Yeni doğum yaptım bizim için odanın sıcaklığı ideal ama bebeğim için nasıl bilmiyorum. Üzerine kalın giydiriyorum terliyor, ince giydirsem üşüyor gibime geliyor. Yeni doğan bebeğin oda sıcaklığı kaç derece olmalı? Bebeklerin bulunduğu odanın ideal sıcaklığı nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBir bebeğin bulunduğu odanın ideal sıcaklık değeri 20 ila 24 derece arasında değişiyor. Yenidoğan bebekler için bu aralık 22-24 derece olurken, 6 aydan sonra ideal sıcaklık 20-21 derece seviyesine iniyor.
Yeni doğan bebekler için büyükler o uçan kuşun kanadından bile üşür derler. Ben büyük sözü dinlerim bu yüzden bence en yüksek değer olan 24-25 derecelerde tutmalısın. Bebeğini kalın giydirme, o zaten vaktinin çoğunu yatarak ve uyuarak geçiriyor. Uyandığında yataktan alırken üzerine yelek giydir 😊
Kan dolaşımı henüz yetersiz olduğu için bebeklerin elleri ve ayakları hep soğuk olur. Vücut ısısına el ve ayaklarından bakma.
Sağlıcakla büyüsün 🙏❤10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılBebeğin Yaşadığı Odanın Isısı Ve Havası Nasıl Olmalıdır? Bebeğin güneş gören, sık havalandırılan ve mümkün olduğu kadar az eşya bulunan bir odada tutulması önemlidir. Zamanında doğan bebekler için 22-24 ˚C, prematüreler için 24-26 ˚C oda ısısı yeterlidir. Eğer ısı bunun üzerine çıkarsa kuru ve ısınmış hava bebeğin burnunun nemli kalması gereken kısımlarını kurutur ve mikroplara daha duyarlı hale getirir. Bebeğin giysilerini değiştirme, alt değiştirme gibi işlemlerden önce tüm malzemeler hazırlanmalı, ortam ısısı mümkünse birkaç derece artırılmalı ve işlem kısa sürede tamamlanmalıdır. Bebeklerin sigara dumanı ile direkt veya dolaylı (başka bir odada içilmesi, içen biri ile yakın teması) temas etmemesi konusunda aile mutlaka uyarılmalıdır.
00 Yorumla
22-24 arası nemde %50 falan olması lazı diye biliyorum... bide çok kalın giydirmeyin sizden bi tık kalın olacak. bebeklerrin elleri ayakları kan dolaşımı oralarda az olduğundan hep soğuk olur karnınasortına bakın. genelde sarılık olan bebekler bundan oluyo...
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
1Cevap
- Bebek Bakımı konusunda 625 cevap paylaştı.
+1 yılÇok sıcak olmamalı Bebe isilik olur SOĞUKDA olmamalı hastalanır orta iyidir
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAllah analı babalı büyütsün, normal oda sıcaklığının bir tık üstünü ayarlayabilirsin kombi varsa, üstünü kalın giydir, eldiven giydirmeyi unutma 🥰
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılÇok kalın giydirme, havale geçirir allah korusun isilik olur ❤️
Cevap sahibi+1 yılOrtaya ayarla oda sıcaklığını 28 derece falan 🥰
+1 yıl28, 30 derece idealdir bence
10 Yorumlabir doktor uzmana danışırsanız daha iyi olur
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAllah analı babalı büyütmeyi nasip etsin abla
00 Yorumla22/23/24 ideal
00 Yorumla19-26 derece arası
00 Yorumla26 27
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı