Sürekli göz göze gelip hemen kaçıran bu çocuk benden hoşlanıyor mu yoksa sadece gergin mi?

Üniversitede aynı sınıftayız, ilk gün karşıma oturdu ve gözlerini ayırmadan dümdüz baktı. Sonraki zamanlarda sürekli göz göze gelmeye başladık; ben mi bakıyorum o mu bakıyor tam emin olamıyorum ama her yakaladığımda kafasını hemen çeviriyor. Bir keresinde aramıza görmeyi engelleyecek kadar uzun boylu biri oturdu, o an bile kafasını kaldırıp bakmaya çalıştığını gördüm, ben bakınca yine hemen kafasını çevirdi. Dikkat ediyorum, arkadaşları varken yanlarına oturuyor ama ben oradaysam oturmuyor; sadece uzağa, birbirimizi görebileceğimiz bir açıya geçiyor. Yan yana gelme ihtimalimiz olunca da mutlaka bir boşluk bırakıyor.

Ben yerimden kalkıp geçerken arkadaşlarıyla konuşsa bile dikkati dağılıyor, hemen bana bakıyor. Bir gün yandaki arkadaşıma bir şeyler anlatırken bizimkilerle konuşmayı bırakıp hemen beni dinlemeye çalıştı. Derste hoca herkese paragraf okuturken kimseyle ilgilenmeyip telefonuna bakıyordu ama sıra bana gelince dönüp bayağı dinledi.

Kendi sunum yapacağı gün masada otururken ben ona baktıkça çocuk aşırı gerildi; sürekli saçlarıyla, sakalıyla oynadı, en son gözlerini kaçırıp kafasını eğdi. Sunum sırasında da sesi titredi, kafasını kâğıttan kaldıramadı. Başka bir arkadaşına bakarken beni gördü, şaşırdı. Sınıfta herkesin güldüğü bir olay olduğunda herkes o tarafa bakarken o dönüp direkt bana baktı. Ben ona baktığımda önce gözlerini kaçırıyor, sonra hışımla saçlarını düzeltmeye başlıyor. Sunumdan önce yanındakine bakarken bir anda döndü ve göz göze geldik, sonra birkaç kez yanımdan çok yakından geçti, parfümünün kokusu geldi.

Başka bir gün sınıfa girdiğinde yine baktı, ben yandan bakarken o ceketini çıkardı, kollarını ve kaslarını okşadı, sonra tırnaklarını yedi, saçıyla sakalıyla oynadı. O sunumdan sonra hiç olmadığı kadar gerginleşti. Önceden deneme sunumunda arkadaşlarıyla gülüp şakalaşan çocuk, biz bakışmaya başladığımızdan beri çok ciddi.

Bizim sunum günümüzde ben anlatırken kafasını eğip uzun uzun izledi. Ne zaman gözüm ona değse elleri direkt saçına gidiyor, düzeltmeye çalışıyor. Sorulara el kaldırmıyor ama beni izlemeye devam ediyor. En son çıkarken yine dibimden geçti. Bugün de ben arkadaşımla gülümseyerek konuşurken yan profilinden bana bakıyordu, ben ona bakınca hemen gözlerini kaçırıp başka yöne çevirdi. Ne zaman öne eğilse ya da görüş açımıza girsek bu durum tekrarlanıyor.

Sınıf sessizken biri video mu reels mi ne açtı, son ses herkes güldü, o da ben de, sonra bana baktı çocuk.

Güncellemeler
2 ay
Çocukla konuştum bir cesaret geldi soru sordum yanında biri daha vardı ilk başta ikisine de sordum gibi sonra not girilmemişti bizim gruba ben de Not mevzusuyla söze girdim, hocaya sordum ben döndüğünde nolmuş sordu , unutmuş dedim öyle deyince güldü. Bölümünü sordum söyledi seninki dedi o da aa.. Dı diyerek benimkini bildiğini söyledi. "Dersten kaldım" dediğimde ise "Niye? İyisin, hatta çok iyisin" diyerek karşılık verdi. Birkaç kez gülüştük sohbet esnasında ama araya biri oturdu sohbeti böldü
Sürekli göz göze gelip hemen kaçıran bu çocuk benden hoşlanıyor mu yoksa sadece gergin mi?
Cevapla