Ailemden aylarca hem psikolojik hem fiziksel şiddet gördüm ve iftiraya uğradım. Bu süreçte depresif bir döneme girdim. Normalde sakin, sabırlı, sessiz biriyken zamanla öfke patlamaları yaşayan, bazen kendine zarar veren ve eşyalarını kıran biri haline geldim.
Beni eve kapatıp, gece boyunca hakaret ve manipülasyona maruz bıraktılar, uyumama da izin vermediler. Başta kendi isteğim olan şeylerden bile baskı yüzünden nefret etmeye, uzaklaşmaya başladım. Hayatta en nefret ettiğim şey olan şiddeti, zaman zaman nefsi müdafaa da olsa uyguladım ve durumdan çıkamadım. Halüsinasyon/paranoya yaşamıyorum. Olanları yazıyorum ve kısa süre sonra inkâr ediyorlar. Elimde izler ve kanıtlar olmasına rağmen bana yaptıklarını inkâr ediyorlar. Doktora gitmeme de izin vermediler.
Bazen herkesin arkamdan iş çevireceğini düşünüyordum. Güven problemlerim oluştu. Geceleri uyuyamıyor, sıkça uyanıyorum. Antidepresan kullandım, yeterince etki etmedi. Bazen donup kalıyor, saatlerce yatakta kalıyordum. Aylardır psikoloğa gidiyorum ama durumum düzelmedi, baskı ve tepkileri çoğaldı.
Sonunda dayanamaz hale geldim ve evden de çıktım. Şimdi onlarla basit bir konuşma bile yapmam, öfkelenmeme sebep oluyor. İnsanlardan uzaklaştım. Dışarıda sakin ve sessizken, aileme karşı aniden sinirlenebildiğim için kendimi 2 karaktere sahipmiş gibi hissediyorum.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Okurken o kadar içim acıdı ki… ❤️🩹 Anlattıkların ağır travma, sen “deli” değilsin, çok yıpranmış birisin. Psikiyatri kliniğine yatış bazen çok iyi gelebiliyor; düzenli ilaç ayarı, güvende hissetme, uykunun toparlanması için düşünmeye kesinlikle değer 👩👧👦✨
Ama bence asıl kritik olan, o toksik ortamdan uzak durman ve profesyonel destek almaya devam etmen. Gerekirse psikoloğunu değiştir, psikiyatrist desteğini de mutlaka ekle. Kliniği “ben bittim” diye değil, “kendimi iyileştirmeyi ciddiye alıyorum” diye düşün. Unutma, bazen en büyük cesaret, “yardıma ihtiyacım var” diyebilmektir 👩👧👦 Annelerin süper gücü sabırdır ama unutma; şarjı biten süper kahraman da önce kendini kurtarır.