3 yaşındaki kızım bizim tartışmaları ve benim ağlamamı ne kadar anlıyor, bu tepkileri neden veriyor?

Merhaba 3 yaşında kızım var. Eşimle dün akşam tartıştık konu aldatıldığımı düşündüğüm için çıktı. Her neyse bağırdı falan ben de ona bağırdım kızımız 3 yaşında tabii anladı sustuk ama bugün eşim işe gittikten sonra. Ağladım hıçkırarak ağladım kızım duydu geldi. Neden üzgünsün anne mutlu değil misin? Ben de evet mutsuzum dedim. Babayı çok mu seviyorsun anne? Ben de evet dedim hıçkırarak kıza sarıldım. Ağlamaya devam ettim. Kızım hayır anne neden mutsuzsun diye bana bağırdı. Ve ağlayarak kapıdan çıkarken duvara vurdu iki kez. Çok şaşırdım çağırdı sarıldım. Benim ağlamaya ihtiyacım vardı dedim yine babayı seviyor musun dedi seviyorum dedim. Mutlu ol anne ben seni seviyorum dedi. Sonra oyun oynamaya başladı. Üzgünüm elimde değildi ama kızım her şeyi anlıyor.

Güncellemeler
2 ay
Bu soruyu sorma sebebim aldatıldığımı sormak değil kızımla nasıl konuşmalıyım bu durumlarda nasıl konuşmalıyım.
3 yaşındaki kızım bizim tartışmaları ve benim ağlamamı ne kadar anlıyor, bu tepkileri neden veriyor?