Hasretle, suya aç köklerini toprağa salan çocuk değil midir? O kökler uzanmaz mı memleketin dört bir yanına? Uzanan kökler dindirmez mi toprağın yüzyıllık sancısını? Elleri toprağa bulanmış bir memleketin çocukları hep çocuk kalmaz mı?

Hasretle, suya aç köklerini toprağa salan çocuk değil midir? O kökler uzanmaz mı memleketin dört bir yanına? Uzanan kökler dindirmez mi toprağın yüzyıllık sancısını? Elleri toprağa bulanmış bir memleketin çocukları hep çocuk kalmaz mı?

Vallaha ben hiç tribünlere oynayamayacağım nabza şerbet veremeyeceğim cemiyete mikrop yetişiyor bütün cevherler x ve y kuşağındaydı çoğunu harcadılar bugünkü eski yeni her şey x ve y kuşağının eseri z kuşağının ortaya getirdiği hiç bir şey yok hazıra konan bir kuşak cemiyete mikrop yetişiyor anca bu son kuşaktan biz öğretmenden korkardık ama severdikte öğretmen anne baba gibiydi şimdi öğretmen öğrenciden korkuyor boş saygısız bir nesil yetişiyor artık
Toprağa Umut gibi ekilen çocuklar 1950 ve 1985 arası çocuklarda onların da çoğu siyasi çekişmeler sağ sol çatışmaları ve 80 darbesi ile harcandı ziyan oldu.
Belki bir kaç tane sağlam filiz vardır aralarında fakat onlarda bu koşullarda ziyan oluyor belli bir seviyeden sivrilebilen bu ülkede bir gelecek düşünemiyor zaten
O çocukları kim yetiştiriyor? Tek suçlu z kuşağı mı?
Bunlar hep kılıf arama bence yetiştiren yetiştiriyor benim ebeveynlerimde çok fevkalade değildi şimdi detaya girmek istemiyorum allah rahmet eylesin genede şikayetci değilim kendisinden öbür tarafta imtihan daha çetin buradan kaçış yok, çok berbat ortamlara girdim vakti zamanında ama hiçbir zaman zorba olmadım, olmadık kimseye zarar vermedik en fazla kavga etmişizdir o kadar en zorbamız bile melek kalır bunların yanında bu zamanın çocuklarının ruhunda sıkıntı var.
Ben şu an sorumsuz ebeveynler görüyorum sadece.
Şimdiki ebeveynlerde senin gibi zırtapoz ondandır 😑
Uzatma doğum günü çocuğu😑
Ne öyle küfür eder gibi 😅
Ederdim de doğum günün kıyamadım🙄
🙄saol allah razı olsun 😕
Ne demek😌
Minik bir can, yarına bırakılan en temiz niyettir. Onun bakışında yorgun şehirlerin bile yeniden nefes alma ihtimali saklıdır. Küçük eller büyüdükçe yalnızca kendi yolunu değil, ait olduğu yerin kaderini de değiştirebilir. Bir gülüş bazen yılların ağırlığını hafifletir. Çünkü bazı filizler, en kurak yerde bile yaşama tutunmayı öğretir.
☺️🌸
Selamalar. Toprakla kurulan o bağ, insanın kendine dönme yolculuğudur özüne bakarsak eğer, toprağa uzanan o kökler sadece memleketi değil, insanın kendi içindeki o saf ve temiz çocuğu da bir arada tutuyor kelimeleriniz ile toprağın ve çocukluğun o eşsiz kokusunu hissettirdiniz bana…
Ne mutlu o zaman bana :)
Teşekkürler çocuğunuz var mı peki
Hayır. Hiç evlenmedim ki😌
Sizde benim gibisiniz en iyisini yapmışsınız 😁
Kesinlikle pişman değilim 😂
Toprak kıraç ve verimsiz. Ve her geçen yıl, daha da kötü oluyor. Buralarda doğan çocuklardan umut beklemek, fazla iyimserlik olur.
İbni Haldun'un dediği gibi coğrafya kaderdir.
Ne güzel söylemişsin, cümlelerin şiir gibi 🥹🌱 Çocuk bence toprağa ekilen umut değil, bizzat toprağın kendisi. Hem acıyı hem sevinci emiyor, sonra hepsini gülüş olarak geri veriyor 🍃 O kökler memleketin dört bir yanına yayılıyor, ama unutma; umut da çocuk gibi, ilgi görmezse hemen trip atar 😄👩👧👦
Cevap
5Cevap
Öyledir 🥰 onlar geleceğin nefesi olucak inşallah 🎈🤍
İnşallah 🎈
Evet öyle olması lazım ama bizim ülkemizde tam tersi.
Cocuklar geleceğin temelidir, temeli saglam kurmak gerekir egitim hayatından önceki egitim aile yapısıdır, ailenin cocuga kattıkları karakterinin şekilenmesinde en büyük etken dir ve bu yüzden eskilerin dediği gibi ne ekersen onu biceriz
Umut ekelim o zaman biz.
🙏
Değildir.
Türkiye'de okulda okurken ders kitabının başında zalimce, vahşice ve sorumsuzca öldürülenlerdir.
Kalem tutması gereken eller, silah tutuyor. Bunun kabulü mümkün değil.
Çünkü üniversitede okuyan Gülistan Doku kardeşimin T. C. DEVLETİNİN VALİSİ tarafından delil karartılarak oğlunun öldürmesine onay vermektir. Ben o vali olsaydım çocuğu redd-i evladı davası açıp bir de emniyete haber verirdim.
Herkes ebeveyn olmamalı zaten
Ah aaah, zaten kendime ciğerim yanıyordu ama o minikleri düşününce ben bin kere canım yansaydı onlar yaşasaydı.
Balık hafızalı toplumuz.
Narin kızımızda bu toplum ayağa kalkmadı ya daha da bir şey değişmez.
Onun için Erdoğan beka sorunu olmuştur. Milletin önde gelenleri bunu çözdüğü an hukuk devleti kendiliğinden çözülecek.
Umarım.
Umudumuz da artık meyve vermiyor...
Yine de yaşasın çocuklar, yaşasın 23 Nisan !🎈
Çocuklar hep gülsün 🎈
Yaralı dizlerinden öperim o çocuğun 😘☺️
Ne güzel dedin valla helal sana. Çaylar benden 😊
Sağolunuz efenim :))
Çocuklar memleketin geleceğine kök salar, büyür ve onun ihtiyaçlarını giderebilir.
Bayramın kutlu olsun çocuk.🙂
Seninde kutlu olsun tombik çocuk ☺️
Tabi efendim 😌
😒
Çok evet 😒
Bana🙄
Aynen😏
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?