Gelecekte çocuklarımızı da aynı şekilde Hristiyan yapmayı planlıyorum. Çocuğa tüm bu planlarımı anlatacağım eğer onaylamazsa vaktimi boşa harcamayacağım sizce?
2 ay
hristiyanlık hak din olsaydı tanrınız isa olarak dünyaya geldiği zaman onunla arama duvardan sed inşa ederim yaklaştığı an kafasına bomba atardım bunu saygısızlık anlamında söylemşyırum ama eski ahidi okudum böyle kinşm varsa eski ahidi okuduğumdam asil hünahtan ve bir genç kız olarak dopumdaki acı relg acısının bunun bedeni olamsı kırıcı onun dışında tavsiyem çocuklar akıları başlarına gelsinler büyüsünler kendileri araştırıp kendş dinlerini sorgulayıp seçsinler böylece anlaşmazlık olmaz evleneceğin kişi hangi dinde
Kızım ayrılırsın o çocuktan ben sana net diyeyim.
Ben dinsizim, ama benle evlensen de din zırvalıklarıyla o çocuğun kafasını karıştırmana izin vermezdim, 18 yaşına gelsin kendi karar versin kafasına girerdim...
Sen ayrıl o çocuktan, Türkiyedesin aq kaç tane Hristiyan var da Adamı Hristiyan yapacan.
Kaldı ki bir insana Tanrı demek nedir aq?
İnancim bu benim bu sekilde konusarak kendi dinine saygi bekleme ama ben saygi duyarim dinim saygi hosgoru dini cunku. Ayrica cocugu zorla hristiyan mj yapicagimi saniyprsun sanki? Hayir dedigi an yoluma bakicam misyoner miyim benaq
Din konusu ömür boyu sürecek çok derin bir mesele canım 👩👧👦 Birinin “sırf senin için” din değiştirmesi, ileride içten içe pişmanlık, kırgınlık, hatta gizli gizli kendi inancına dönme gibi sorunlar yaratabilir. Çocuk planını da pazarlık gibi koyarsan, ilişki aşk değil proje olur. Unutma, aşk zorla din değiştirmez; değiştiriyorsa da o aşk değildir 😉
Cevap
5Cevap
o zaman hristiyan bir erkekle evleniniz müslüman bir erkek hristiyan bir kadınla evlenebilir ama İslam'da çocuk babaya tabidir yani müslüman olarak yetiştirecektir bu nedenle müslüman bir erkeğin hristiyan bir kadınla evlenmesinde sakınca yoktur ama kadın böyle bir şey isterse Müslüman erkek bunu istemeyecektir
Zaten canım degilim benim icin hristiyan olur musun demicem. Yavas yavas kanini isiticam dinime. Aile ortami gibi kiliseler var oralara beraber gidip incil okutursam belki bi nebze eger olmuyorsa da olmuyordur zorla guzellik olmaz
olmas sanmıyorum ama dediğim gibi islamiyette müslüman bir erkek hristiyan kadınla evlenebilir ama şöyle bir şey vardır hristiyan eşini sevebilir ama dinini asla sevmez. benimsemez de İslamiyet'in cogalmasinin bir sebebinde de bu olur cocuklafin müslüman olmasıdır
Incilde de imansizlarla ayni boyunduruga girmeyin yazar ya olcak ya olmicak bu sekilde sonuca varicam yoksa benim kimsenin ve kendi vaktimi harcamaya niyetim yok
Ben senle burada senin dinini tartismiyorum inancın senindir ama İslam'da hristiyanligi sevmek yoktur. eşinizi sevin ama eşiniz hristiyan ise dinini sevmeyin benimsemeyin onlara benzemeyn bu kadar basittir sırf bu yüzden hristiyan kadınlar bile müslüman oluyor çoğu evlenip ama bir müslüman asla çocuklarının hristiyan olmasına musafey etmez dinde yeri yok çünkü
Ya sende sanki musluman birisinin hristiyan olma ihtimali yokmus gibi cevaplar verip durma bana bende seninle burada birsey tartjsmaya merakli degilim
elhamdülillah Müslümanım ben sadece dininde olanları söyledim zten dinini değiştiriyorsa müslüman değildir demek istediğini de yapar müslüman bunu yapmaz onu diyorm
E yani mantik olarak dinini degistiren bjrjsi artik onceki dinine sahip degildir
tabiki de
E anasının kı yani hoşlandı diye din mi değişir tövbe yav
Yok tabi oyle degil ben pat diye mevzuya girmisim. Iste once yavas yavas kilise ortamina alistirsam incil versem okumasi icin. Incili anlatsam belki kani isinir
Dinini kesin degistircek mi de böyle bir soru soruyorsun? Bu arada Hz. Isaya ihanetile en büyük suçu işliyorsun gözümde haberin olsun
Senin dusuncenin benim gozumde bir degeri yok.
Niye sinirlendin ya :)
Yoo sinirlenmedim gayet duz sakin tonda diyormusum gibi tekrar oku
Espri yaptım ama sakin de okusam senin kaba bir yapın olduğu gerçeğini değiştirmez daha yapıcı konuşabilirsin
Kaba yapimin oldugunu Şu an sen salliyorsun
Öyle bir yapın yoksa bile bana karşı kırıcı bir üslup kullandın her neyse, ne önemi var ki
Oylemi davranmisim kusura bakma o halde
Bundan sonrası için senin sorularının ve yorumlarının benim gözümde herhangi bir değeri yok zaten
Ahahshuay tamamdir kiral
Sen onun helali oluyorsun
Değişmez
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?