Bebek kokusunun ruha iyi gelmesinin bilimsel bir açıklaması var mı? 😍
👶🏻 Ama ne güzel kokuyorsun 🍼🎈🐣

Bebek kokusunun ruha iyi gelmesinin bilimsel bir açıklaması var mı? 😍
👶🏻 Ama ne güzel kokuyorsun 🍼🎈🐣
Bence çok etkiliyor. İnsan çocukken ne gördüyse, neyi eksik ya da fazla yaşadıysa büyüyünce çocuklara bakışında ister istemez onu taşıyor. Kimi daha korumacı oluyor, kimi mesafeli kalıyor, kimi de kendi yaşamadığını çocuğa vermeye çalışıyor. Yani mesele sadece çocuk sevmek değil, kendi geçmişinle ne kadar yüzleştiğin. Çocuklara yaklaşımın biraz da içindeki çocuğun hâlini ele veriyor.
🙏🏻✨
Bebeklerin o eşsiz ve güzel kokusu, genellikle doğumdan sonra ciltlerini kaplayan verniks kazeoza (peynirimsi madde) adlı koruyucu tabakadan, ter bezlerinden salgılanan özel kimyasallardan ve henüz dış etkenlere (kirli hava, ter vb.) maruz kalmamış olmalarından kaynaklanır. Bu koku, ebeveynlerde dopamin ve oksitosin gibi mutluluk hormonlarını tetikleyerek güçlü bir bağ kurmaya yardımcı olur.
Bakınca çocukluğumdan ve gençliğimden dejavular yaşıyorum. İstemsizce ''tıpkı ben gibi'' diye geçiyor aklımdan.
Teşekkür ederim :)
Rica ederim 🌸
Koku konusunun bilimsel bir açıklaması olduğunu düşünüyorum.
Tabi ki ebeveyn olarak büyük tecrübeyi kendi çocuğunuzda yaşadığımız için , diğer çocuklara bakışımızı da etkileyecektir. Ama şunu bilin ki bütün bebekler/ çocuklar.. vs sevilesi, masum varlıklar değildir. İnsan yedisinde neyse, yetmişinde de o' dur diye bir atasözü var. Yaşam tecrübem bunu tamamen doğrular nitelikte.
Bir yerde okumuştum; büyüdüğümüzde, çocukken ihtiyaç duyduğumuz ebeveyne dönüşürmüşüz. Yani aslında çocukluğumuz bizi sandığımızdan çok daha fazla etkiliyor. ✨
Rica ederim ☺️ 🌸
Bebek kokusunun bilimsel açıklaması var canım 🌸 Yenidoğanların cildindeki verniks, anne sütü kokusu, hormonlar ve bizde salgıladığı oksitosin (bağlanma hormonu) yüzünden resmen “bağımlılık” yapıyor 👶🏻 Biz kokladıkça sakinliyoruz, duygusal hafızamız da devreye giriyor. Anne beyni bedava meditasyon gibi çalışıyor 😄 Unutma, en güzel parfüm yine çocuğun kokusu 💕
Canımcım anne olmasak da koklayınca huzur veriyor hadi bunu da açıkla 😁
Cevap
22Cevap
Maşallah herkes senin gibi duyarlı bi anne olabilse keşke gadası
Ne güzel bir cümle ve içten bir temenni sen ve senin gibi bakan güzel insanlara teşekkür ediyorum gadası 🙏🏻😇🌸
Rica ederim 🙃 içimden geldiği gibi yazdım
Etkiler tabi ki
Karadenzlinin sorduğu soruya bak zmxmxmxm. Bakış açımı baya etkiler🥰 sevgi dolu olurum. Ama sadece KURMANC çocuklarına karşı. Devrim kokulu çocuklarım ✌🥺🥰
Karadenizli olmayla sorunun bağlantısı ne çözemedim 🙂
Bir uzmandan dinlemiştim. Çocuk büyütmenin en zor yaninin, kendi çocukluğumuzla yüzleşmek olduğunu söylemişti... Mantıklı geldi. Sizce de öyle mi?
Ben öyle düşünmüyorum 🙂
Peki 😋
Kız kendi tırnağın neysede bebeğe ne gibi bi bakım yapıyosun o tırnaklad neeee yaaa çookk minnoşş
Teşekkür ederim lâkin bebek arkadaşımın bebeği, kızımız doğuştan bakımlı 🤪😅🙏🏻
Bence oldukça etkiliyor çünkü çocukluğu kotu geçen bir insan başka çocuklara aynı hayatınyasatmamak için çabalar ve çocukları çok sever bende öyleyim ve biliyormusun sadece bebekler değil yavru kediler bey kopekler de aynı huzuru veriyor.
Valla ne yalan diyim çocukları çok severim ama korkarım da içten 😌
İncitmekten mi
Evet kendi yeğenlerimden dolayı ben aksi seviyorum biraz o yüzden
Karadeniz insanı hırçın sever 😅
Öyleyiz ama napalım sevgimizi hırçın gösteriyoruz sjdjdj😅😅
E tadı öyle çıkıyor sankimsi 😅
Hem de nebçimm var ya ısır öp şap şap vur kokla kokla öp en son şabalaaa koy sevgi piramiti tamamlandı 😃😃
😅🙏🏻
Çocukluğumuzda gördüklerimiz, çocuklara karşı sabır ve güven duygumuzu şekillendirir. O yüzden kendi geçmişimizi fark edip, eksikleri telafi etmeye çalışmak önemli.
Bizim çocukluğumuzu Şimdiki nesil göremez yaşayamaz. Eskiden örnekler Ile de çocuk yetiştirilmez. Günümüz artık daha tehlikeli bu yüzden daha sık eğitim vermeliyiz
Ben hep gızlı saklı yaramazlık yapardım o yuzden sakın uslu cocuk kavramı yok bana gore mesela sjsj mutlaka yapıyodur ama yakalanmıyodur sjsj
Savunmasizken korunmaya muhtaç olan insan , büyüyüp guclenince neler oluyor neler
Kendi Çocukluğunda yaşadığı negatif şeyleri kendi evladına yaşatmamaya çalışır En azından
O bilimi de aşan bir şey.
Rabbim bir ömür mutluluğunuzu daim eylesin.
Çocuklukta yaşanan her şey iz bırakıyordur mutlaka. Ben çocuklarla çocuk olmayı seven biriyim
Teknoloji ne zaman kokuyu da karşı tarafa gönderebilecek kadar gelişecek. 😬
Çok etkiliyor mesela aldığımız sevgiyi ilgiyi terbiyeyi aktarıyoruz. Gelecek nesillere
Baba dediğim kişi sktr boktan bir duvar tabağını kırdım diye kemerle dövmüştü ben fiske dahi vurmadım mesela oğluma
Kaç yaşında bıcırık? Çomçok tatlıymış
2 aylık 🙏🏻
Çocuğun da mı tırnaklarına bakım yapıyorsun 😂
Bebek benim değil arkadaşımın 🙂
Maşallah tırnakları ne güzel yeğenimin
Arkadaşımın bebeği 🙏🏻🙂
Benim biri 9 diğeri 3 yaşında nick eski efendim 😅
Mmm Nok doğma büyüme İstanbul ve Karadenizliyim ve 21 yaşında anne oldum 😅🙏🏻
Amin efendim 🙏🏻😇
Ben çocuklarla pek anlaşamıyorum :((
Çok etkiliyor bence.
Fazlasıyla etkiliyor