Anne olmak güzeldir elbet ama, sonsuz cehennem ihtimali olan bir yere çocuk getirmek beni çok rahatsız ediyor. Diğer insanlar nasıl rahat çocuklarını ateşe atabiliyor anlamıyorum. Ne diyorsunuz?
1 ay
Onu dine uygun yetiştirirsen sonsuz cehennem olayı senin için geçerli olmaz. Nasıl eğitirsen öyle yetişir çocuk. Cehennem, dinsiz yetişen ve dinsiz hayatını idame edenler için.
Peygamberin oğlu kafir olarak ölmüş? Sen bu cümlenin yüzde yüz garanti olduğuna inanıyor musun?
Peygamberlik gelene kadar mı Tanrı inancı oluşuyor? Tanrı inancını ekmedi mi ailesi? Ayrıca Kuranda yazar “ Hidayet Allah’tandır, o kimlerin hidayete geleceğini en iyi bilendir” diye. Ben hiç risk almak istemiyorum bir insana sebep olmak istemiyorum ne bu saçma lafların ya
Kimse Tanrı’nın kurallarıyla büyümez, büyüyünce uygulayacağına kendisi karar verir. Çocuklar sadece çocukken aileyi taklit eder.
Ben de anne olmadan önce bu konuyu çok düşündüm 🧡 İnanç tarafı gerçekten ağır bir mesele, hafife alınacak gibi değil. Ama şuna tutunuyorum: Benim görevim çocuklarıma bu dünyada sevgi, merhamet, vicdan ve iyi insan olmayı öğretmek. Gerisi biraz da onların ve Yaradan’ın yolu. Biz ateşe atmıyoruz, tam tersi, ellerine su serpip gönderiyoruz diyelim. 😄 Anneliğin kuralı yok, vicdanı çok.
Cevap
4Cevap
Aileler niye atsın ateşe herkes kendi ateşinden sorumlu
🤣👎🏻 Tahrim 6) Ey iman edenler! Hem kendinizi hem de âilenizi yakıtı insanlar ve taşlar olan o müthiş cehennem ateşinden koruyun! Onun başında, Allah’ın emirlerine asla karşı gelmeyen ve kendilerine verilen her emri eksiksiz yerine getiren son derece acımasız, güçlü ve sert tabiatlı melekler vardır.” Çocuğumu dünyaya getirmezsem eğer en büyük koruma budur
Cennet aannelerin ayakları altındadır diyor ama. Sen cenneti reddediyorum böylelikle.
Hayır 👎🏻. Münafikun 9) Ey iman edenler! Mallarınız da çocuklarınız da sizi Allah’ı anmaktan alıkoymasın. Bunu yapanlar mutlaka hüsrana uğramışlardır.
Sende Allah'ı anmaktan namaz ve diğer ibadetleri yapmaktan vazgeçme cennet senin olsun 😂😂😂
Cennete gitme gibi bir derdim var demedim. Ne sen ne ben ne de peygamberler nasıl cennete gideceğinden cehenneme gitmeyeceğinden emin olabilir ki?
Ben eminim çünkü Allah beni müslüümman olmakla şereflendirdi. Çünkü secde etmeyi her vakit namazda bana nasib etti, beni kötülerden uzak tuttu ve mümin kullarından yaptı. Eğer beni cennetine almayacak olsaydı bunları bana nasib etmezdi. Senin gibi yapardı 😂
Teşekkür ederim 🙏🏻
Ben de teşekkür ederim.
Afferim sana doğru
Çok haklı bir sebep
Belki çok güzel bi çocuk yetiştireceksin
Sen çocuğunu tuvalette çok güzel yetiştirebilir misin? Artık ortalık tuvalleetten de pis
Bu kadar karamsar olmaya gerek yok
Karamsar mı? Karamsar değilim. Çok güzel diyorsun ama Allah’ın güzel anlayışı ile insanların güzel anlayışı uymak zorunda değil zaten uymuyor da? Tanrı mıyım ben de gidip dinin istediklerini güzel bulayım? İnsanım ben nefsimin hoşuna gideni güzel bulurum.
Boş yapıyorsun felsefeyi azalt
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?