Anne aslında ben dağınık biri değilim, "Bu termodinamiğin ikinci yasası, bu dağınıklık, bu kaos ve düzensizlik benim eserim değil" dese bilimsel olarak haklı mı oluyor, şayet haklı ise terlik yemekten kurtulabilir mi? Ehehehe
Cocuk odasindaki daginikligi termodinamigin ikinci yasasiyla aciklayip terlikten kurtulabilir mi?
Eğer hareketsizlik yasası ile ilgili doneler üretip, Dünya döndüğü için eşyalar boşlukta süzüldü deyip bir de yerçekimsiz ortam teorisini destekleyebilirse kurtulabilir ki bu da çok zor bir ihtimal. Zira anne de terliğin yer çekimini nasıl yendiğini kanıtlamak isteyecektir 🥺
1
1 Yorumla
Soran
2 ay
Bence bunu düşünebilirse yapabilirde ahahha : ) .. zaten eşyalar o ellemese bile tozlanacaktır ve zamanla o duvarlar bile yok olacaktır... ya da levha hareketiyle eşyalar yer değişebilir..: )
Eğer o evde terlik atma geleneği var ise annenin o yasayı ciddiye alacağını düşünmüyorum 😂
Ha üniversite okumuş baya baya gelişmiş bi ailede belki etkileyebilir annesini. E bu da Türkiye’de bence pek görülmeyen bi aile versiyonu jfjdj
Yalnız bu mantıklı ve çok zekice he yazdım bi köşeye. Bunu diyen evladı ödüllendirmek lazım hakkıdır. Ama yinede sonuç olarak kurtulamaz o terlikten, dua etsinde ikiye çıkmasın o bunu söyledikten sonra 🤣
1
10 Yorumla
Soran
2 ay
Ahahah : ) yani umalım yoktur öyle terlikler , merdaneler , dürdaneler falan...: )
Nasıl yazdın yav kavramlar baya bi karıştırmıştı kafamı rheheh
Yani demek istediğim örneğin anlayışlı okumuş ve ufku geniş bi anneye (avrupa modeli) “ termodinamiğin ikinci yasası sebebi ile odam dağınık” dese o anne bunu anlayış ile karşılayabilir. Ama Türkiye’de bunu anlayabilecek insan sayısı belki 10 belki 15 falandır 😀
Bu kısmı kafanı karıştırmıştı dimi, yanlış anlamadım umarım jfjdjdj
Hıhı evet tamda bu kısmı bide hani demiştin ya bunu yazdım bi kenara nereye yazdın bakim sen...
Ah bide anlayışlı olmak neden avrupa modeli zannediliyor onu anlamış değilim değerli @Selinawoman
Ben biliyorum ki kendini yetiştiren anneler var ve engel olunmazsa (etrafındaki kişiler ve konfor alanının dışına cıkabilseler ) şayet hepsi birer avrupa kadınını rahatlıkla geçer... Bilgi birikimi bakımından diyorum diğer kısımları bilemicim..
Anlaşılır olsun diye avrupa modeli dedim çünki Türkiye genelinde bazı modern davranışlara avrupa modeli deniliyor daha gelişmiş olduklarını belirtmek için. Bilmiyorum değerli Psi, ben henüz diziler hariç öyle çocuğunun bilgilerini anlayış ve ciddiyet ile dinleyen anneye denk gelmedim. Muhakkak vardır ama neredeler hangi koşullar altında yetişiyorlar ya da kendilerini yetiştiriyorlar bilmiyorum görmedim. Önyargılı değilim ya da suçlamıyorum asla. Türk kadınları ya da anneleri şöyledir demiyorum fakat avrupa ya da amerikalı işte her neyse onlara bakarak bizler (henüz anne değilim) daha korumacı daha çok evlatlarımıza düşkünüz gibime geliyor ki, bence bu çok güzel.. Ha anlayışlı kısmına gelincede, çok korumacı oldukları için anlayış orada kısıtlanıyor diye gördüm ben. Kendi ailemden annemden ve babamdan yola çıkarakta öyle bi söz yazmış bulundum. Genelleme yapmak doğru olmaz tabi haklısın o konuda. Sadece kendi bakış açımdan dedim.
oooo gene çok güzel yazmışsın değerli @Selinawoman eline sağlık... E o kısmı doğru evet haklısın..
Sayıları cok az ama ben inanıyorum günden güne artacaklar... Hem koruyup hemde daha özgün insanlar yetiştireceklerine inanıyorum... Bir anneyi eğitimden soyutlamak kadar acı verici bir şey yok , doğacak olan neslin direkt olarak aşağıya doğru çekmek olur diye düşünüyorum.. evet kadınlar geliştikçe bu doğal bir şekilde gelişecektir diye düşünüyorum... Keşke her kadın bir müzik enstrümanı ve farklı bir dil bilseydi... Kadınlara dil kursları ve enstrüman çalma kursları ücretsiz olsaydı... Ah ah..
Anladım tabiki genellemediğini... Ve ne demek istediğini
Kimin çocuk kimin ebeveyn olduğunu bazen herkese hissettirmek gerekiyor ki kafalar (roller) karışmasın.
İlk atakta ne yaparsan yap etkileri aylarca sürebiliyor. Sistem alarma geçiyor ama benim ilk atak üzerinden 7 yıl falan geçmiştir. Bünyem alışık yani. Etraf dönmeye başlayınca "Aa ben bunu biliyorum. Bunlar kristaller" diyip yerine oturtuyor.
Sağol kuziş. Onlara göre de biz eski toprak oluyoruz ehehe Teorik olarak da toprakla çamurla oynayan (yiyen) son nesiliz. Çünkü insan tadını merak ediyor 😂
Öyle elbette burada biraz sinir sezdim sanki ama sağlık olsun 🙏 : )
"Ben bunu biliyorum bunlar kristaller " bi an kafamda şu vibe oluştu padişah kalktı ve geri yerine geçti ehheh..
Valla eski toprak olmak hoşuma gidiyor yav iyidir hojdır... E yani haklısın : ) O değilde bazı kadınlar külü kahveyle karıştırıp içiyor sigara külü bunu neden yapıyorlar onu bilemiyorum... Anlamda veremedim...
Sinir değil kontrol ihtiyacı. Bu noktayı kaçırırsam sinir gelir devamında.
Baykuş gibi kafamı çevirdim. O da benim halt yemem aslında ehehe
Bazı insanlar gerçekten şansa yaşıyorlar. Boş ver kuziş 😂 Birileri yapmıştır. Güzel oluyor demiştir. Diğerlerini gaza getirmiştir nihaha Sürü psikolojisi çok da şaapmamak lazım.
Ben senin bildiğin tatlı su ebeveynlerinden değilim kuziş. Kendime bakıcı değil hayata birey yetiştiriyorum. Onlar ne kadar güçlü bir yapıya sahip olursa ben o kadar mutlu ve huzurlu oluyorum 🫠
ben bile bu yaşımda bu bilimsel bahaneye sığınamıyorsam, bir çocuk da böylesi bir konuda haklı olamaz 😆😅
ayrıca sana kırk kere söyledim; bu site senin bu bilimsel sorularını kaldırmaz arkadaş; "cocukken anne terliği tattın mı?" ya da "cocukken en sevdigin oyuncagin neydi?" falan desen dunya yorum gelir 🤣😝
1
9 Yorumla
Soran
2 ay
Ahahshs neden yav sende sığın işte ne olcak... : ) .. Kaldırmasınki bir iki kişi anlasa evladır...
Yine yorum gelmez çünki pembe üye değilim hayal ürünü olabilecek kapasitem yok yani rhehe
o yüzden biz anlayanlarla devam edelim s.. edelim diğerlerini... Ahaheua
ben sana soru tüyoları veriim hemen dur;; * at kahve fincana resmi, altina yaz "en son kahveni ne zmn ictin?" * bos sokak resmi falan at ya da uzgun birini, altjna yaz "siz de yanlizz misiniZ canlarim" * hayali bir hkaye kur, yaz hemen "sevgilimle kavga ettik,. Sizce tekrar bana döner mi?"
Site evet böyle işliyor bu doğru lakin benim işletim sistemim farklı arkadaşım... ehehe iki işletim sisteminin aynı olmasına gerek yok... Zaten bana yorum yapan 3,4 kişi yetiyor samimi ve ne dediğimi anlıyorlar bu yeterli ha fazlasında gözüm yoktur bilisen qurban
Bilimsel olarak şöyle diyebiliriz: Evet, termodinamiğin ikinci yasası gereği sistemler düzensizliğe meyilli 😂 Ama çocuk odasındaki çorap, legolar, okul çantası falan maalesef evrenin suçu değil, tamamen minik insanın eseri 👶🏻👟 Yani terlikten kurtulamaz ama belki “bilime meraklı çocuk” indirimi alır. Annelerin yasası: “Entropi değil, toplamadığın oyuncak çarpar.” 💁♀️🧸