Hamilelikte düzenli pilates ve yürüyüş doğumu gerçekten kolaylaştırır mı?

yeni evlendim, 7 yıllık sevgilimle hemen çocuk istemiyorum 1 yılı daha var ama korkuyorum hamilelik doğum lohusalıktan korkuyorum zaten ilişkiye girmeden hamile kalmadan önce bütün her şeyi ölçeriz herhangi bir sağlık problemi engel var mı diye doktora danışırız gerekirse bu konuyla ilgili terapistlere danışırız onun dışında hamileliğin sağlıklı ve güzel geçerse elimden geldiği kadar bol bol yürürüm hamilelik platesi yaparım doğumu kolaylaştıracak şeyleri yaparım instagramda bir kadın hamileliği boyunca pilates yürüyüş yapmış düzenli beslenmiş kendine bakmış ve çok kolay doğurmuştu ben de öyle olmayı düşünüyorum doğum olarak da umarım sezaryen gerekmez sonraki süreci çok zor vajinal epidural doğum istiyorum felç kalma ihtimalinden de korkuyorum doktoru zaten bayağı bir araştırır bulurum özelde doğururum doğurdum diyelim ondan sonraki süreçten korkuyorum uykusuzluk meme ucu acısı emzirme veya çocukta sağlık problemi olursa diye ama şu sıralar en çok hamilelik ve doğum için korkuyorum sık sık hareket etsem spor pilates yapsam işe yarar mı gerçekten? bir de ya süreç zor geçerse hareket edecek halim olmazsa? doğumun kolay geçmesi için ne yapmalıyım?
Hamilelikte düzenli pilates ve yürüyüş doğumu gerçekten kolaylaştırır mı?