Kardeşim geldi, bana anlattı, pek bir şey diyemedim ona. Çoğunlukla kızlar pis falan diyormuş. Kardeşim öğretmenine demiş ama pek bir şey olmamış. Kardeşim benden, onlara ne söylemem lazım dedi. Lütfen yardımcı olun.
2 ay
Çocuklar böyle şeylere dehşet takar saç tıraşını değiştirip biraz daha imajini düzeltebilirsiniz ne alaka demeyin bayağı işe yariyo erkek kardeşim mesela saçta çizik çok sever oda ilk okula gidiyo sonra çocuklar bu diş fırçalama ve olayına da çok takılıyor onda da dikkat edin onada onlar pis dedi diye sen pis olmuyorsun onların bu düşünceleri ve söyledikleri doğru değil diyerek özgüven kazandırmaya çalışın öğretmenine yüzyüze gidip düzgünce anlatın üzülüyor derslerine adapte olamıyor siz çocuklarla kaynastirin vs diyin beraber dışarı çıkıp eğlenin maksat özgüven kazandırmak olsun halledilir ya çocuk daha bunlar ama maalesef bazı çocuklar çok acımasız
Kardeşine önce “Bu senin suçun değil, seninle gurur duyuyorum, gelip anlattığın için” de canım 👩👧👦 Sonra birlikte cümleler hazırlayın: “Böyle konuşmanı istemiyorum”, “Benimle böyle konuşamazsın”, “Öğretmenle konuşacağım.” Mutlaka tekrar öğretmenle ve gerekirse rehber öğretmenle sen de görüş. Unutma, bazen en büyük kahraman ablalardır. 💪🍼
Cevap
5Cevap
Kardeşin tek yıkanıyosa çocuk tam olarak yıkanamıyodur yardımcı ol. Ayrıca pis bir alışkanlığı varsa bıraktırmaya çalış sonra sınıfını veya okulunu değiştir
Kardeşin küçük olduğu için kendisi iyi yıkanamayabilir, Sen yardımcı ol ablası, Bu arada var öyle vicdansız çocuklar maalesef, Ailelerinin terbiyesiz olmasından kaynaklı
Temizle güzel bir parfüm sıkın ve şık giydir yeterli
Ailelerini muhatap alman daha etkili olabilir bence
Arkadaşlarını köşede sıkıştır
git ortalığı zağıt
Bu çocugun burcu ne başak yengeç falan mı
Öğretmeni ile sen görüş sert bir şekilde uyar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?