namaz kılan biri değilim ama başlamak istiyorum. Çoğu zaman göğsüm daralıyor, bu histen kurtulmak istiyorum. Aynı zamanda kalbimin yumuşamasını istiyorum. Lütfen cevaplar mısınız?
2 ay
Kalbini yumuşatır..
Şöyle düşün; bir şirkette amirin sana bir iş verdi. O işi layıkıyla yerine getirdiğinde verdiği huzuru bilirsin..
Namaz kılmak da senin vazifen. Yerine getirdikten sonra dünya bomba olup patlasa umrunda olmaz.. Çünkü sen vazifeni yapmışsın..
İşte bu rahatlık, insana müthiş bir özgüven verir.. Kalbi yumuşar, kafası rahatlar, derdi tasası kalmaz..
Asıl sıkıntı vakit girince başlar.. Ta ki namazını eda edene kadar.. Çünkü ölüm sen alnını secdeye koymadan da gelebilir.. Borçlu kalmak insanın kalbini yıpratır..
bazen çok gergin olabiliyorum, dışarıdan bakıldığında her şey yolundaymış gibi görünebilir. Hayatım boyunca rahatta kalabilen insanlara imrendim ama hiçbir zaman o duyguyu yaşamadım. Artık daha iyi bir insan olmak için çabalamaya karar verdim, buna namazla başlayıp devamında kalbimi yumuşatmak istedim. İçimde çok büyük bir Allah sevgisi var ama nefsim buna engel oluyor.
Bu hayat ücret, mükafat, rahatlık dünyası değil. Önce bunu kabullenmek durumundayız..
İmtihandayız ve ölene kadar mücadele edeceğiz.. Bu da nefsimizle olacak.. Her mağlup ettiğinde Cennetten bir köşk hazırlandığını bilerek motive ol..
Teşekkür ederim güzel düşünceniz için
✋
Ben Allah inancım bitti bilmiyorum Hani bir kadın Allah karşısında inancını dışarıdan ikna ederek hayatını sürdürüyorsa ben ona karşısında bana da bir şeyler olması lazım diye düşünüyorum ikinci bir kısım ise gerçekten Allah var mıydı sorguladığım için tekrar İnsan düşünüyor yani
O göğüs daralma hissine cidden aşırı iyi geliyor. Ne zaman dara düşsem ya da ne zaman kendimi mutlu hissetsem kendimi secde ederken buluyorum. Allah her zaman bizim yanımızda. O kadar rahatlatıcı bi his ki. Umarım en kısa zamanda başlarsın. Öyle direkt 5 vakit kılamayabilirsin bu yüzden tamamen bırakma. Düşünsene Allah seni sürekli huzuruna kabul ediyor ama kabul etmediği o kadar çok kişi var ki. Özel hissetmelisin yani
İçim sürekli daralıyor, her şey yolunda olsa dahi bu his geçmiyor. Ben de Allah’a yakınlaşmam için mi bu his gelip gidiyor diye sorguluyorum. İçim bir türlü ferahlamıyor
Muhtemelen o yüzden. Ben 5 vakit namaz kılmadan önce dediğim gibi ruhum daralıyordu sürekli depresyonun eşiğine geliyordum ağlama krizleri falan. Babam dedi ibadetlerine asıl onları ihmal ediyorsun. Gerçekten bir senedir çok kötü şeyler yaşadım buna rağmen dimdik ayaktayım. Ruhum huzurlu
Senin adına sevindim. Aslında imtihan bitmiyor sadece rabbinden geldiğine emin olarak yaşıyorsun. Derdi veren Allah dermansız bırakmaz.
İbadet ve özellikle namaz biz kullar içindir zaten. Rabb'den uzaklaşınca insanın ruhu daralır mutsuz olur... Çünkü yaratanimiza ihtiyacımız var. En yakın olduğumuz anlar namazdır.. 🥰 namaz kildikca kuş gbi hafif hissedeceksin 🥰
Birde şu var kaldığınız namaz seni hayra güzelliğe sevketmesi lazım... Hakkıyla kilabildigini burdan anlarsın.
Güzel yorumun için teşekkür ederim, umarım sürekliliği sağlarım. Daha iyi biri olmak için çabalayacağım
🫂 ne güzel düşüncelerle yola çıkmışsın. İnşallah başarırsın. Ben de başlayacağım 🥰
Namaz, insanın hayata bakışını kesinlikle değiştiriyor canım 🌸 Düzenli olarak günde 5 kez durup nefes almak, içini Allah’a açmak, şükretmek kalbi yumuşatıyor, insanı sakinleştiriyor. Göğsündeki sıkışma için de bir çeşit manevi terapi gibi düşünebilirsin. Küçükten başla, samimi ol, gerisi gelir inşallah. Sonuçta anne modunda deriz ki: “İnsanın ruhu doyunca, dertler bile tabağını bitiremiyor.” 💕🧸
Cevap
13Cevap
Emin ol farkını göreceksin. Umarım başlar ve devam edersin
Çok istiyorum, bu hisse ulasmak
istiyorum
İnşallah ulaşırsın. Bir zamanlar o duyguyu yaşadım. İnsan huzur buluyor ama işte devam rttiremedim. Umarım sen sonuna kadar devam edersin
Ben çok bunalımda olunca kılıyorum iyi geliyor anlık
Ben de az önce kıldım, iyi geldi.
Namazla birlikte Allah'ı tanımaya, esasında iman neymiş onu kavramaya ekstra gayret etmenizi tavsiye ederim. Allah kabul etsin şimdiden
Huşu içinde ve ihlasla kılınan namaz insana huzur verir ve kötülük lerden korur.
anlam kazandırıp bir felsefeye oturtursan çok güzel bir açı kazanırsın
faziletleri illa ki vardır ama namaz kılma amacın ve niyetin bence sadece Allaha kulluk amacıyla olsun.
İnsan daraldığı vakit Allah’a yönelir. Önceden namaz kılıyordum ama 5 vakit değil. Bıraktığım vakit içimin daraldığını hissediyordum.
kalpler sadece allahı anmakla huzur bulur başla namaza allah daim etsin zikirde çek bence.
Kuran’ın 2 defa anlamını okudum ve bakış açımı tamamen değiştirdi. Bir dönem namaza başladım ama çok uzun sürmedi. Süreklilik için ne yapabilirim?
Namaz kılmadığımız vakitlerde biz namaz kılmaya layık görülmemişizdir diyor hocalar bu cümle bana ağır gelir. Bunu düşünebilirsin
"Kalpler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur" Ra'd Suresi 28
Daha ötesi var mı...
Kesinlikle. Başladıktan sonra farkı göreceksin.
Mesela nasıl bir farklılık görebilirim?
Namazın faydası saymakla bitmez
Umarım sürekliliği sağlarım
Tembellik şeytandan o bazen fena vuruyor özellikle uykuyla
Kucukken kiliyordum degismedi simdi kılmiyorum
Ruhu iyileştirir
öylede bence bi de kılsam
Tarif edilemez bir huzur yani bunu söyleyebilirim
Değiştird benim
Mesela nasıl bir değişim
Kasmıyorum hiçbir şeyi artık
Kesinlikle evet