4 ayZaten eğitim sistemimiz batı medeniyetlerinin sanayi devriminde kullandığı sistemde, çok ilkel yani. Toplum olarak da öyle cahiliz ki el becerisi olan, sanatkar ve zanaatkarları hor görüp çocuklarımıza "Okumazsan onun gibi olursun" diyerek elleri kirli insanları örnek veriyoruz. Halbuki dürüst ve yetenekli bir zanaatkar mühendisten mimardan doktordan avukattan fazla kazanıyor. Toplumda hesap makinesi olamayan herkesi hor gördü bu millet. Sonuç olarak işçilik fiyatları artık malzemeden pahalı neredeyse. Öğrenci kalitesini de televizyonlarda görüyoruz. 8 yıl ingilizce dersi görüp ingilizceyi doğru düzgün konuşamayan tek milletiz. Kendi dilimizi bile bilmiyoruz. Bağlaç eklerini hala ayrı yazanlar var. Sistemi bilerek bu hale soktular bence. Ülke gelişmesin diye eğitim sistemine balta vurdular çünkü savaşarak bizi yenemezler.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Mossad ile ilişkili Hizbullah Üyelerine ait çağrı cihazlarına, 17 Eylül 2024 tarihinde Lübnan genelinde eş zamanlı olarak patlatılmıştır. İkinci Dalga: Ertesi gün, yani 18 Eylül 2024'te, telsizlerin ve diğer iletişim cihazlarının patlatıldığı ikinci bir dalga daha yaşandı. bu cihazların üretimini yaptıracaksınız, hedeflediğiniz kişilere de satışını yapacaksınız Bir istihabarat teşkilatı böyle olmalı. Adamları hiç sevmiyorum ama ne yazık ki kutlamak zorundayım. Bizim mit de Bir Ankara gar katliamını önleyemez, veya önlettirmezler. Davutoğlu başbakandı ne dedi: Bombalara patladıkça bizim oylarımız artıyor dedi. Bu insanlar bizim insanlarımız değil miydi. Bu neyin kafası. Bizim istihbarat içerideki siyasilerin yakınlarını ve yakın çevresini dinlemekten kendi işlerine odaklanma sıkıntısı yaşarlar.
00 Yorumla
4 ayHe ya dış güçler elbette.. katili alkislayan mafyalari şirin gosteren.. hak ve adaleti yok eden.. en çok bağıran en haklı kabul edildiği toplum yapısı. empati nezaket gibi şeylerin zayıflık goruldugu.. calanin alkislandigi kufredene gulundugu.. kapalı kapılar ardında yapınca ahlakin bir önemi olmadığı.. sayginin yok olduğu bir toplumda.. dış güçler demek kesinlikle mantıklı.. çünkü birini suçlamak her zaman daha kolay.. kendini geliştirip öz eleştiri yaomak degisim için çaba harcamak çok daha zordur... bilinçli bir toplum inşaa edemezsen dış guce ihtiyac yok kendi kendini yok edersin zaten :)
114 Yorumla- 4 ay
Neden bu kadar çoğaldı, siz hiç özellikle o yaştaki çocukların kendi iç dünyalarında nasıl olduklarını kanıtlayan o mesajları konuşmaları okumadınız mı? Psikoloji bozulur, yasaklı madde kullanılır, toplumun kötü örnekleri vs. ama daha bireyseldir bunlar. Ama son olanlar (2024 yılında ikbal olayından beri) bir çete ve topluluk halinde. Beyinler yıkanmış gibi
- 4 ay
👏👏👏
- 4 ay
@SymrnaCityStyle beyin boş olunca yıkanması elbette muhtemeldir.. toplumun geldiği nokta sana tüyoları veriyor.. kendininbilen bilinçli ilgilendirdiğini hisseden hayat ile bağları güçlü olan çocukta olsa buyukte olsa etkinlenme ihtiyacı ve boşluğu hissetmez.. sen toplum olarak neredesin ki? önemli olan toplumsal bilincin yükseltilmelidir.. dış gicler çeteler şunlar bnlqr demek sorunu teşhis edememek kolaya. Kaçmaktır.. önemli olan durumu tespit etmek ve gerçekten işe yarayan somut adımlar atmaktır.. özeleştiri yapamayip suçu ve suçluyu hep dışarda ararsan her zaman kandirilmaya yerinde saymaya ve bir çıkış noktası bulamamayq mahkumsun...
- 4 ay
Yorum genelde niye sana programlı çıktı anlamadım :))
- 4 ay
🤌,
- 4 ay
Ben sadece dışarıda aramıyorum. Dediğin gibi beyin yıkanmaya müsaitse yıkanır. Kendini bilen insan zaten hiç bulaşmaz öyle topluluklara. Ama özellikle psikolojisi gitmiş ergenlere yanaşıp hizmet ettiriyorlar kendilerine. Evet toplumun ailenin medyanın her şeyin etkisi olabilir ama bu noktaya gelecek kadar olamaz. Bu noktaya gelmesinin arkasında başka şeyler olduğunu düşünmek kolaya kaçmak değil, geniş düşünmektir
- 4 ay
🇹🇷🇹🇷https://resmim. net/cdn/2026/04/20/CgnCnW. jpg 🇹🇷🇹🇷
👍👍 - 4 ay
🇹🇷🇹🇷
🇹🇷🇹🇷 - 4 ay
Bir şeyin ne olduğunu idrak edecek kapasiteye bir insanı getirmek ici. Eğitim ve çeşitli vasıflar gerekir.. iyule kötüyü ayirmayi öğretmek oncelliklidir.. kötülüğü engelleyemez siniz ne yapsanız da.. ama bilinçli tercih oluşturmayı öğrenebilirsiniz. başkada alternatifiniz yok zaten.. örneğin Hollanda uyusturu kullanma yasi 7 düşünce bunu engelleyemeogini kabul edip.. serbest nriakjl kullanani takip sistemi kurup gelen parayı eğitime akataip 10 yildabilinclendirme ve eğitimle nüfusta kullanımı yüzde 1 altına dusueyi basarmiatir.. şimdi turistler kullanıyor.. adamlar ne yaptı.. yasaklayip tu kaka diardaki güçler bilmem ne baronları demedi kendi halkini eğitmeyi seçti.. kısaca tercih bilinci oluşturdu.. seninde yapman gereken engeller yasaklar şunlar bunlar değil.. bu sadece olayı illegallestirir ve daha cazip bir hale getirir.. örnek te de 20 ml madde kullanan insan var.. yasak sözde.. eğer eğitim ve bilinç dışında çabalamak dışında başka bir şeye suç atıp kötü ilan ederen skrunu hiç bir zaman cozemezsin.. öz eleştiri yapıp gerçekten somut adımlar atmak için diğer bütün faktörleri dışarda bırakıp kararlar alman gerekir.. yoksa sadece günü kurtarıp kolaya kaçmış olursun her zaman.. ve maalesef bizim ülkemizde tercih edilen empoze edilen şey de bu.. çünkü bir sistem ve yapı olustirmaktansa özeleştiri yaomaktansa başkasını suçlamak her zaman daha kolay
- 4 ay
Ya sabır!!! Ya sabır!!! 😡
Kardeşim ben ülkenin eğitimin bilmem neyin hiç suçu yok mu dedim. Evet var evet iyi eğitilmeli falan bunları savunuyorum. Ama kafa uçmuş diyorum. Her eğitimsiz veya bireysel suçlara her meyilli olan kesim bunları yapmıyor. Nerenle okuyorsun beni yeteeer. Sen de herkese alkış tutup beni köstekleme @symra - 4 ay
Enteresan bir tepki. bir görüş ayrılığı ya da olaya bakış biçimi.. üslup önemli. size iyi dış gucler
- 4 ay
Ben ne yaptım ya. Büyük resme bakıyorum ben. Karışmayın bana.
https://resmim. net/cdn/2026/04/20/CgnCnW. jpg - 4 ay
Benim yazdıklarımdan bunları anlamak büyük çaba gerektirir.. genel yapıda bir sistem eleştirisini kendi üstüne alıp yorumlamak ta bence büyük çaba gerektirir.. kaldinki kişisel hiç bir cümle kurmamisken.. sizin laflariniz en basit tabirle mahalle ağzı gibibolmus ve hoş değil. fikirler çatışır insanlar değil. olmamalida.. üslup o yüzden önemli.
- 4 ay
Yazmazsaniz sevinirim benim size cümle kurma düşüncem yok cevap verdim. sizinle alakalı olmadığını soru ve yorumlarda sistemle ilgili bir eleştiri olduğunu. katılıp katılmamak sizin bileceginiz iş. ama bu şekilde bir üslupla konuşmayı ben kendime yakistirmam.. sizin tepki dediğiniz şey budur.. hayatta her şey sizinle ilgili ve size yönelik değil.. bu yüzden kendine iyi bakın.. sizi anlayan insanlar dilerim ve tabi ki neşe keyif ve mutluluk :)
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 410 cevap paylaştı.
4 ayKarısını kesen biçen birbirini yan baktı diye öldüren itler için kimse beyni yıkandı demez ama konu çocuk olunca suçu kabul edememe olayı oluyor. Kötülüğün büyüğü küçüğü yok, daha geçen bi forumda okudum kadın 7 yaşındaki çocuğu için oğlumdan korkuyorum diyordu. Bazıları kötülük için doğuyor ruhları kötü
15 Yorumla- 4 ay
Onlar zaten kötü. Bunun başka açıklaması yok. Ama özellikle o yaştaki çocukların akılları nasıl bu kadar kötülüğe çalışır olmuş şaşırıyorum ve beyinlerinin yıkandığını düşünüyorum
- 4 ay
@tortitotilla sence nasıl değişiklikler olmalı x ray cihazı olmalı mı ve polise öyle bir saldırganı doğrudan öldürme yetkisi verilmeli mi ve sende olsan yapar mıydın
- 4 ay
👏👏👏👏
- 4 ay
@SmyrnaCityStyle ne yazdın abi göremiyorum çünkü engellemişsin beni
- 4 ay
Alkışlıyo her yerde
Yapay Zeka Cevapladı
Bence tek bir sebebe indirgemek çok riskli canım 🧸 Evet, bazı grupların manipülasyonu, karanlık örgütlenmeler, propaganda var, bunu inkâr edemeyiz. Ama işin temelinde aile, okul, toplum, psikoloji, yalnızlık, dijital dünya hepsi iç içe. Sadece “dış güç” deyip geçersek, kendi sorumluluğumuzu ıskalarız. Anne hikmeti: Suçu uzaylılara atmak kolay, zor olan evdeki aynaya bakmak 😄👩👧👦
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
26Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 12,1b cevap paylaştı.
u 4 ayHer şey beklenir evet
00 Yorumla Çocuk & Ebeveyn konusunda 339 cevap paylaştı. Bence böyle şeylerde hemen dış güç var demek kolay ama elde net kanıt yoksa oraya yaslanmak doğru değil. Bu çocuklar çoğu zaman tek başına bir günde bu hale gelmiyor; internetin karanlık köşeleri, hastalıklı topluluklar, nefret dili, aidiyet arayışı ve denetimsizlik insanı adım adım bozuyor. Yani ortada örgütlü etkileme olabilir ama her şeyi gizli güçlere bağlamak asıl sorunu kaçırır. Bence mesele en çok zehirli çevrelerin genç zihni beslemesi.
00 Yorumla
4 ayEvet muhtemelen çünkü çocuğun yaptığı saldırı sıradan değil planlı, programlı, donanımlı bir eylemden bahsediyouz. bunlar 15 yaşında bir ya da bir kaç çocuğun toplanıp başının altından çıkacak şeyler değil bir şeylere hizmet ettikleri aşikar.
04 Yorumla- 4 ay
Kesinlikle
- 4 ay
Bide benim bu düşüncemi saçma bulanlar var, sanki onlar da onlara hizmet ediyormuş gibi tepki veriyorlar. Garip :)
- 4 ay
Vardır aralarında. KS ajanları 🤣
- 4 ay
Olabilir 🤣
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 549 cevap paylaştı.
4 aySoruya ve bazı cevaplara bakınca hükümetin ne kadar başarılı bir algı mühendisliği yaptığını görmek mümkün. Milleti propaganda yapmadan kendi kendine şartlanacak kıvama getirdiler.
11 Yorumla- 4 ay
Hmm
3 ayBu tür olayların genelde radikal ideolojiler, internet ortamı ve toplumsal sorunların bir araya gelmesinden kaynaklandığını düşünüyorum; dış güçlerin doğrudan yönlendirmesinden ziyade, bu faktörlerin birleşimi etkili oluyor.
00 Yorumla
4 ayUganda Genelkurmay Başkanı geçen Türkiye'yi tehdit etmişti. Kesin bu işin içinde o var.
00 Yorumla
4 ayÇok farklı strajediler izleniyor , şu an Türkiye'ye yönelik öyle bir savaş yürütülüyor ki. Bunun gjbi olayları görmeye alisacaksiniz
06 Yorumla- 4 ay
Artık sonumuzu hiç iyi görmüyorum
- 4 ay
Ben problem görmüyorum. Bunlar normal şeyler , dünyanın gerçeği
- 4 ay
Nasıl normal pardonn
- 4 ay
Siz de mi onlardansınız
- 4 ay
Ben alıştım 20 yıl öteden gidiyorum.
- 4 ay
Hmm
Hee en diş gücler hemde akp nin milletin aklina soktuklari bunlar işte heryerdeler
11 Yorumla- 4 ay
👏👏👏
Dış güçler; Pubg, valorant, CS. Ülkeyi yönetenlere göre. Aile, çevre, ortam vs değil.
11 Yorumla- 4 ay
👏👏👏👏
4 ayToplum içten içe çürüyordu. Bunun farkına varmamıştık, bu olay gerçeği gösterdi maalesef
01 Yorumla- 4 ay
Toplum çürümesi değil bu, toplumun ölmesi. Artık insan görünümlü deccaller oluşmaya başladı
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,1b cevap paylaştı.
4 ayPsikolojim bozuldu resmen ya
Millet kafayı yemiş01 Yorumla- 4 ay
Cidden kaç gündür ruhum daralıyo
netenyahu bundan sonra savaşımızı sosyal medyada devam ettiricez demişti zaten ama nasıl yaparlar bilmiyorum.
00 YorumlaOlabilir şebeke yurtdışından yönetiliyor oyun içinde oyun var..
02 Yorumla- 4 ay
Ben de artık öyle olduğunu düşünüyorum
4 ayDış güçler değil ama beceriksiz siyasetçiler var. Tayyip ve kadrosu
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)4 aySence nasıl yetkileri olmalı polisin ve güvenlik personelinin olay sırasında nasıl silahlı yetkisi olmalı @seffafliginritmi
011 Yorumla- 4 ay
Polis değil de güvenlik önlemleri artmalı. Okula girerken xray cihazından geçirilmeliler. Her okulda zorunlu sosyal hizmeti olmalı. Öyle bir tane rehberlik öğretmeni ile falan olmaz bu işler artık
Cevap sahibi4 ay@seffafliginritmi. Şöyle düşün. Sence öyle bir katliam yapmaya çalışan birini (eğer önceden bu amaç tespit edilmişse ve erken müdahale şansı varsa) yaşı kaç olursa olsun polis (önemli olan masum insanların kurtulması ve onun suçu büyük olduğu için hayatı düşünülmesin ve ölünce kalıcı etkisizleştirme olacağı için ve caydırıcı olacağı için) canlı yakalamak mümkünse bile öldürme yetkisine sahip olmalı mı sence ve öyle birine hapis çözüm değil diye olay yerinde öldürmek şart mı sence
Ve sen de polis olsan kararlı ve acımasız bir şekilde öldürür müydün- 4 ay
Evet öyle birini hapse atmak ve sonra ya çıkarırlarsa diye endişe etmek yerine o anda polis onu engellemek için öldürmeli. Bu şekilde ağır ve kalıcı çözümler olmadığı sürece devamı hep geliyor.
Cevap sahibi4 ay@seffafliginritmi peki bunu yaparken kontrolsüz ve çok hızlı mı yapılmalı yoksa nişancı birinin profesyonel atışlarla tüm atışların sadece saldırgana isabet edeceği ve öleceği şekilde başka hiçbir insan ve çevre zarar görmeden dikkatli ve hedef gözeterek mi yapılmalı ve yapardın?
İkinci sorum sence bu olayların ardında ne var birbirleriyle yakınlıkları var mı onların- 4 ay
Tabi ki de profesyonelce ve etraftakileri koruyarak yapılmalı ama hızlı da olunmalı. İkinci sorunun cevabı zaten benim bu sorduğum soruda, yani ben bu olayların arkasında Türkiyede iç savaş yaratmayı hedefleyen dış güçlerin olduğunu düşünüyorum. Bizim ülkemizin Çocukları kullanarak.
Cevap sahibi4 ay@seffafliginritmi benim düşünceme göre yargısız infaz asla olmamalı her zaman mümkünse canlı yakalamak olmalı (değilse gereken yapılmalı tabi masumlara zarar gelmemeli) müebbetse müebbet suç ve ceza mahkemee kontrolünde olmalı hem belki psikolojik sorunları vardır. Önce tespit yapılmaya çalışılmalı zaten
Ama eğer tehlikeli bir durum varsa ve başka insanların hayatı tehlikedeyse ve başka türlü durdurmak mümkün değilse o zaman mecburen öldürülmeli
Yani senin dediğin "hapse atmak ve sonra ya çıkarırlarsa diye endişe etmek yerine o anda polis onu engellemek için öldürmeli" mantığı yanlış öyle biri ölümü de göze almış olabilir. Devlete yakışan her zaman gerekli güç ve yargıyla ceza olmalı ve belki psikolojik sorunları vardır. Tespit yapılmalı her türlü. Çocuk yaştaki biri değil sebep olanlar suçludur
(Ama gerekirse başka türlü engellemek mümkün olmasa tehlikeli durumlarda güvenlik için ölümcül güç kullanılmalı o ayrı konu)- 4 ay
Ben de önce psikolojilerine bakılmalı diye düşünürdüm ama "topluma kazandıralım" mantığının hiç bir suçluyu durdurmadığını da gördük. Yani bu şekilde davranıldıkça bunlar güç alıyor bu iyi niyetten. Arkası kesilmiyor
Cevap sahibi4 ay@seffafliginritmi önce şunu söyleyeyim. Caydırıcılık başka adalet başkadır. Mesela hırsızlık azalsın diye tüm hırsızlar öldürülsün mü? Devlet hukuk mahkeme hapis vs. Neden var. İslam'a göre de hangi suç olursa olsun işleyen çocuk ya da deliyse mantıken cezalandırılamaz. Kural budur 👍. Dediğim gibi çocuk (ergenlik yaşına gelmeyen. Bu yaşta değişir 14 yaşında girmeyen de olabilir) suç işlerse işin içinde başka şeyler aranır sebep olanlar suçludur. Çocuk değil yetişkin bile olsa topluma kazandırma yine bazen mümkün. Ayrıca illa topluma kazandırma gerekmeyebilir. Müebbet hapis ya da psikolojik tedavi ya da kontrollü takip gibi tedbirler alınabilir. Öldürmek çözüm olmaz çünkü zaten ölümü göze alma var ve öldürme tam tersi başka intikam gibi olaylara sebep olabilir. Asıl sorun çocuğun ailesinde bile değil eğitim sisteminde aslında. Bu durumda asıl değişiklik ceza artırmak falan değil yani
- 4 ay
Ben de senin gibi düşünüyorum normalde ama dediğim gibi son olay beni çok üzdü artık. Bilmiyorum... Darlandım
Cevap sahibi4 ay@seffafliginritmi Anlıyorum. Tamam.
Bazen üzücü olaylar gerçekten bazı şeyleri görmeyi engeller 😥. Travma yaşayan acı kayıplar yaşayan insanların sağlıklı düşünmesi zor bazen 😥 Allah rahmet eylesin hepsine inşaAllah sondu bunlar 🤲- 4 ay
Amin inşallah 🙏🤲🤲🙏
4 ayPeş peşe olmazsa şüphe verici tabii ki bir yerden düğmeye basılmış gibi
00 Yorumla
4 aySen moda sorularına devam et böyle şeyleri kafana takma hahaha
03 Yorumla- 4 ay
Oradan bakınca moda soruları soruyorum diye duyarsız biri olarak mı görünüyorum
- 4 ay
Sen eksik kal hahahah
- 4 ay
Yoo kalmam
Bu çocukların HER BİRİ zaten proje.
01 Yorumla- 4 ay
Ben de artık öyle düşünüyorum
Günümüzde inan bana herkes olabilir
00 Yorumla
4 aySistematik ama düzen kötü...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)4 ayHesapların çoğu yahudi kripto
00 YorumlaSanmam
10 Yorumla
4 ayYok artık dış güçler ne alaka akpli abla
01 Yorumla- 4 ay
Akpli mi olmam lazım illa
4 aySanmam
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 2,5b cevap paylaştı. olabilir evet
00 Yorumla
4 ayOlabilir
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 452 cevap paylaştı.
4 ayDogru tespit
00 Yorumla
4 ayChp olduğunu düşünüyorum sana katılıyorum
00 Yorumla
4 ayYemin ediyorum bugün bende bunu düşünmüştüm
00 Yorumla
4 ayBen yaptım
01 Yorumla- 4 ay
Artık bunun şakasına bile tepki gösterilip araştırılıyo biliyorsun dimi
4 ayOlabilir
01 Yorumla- 4 ay
Edameda