Arkadaşlar sizin annelerinde böylemi?

Kadın her Mevlüt'e gittiğinde, kızın "artık kapan" diyor, bıktım usandım vallahi. Ben 18'im evet Müslümanım ama bu benim seçtiğim bir din değil, ailem inanıyor ve ben olarak ayak uyduruyorum. Yani bu yaşıma kadar da hiç rahatsız etmiyordu dinim hakkında çok bilgiye sahip olmamak ama artık araştırıp inanmak istiyorum inşallah. Şu an araştırma yapacak vaktim yok, bir iki aya araştırırım. Bu ailelere sürekli "kızlarınızı 13 yaşından sonra kapanmaya teşvik edin" diyorlar da, Müslümanlıktaki tek görevimiz kapanmak mı değil? Neden bu çok bilen hocaların derdi kızların kapanıp kapanmaması? Neden önce çocuklara "peygamberini öğren, İslam'ı öğren" denilmiyor? Ona bakarsak etrafta çok başı kapalı insan var, şimdi onların hepsi Müslümanlık görevini yerine mi getiriyor? Benim kapanmaktan önce daha çok eksiğim var mesela. Tamam, Allah'a inanıyorum ama inanmak da yetmiyor, bu hocalar bile dini tamamen öğrenebilmiş değiller. Ayrıca erkekleri teşhir edici bir açıklık yok bende, sadece kalben de diğer türlü de hazır değilim o kadar.

Arkadaşlar sizin annelerinde böylemi?