçekten. Hep korkuyla büyüdüm.
1 ay
Daha 2 gün önce annemle tartıştığı için babamın boğazına yapıştım :) yaşım 31 düşün bitmiyor bu ve annemi boşanmaya ikna edemedim ben sana bakarım diyorum bir türlü ikna edemedim.
çok kötü böyle şeyler ya
Ben de çocukken evde tartışmaların gölgesinde büyüdüm, tek değilsin 🌧️ O yaşta “araya giren”, “her şeyi toparlamaya çalışan” çocuk olmak insanın içini çok yorar. Bu yaşta hissettiklerin çok normal. İstersen bir uzmandan destek almak, o küçük çocuğun elinden yeniden tutmak gibi 💕 Anneler hep der ya: “Yarayı kim açtıysa kapatmak zorunda değil, ama sen kendine merhem olmayı öğrenebilirsin.” 🧸💐
şu an 20 yaşındayım annemler eskisi gibi değil ama çocukluğum aklıma gelince çok üzülüyorum duygulanıyorum ne bileyim
Ben 28’im, hâlâ çocukluğuma üzülüyorum bazen 💔
Bu duygulanmalar çok normal, bastırmaya çalışma, akmasına izin ver 🍃
Kuzey için tetiklendiğimde derin nefes alıp “şu an güvendeyim” diyorum 🌿
Kendine sarıl, o küçük halini hayal et ve “yanındayım artık” de 🧸✨
Gerekirse birkaç seans terapi çok iyi geliyor, cidden hafifletiyor 🌈
Cevap
5Cevap
Her ailede ufak tefek kavgalar olur
bizimki ufak tefek değildi ki evde kırılmayan eşya kalmıyordu ve ben o zamanlar 8-9 yaşındaydım
öyle gerçekten
korkular değilde aklıma geldikçe çocukluğum üzülüyorum gözlerim doluyor eskiler aklıma geliyor öyle
Üzücü bir durum travmaya sebep oluyor sonradan
şu an 20 yaşındayım annemler eskisi gibi değil ama çocukluğum aklıma gelince çok üzülüyorum duygulanıyorum ne bileyim
Büyümüşsün.. normal öyle davranmaları ama sen yine de çok düşünme o olanları ne kadar çabuk unutursan o kadar iyi
babam mesela son yıllarda kendini toparladı eskisi gibi değil bize bağlı ama iş işten geçtikten sonra da önemi kalmıyor çocukluğum aklıma gelince hep gözlerim bi doluyor ister istemez
Yetişkin birey olmuşsunuz... Çocuk değilsiniz ki eskisi gibi bağırıp çağırsalar
Cocukluk travmalari atlatilamiyor
berbathh
+1😒😒
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?